Súlyos gyermekbaleset, ami megelőzhető lett volna!

Bicske Batthyány utca felől nyíló Török Bálint utca jobb oldali gyalogjárda szakasza, közvetlen mellette párhuzamosan létesített mély, balesetveszélyes csapadékvíz elvezető árok függőleges beton falazattal ( beton teknő elemek) részben ugyan helyenként fedett, de sajnos víz elvezetésre is alkalmatlan mivel az úttest a csatornával szemben, ellenkező irányba lejt - a víz is az ellenkezőoldalon folyik el - így a csatorna a legkisebb mértékben sem látja el a hivatott feladatát tehát, a csapadékvíz is a Batthyány utca felé távozik és a páros számú járda útszakaszán, lábszár magasságában telik-halmozódik - a mindenkor üres csatorna viszont, várja az errefelé közlekedő vétlen áldozatokat,
Tekintettel a gyalogjárda töredezett állapotára, a csatorna egy lépésnyi zavaró közelsége miatt, a járókelők többsége, az úttest használja a gépkocsi közlekedés ellenére is, biztonságosabbnak ítélik. Arra már van korábbi gyakorlati példa is, ajánlott kerülni a csatorna közelségét téli időszakban egy járókelő csúszott a csatornába néhány keresetlen bosszús szavakkal, sérülésmentesen távozott.
Csúszós téli időszakban a gépkocsik sem feltétlenül mentesek a balesetveszélyétől, ennek nyomai látható a helyben öntött éles peremes csatorna szegélyek helyenkénti hiányát, amelyet teherautó ráhajtása okozott.
Megtörtént családunkkal az amiről azt gondolhatjuk, csak is másokkal történhet ( ne történjen ilyen tragikus élmény senkivel, ami a mi családunkat érte kedves kiskorú gyermekes szülőknek példa ez arra, hogy veszélyes környezetben, még a legfigyelmesebb szülői felügyelet mellett is megtörténhet gyermekbaleset .) Az édesanya vigyázó tekintete ellenére, kiskorú unokám belezuhant a fentiekben leírt betonélekkel kiemelten veszélyes beton csatornába, súlyos sérülést szenvedett, több helyen tört el a karja. Ha a betonárok arcot vagy fejet ér ekkora erővel, végzetes is lehetett volna. Ha fedett a a csatorna a baleset elkerülhető lett volna. (A nagyapa kifejezésre juttatta, hogy nemcsak az árkot okolja a történtekért, de ez az eset is azt bizonyítja, hogy az árkoknak nevezett, de csapadékvizet nem igazán vezető építmény fedetlenségét mint baleseti veszélyforrást meg kell szüntetni - a szerk.) 

Kapcsolódhat történetünkhöz, hogy felhívjam a figyelmet, egy esetleges bármikor bekövetkezhető súlyos, életveszélyes baleseti forrásra amely különösen veszélyes a gyermekekre, de felnőttek sérülése sem kivétel.
Az Uszoda Batthyány utca felöli gyalogos út szakaszon telepített közvilágítási oszlopok szerelő nyílásai, mell magasságában nyitott állapotban ( esetenként valószínű egy gyermekért aggódó szülő ragasztó szalaggal lezárja de ezt vagy letépik, vagy az időjárás lebontja ) vannak feszültség alatt lévő vezetékek egyéb csatlakozó szerelvények, kézzel elérhetők. Nem az a kardinális kérdés, hogy lesz e baleset, hanem az hogy, mikor. A veszélyes állapot nem újkeletű probléma ,nagyon régi szakállas történet korábban néhány alkalommal találkozhattunk a bicske. blog oldalain fotóval illusztrált nyitott állapot hiányzó záró fedelek, kilógó vezetékek. Legalább már öt éve levélben kértem illetékes helyi közéleti személyt, ( megnevezését kérem eltekinteni ) intézkedjen acél záró fedelek pótlásáról.
Válasz levélben ígértet kaptam intézkedik, az erre a feladatra illetékesek a hiányzó fedeleket pótolni fogják, határidőt nem jelölt meg a nyílások a napjainkban is nyitva állnak optimista bizakodásom nem adom föl, bizakodom „ami késik nem múlik”.

Név és cím 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása