Egy korábbi cikkben azt kérdeztem az FM RFK Kommunikációs Szolgálatától, mi a teendője annak a bicskei lakosnak, aki ilyen vagy ehhez hasonló környezetszennyezést, levegőszennyezést észlel. 

Mint látjátok, azt a választ kaptam, hogy a bejelentőnek csak és kizárólag az a feladata, hogy elmondja: éppen mit és hol észlel. A rendőrök nyilvánvalóan tudni fogják, mit kell tenniük a lakosság védelme érdekében.  Éppen ezért abban az esetben, ha ezt a gyalázatot észleljük, ne tegyük karba a kezünket, ne dőljünk hanyatt, hanem vegyük kézbe a telefont és láthatatlan összefogással minél többen hívjuk a rendőrséget. Egy a rendőrségre érkező, intézkedést kérő hívásnál több a kettő, kettőnél a négy, négynél a nyolc... Sokkal komolyabban fogják venni a fellépést akkor, ha nem egy-két bágyadt kósza hívás érkezik, hanem tucatnyi. Természetesen egy jelzés esetén szabályosan láthatnak el mindent. Gondoljunk arra, hogy ebben a világban annyi a beteg, hogy sosem tudjuk az okát, már-már gyógyszergyárakat vádolgatunk kamuoldalak okosságait osztva és gyógyítókat vádolunk telibe - miközben ilyen mocskos levegőt tüdőzgetünk "mit sem sejtve", ilyen levegőben tárjuk sarkig ablakainkat, A GYEREKSZOBÁK ABLAKAIT!, a tavaszi enyhülés örömére.  Álljon meg a fáklyásmenet, ezt végképp ne hagyjuk, Bicske város vezetése pedig dolgozzon ki ezzel szemben nagyon gyorsan fellépést, mintha...

A rendőrség tevékenységirányító központjának (107 vagy 112) elég elmondani, hogy hol, mit, mikor észleltünk.  

  A városházától azt szeretnék megtudni, milyen megelőző közegészségügyi és közbiztonsági, intézkedéseket hoztak annak érdekében, mit tettek  az illetékes képviselő bevonásával azért, hogy a bicskei lakosság egészségét romboló, ehhez hasonló felelőtlen, ezidáig egyébként  rendszeres  tevékenység elő ne fordulhasson Bicskén?!

 

Az aktuális fotókat várja a bicskeiek képviseletében dolgozó Bicskei Szó, hogy az élő problémát felszínen tartsa és ne hagyja a szőnyeg alá söpörni.   

 

(Voltaképpen a bicskei újság minden egyes számában három  darab repi kép - országgyűlési képviselőt, egy polgármester és egy alpolgármester  fotó között valahol ott kellene lennie annak, elférne, hogy mi a teendője ilyenkor a törvénytisztelő, kedves bicskeieknek. A bicske,hu állandó tartalma kellene legyen mindez közlemény formájában kiemelt helyen, a margón, amiben az is szerepel, milyen eljárás, mekkora büntetés járhat annak, aki erre vetemedik.)

 

"Csak egészség legyen. A többit megvesszük." 

 

ia   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása