Lapunktól kért segítséget egy élelmiszeráruházban egy zártkerti részen élő bicskei.  

Akad ott egy olyan ház, ahol közel húsz kutyát tart az idős, de napközben dolgozni járó gazda - félig zárva.  Számos macska és sok felhalmozott hulladék jellemzi még a területét. Vannak ugyan elzárós terei, de a kutyái gyakran grasszálnak az úton és az idősebb botozós asszonyok félnek a területen közlekedni. A gazdával semmit sem lehet megbeszélni. 

Azt javasoltam, keresse a gyepmestert. (A város honlapján semmilyen információt nem talált róla.)

És persze, egész Magyarországra érvényes szabályozás is adott arra nézve, hogy kutyát csak zárt helyen, közterületen pedig pórázzal és szájkosárral lehet tartani.
Bicskén ez ügyben mindössze annyi van szabályozva, hogy semmi sincs szabályozva. Azt javasoltam, kérjen diszkréciót, menjen be az országgyűlési képviselőhöz, a polgármesterhez, az alpolgármesterhez és a GESZ vezetőjéhez. Ha mindenkinél időpontot kér, talán-talán elér valamit.
Itt olvasható az országos érvényű szabályozás a kutyatartás szabályaira is: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=131539.331490 - főként a 13-17/M szakaszok érdekesek. 
És egy jó hír, hogy már van két mezőőr is Bicskén, amit a Bicskei Szó komolyan hiányolt, míg nem voltak.   
Ebben a szintén egész országban hatályos törvényben szerepel a "veszélyeztetés kutyával" leírása, amit a 193. § rögzít:  
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása