Olvasónk nemrégiben azt kérdezte, Csabdi és Bicske között miért nem lehet személyautóval 90 km/h sebességgel menni, miért szükséges a sebességkorlátozó tábla, amikor ugyanis korábban kiették, folyt valamilyen úti munka, de azóta semmi és a korlátozás továbbra is kinn van. 

Hivatalos forrásból megerősítetlen válaszunk szerint, amikor a korlátozás megkezdődött, valóban folyt ott útkaparás, úttisztítás a különböző, például sáros szennyeződések miatt. Szerintünk azért hagyhatták kinn a takarítás végeztével is a korlátozást, mert a pályatöltés átpréselése zajlik a patak vonalának magasságában és amikor arra kerékpároztunk a Hegyikastélytól a szervizúton lejövet, akkor a Csabdira vezető M1 alagút bicskei oldalán jobbra már murvázott út vezetett a munkaterülethez, ahol munkagépek, teherautók térülnek-fordulnak. Feltételezésünk szerint a Csabdi út "üzemi terület", "építési terület"  lett, a kerékpárút épülése miatt ez a korlátozás minden bizonnyal továbbra is fenn fog állni.  (Mellékesen pedig annyira rövid a két település közötti szakasz, hogy a 90 km/h-es sebességből baj lehet, tekintve a terület jelentős kerékpáros és gyalogosforgalmát plusz hozzátehető: Bicske, Előhegy utca egyenes folytatása a Csabdi, Petőfi utca vagyis Csabdi és Bicske közig. területe között alig-alig van külterület. Ekkora vagy ennél nagyobb sebesség legyen a mentőké, tűzoltóké, rendőröké bajban - lehetőleg minél kevesebbszer.) Azt pedig csak félig viccesen így a végére biggyesztjük, hogy egy észak-afrikai törzs időkezelési attitűdje szerint "A sietség csak ördögi nagyravágyás".         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utolsó mondathoz csak annyit, a jelek, tapasztalatok szerint a normál minőségű/állapotú útburkolat is csak ördögi nagyravágyás a legtöbb helyen kis hazánkban.
süti beállítások módosítása