Két alkalommal, tegnap és ma is foglalkoztunk az előterjesztéssel. 

De adott ez a működést szabályozó  rendelet, ennek a 13. § (5) bekezdése, ami alább olvasható.  
http://njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh4eg5ed8dr5eo2dt9ee8em5cj6bx3by4cc7ca4cf3ce0l

(5) Rendkívüli ülésre szóló meghívót a képviselő-testület ülésének napját megelőzően legalább 24 órával a képviselők részére elektronikus úton kézbesíteni kell. A rendkívüli ülésnek azonnali, 2 órán belüli időpontra történő összehívásának kiemelkedő közérdek esetében van helye. Rendkívüli ülés esetén az ülés telefonon is összehívható.

Tehát minden rendes ülés nagy napja előtt 24 órával a meghívót a napirenddel, előterjesztésekkel ki kell küldeni annak érdekében, hogy a képviseletet ellátók felkészülve érkezhessenek a grémium ülésére és elláthassák (papírforma szerint) lakosság érdekélben végzett munkájukat.  

Ha pedig ezt szó szerint vesszük - és miért ne vennénk szó szerint? - ez az előírás szerint megvalósult, de a belső tartalom találós kérdéssé, itt a piros, hol a piros játékká vált. Ha naponta változik egy bicskei előterjesztés tartalma, akkor végül mi is kerül a képviselők elé?!

Ha a városvezetés rendet szeretne tenni a városban, maga körül kell kezdenie. 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása