Tisztelt Címzett! Szeretnék segítséget kérni hátha itt választ kaphatok az esetemre. A bicskei nagyállomáson parkoltam tegnap (is) az autómmal, mint minden reggel több bicskei lakossal együtt. Az állomásra vezető egyirányú úton közepén a fák között. Sajnos mivel nincs rendes pakolóhely az embernek meg kell oldania a parkolást. Évek óta (én 4 hónapja) ott parkolnak minden nap. Eddig nem volt belőle baj, pedig nem tegnap tévedt arra először rendőrautó. Nem lógtam rá az útra, nem akadályoztam a forgalmat. Tábla nem jelzi hogy parkolni, megállni tilos. És nem értem szintén hogy miért nem figyelmeztet elsőre, miért egyből feljelentést kapok. Kérném ebben segítségét. Kideríteni az esetet. Sok embert érint, mert nem tudunk hova parkolni. Köszönöm!  

Név és cím 

(Kedves Levélírónk! Régen jártam erre. De ma megnézem. Ugyanis a minap egy beszélgetésben azt kérdezte tőlem valaki, hogy mikor lesz végre valami a jól bezengett vasútállomás fejlesztésből. Elmondtam, hogy a helyi választások 2019-ben lesznek.... és emlékszem, amikor lakossági fórumon azt válaszolták, hogy az európai pályázat elnyerése után a munka megkezdésétől számított 18 hónap kell a megépüléshez. Aki engem kérdezett - szintén a parkolóhiány miatt háborgott. Azt is elmondta (és ezt kell megnéznem), hogy a Zrínyi utca magasságában (újabban?) Megállni tilos! tábla helyezkedik el. Egy barátnőm szerint, aki a Móriczban szokott parkolni, ahogy ő mondja, dekkolni  - igaz, gyalogolni  is többet kell - szóval szerinte a megállást és várakozást tiltó tábla már ott van vagy 5 éve. Ezt az osztott pályás utat elválasztó zöld sávban - a Zrinyi utca torkolatánál - évek óta, legalább 5 éve kint van a megállni, várakozni tilos tábla, a kiegészítő táblával, miszerint a zöld sávban is tilos mindez, a zöld keskeny, hosszú szigeten, az elválasztón és mellette is. 

Azt, hogy miért nézték el a rendőrök, hogy mi az ő gyakorlatuk  - persze, kérdés. Azt azonban vegyük figyelembe, hogy a rendőrnek a jogalkalmazás a feladata nem annyira a körülmények mérlegelése. Egyébként amíg elnézték, amíg hosszú ideig hagyták, szólhattak volna, hogy a türelem véges, hogy nem lesz ez mindig így, hogy oldják meg másképpen a bejáró dolgozók, mert drága lesz. És bizony az autósok kereshettek volna tökéletesen szabályos lehetőséget maguknak. 
Hallottam már olyat is, hogy pl. a buszok parkolására kijelölt helyre parkoló autókat nézik el a rendőrök, így a buszok itt és ott még nagyobb akadályt jelentenek.

Volt ennek a városnak egy olyan polgármestere, aki minden Bicskén megkezdett munkanapját a város bejárásával kezdte. Gyakorlatias ember volt és a problémákat saját maga szerette látni, mert úgy könnyebb volt kezelni-kezeltetni. Lehet, hogy itt is érdemes lenne körbetekintenie a vezetőknek, képviselőknek, gyakorlatias városi embereknek és a rendőr-kapitánynak. Kellene egy mindenki számára megnyugtató kompromisszumos megoldás a parkolók elkészültéig. Mindez azért, mert dolgozni-tanulni vasúton bejáró, a környezetüket tehát kevésbé szennyező, szorgalmas emberek mindennapjait szolgálná egy új megállapodás a helyszínen olyan emberekkel, akiknek látnak a pályán. Ha már a munka fontosságáról szól minden második vezérszónoklat, talán biztosítsunk hozzá alapfeltételeket.       

Egyébként a Móricz Zsiga bátyánkról (A boldog ember című műve hatalmas!) elnevezett bányautca hátsó részében nem tiltott a parkolás. (de  onnan többet kell gyalogolni. pedig ott a fűzfák még némi árnyékot is adnak.)

Az intemodális csomópont kialakítása részben újratervezés alatt van, legjobb tudomásom szerint a tervezést ráadásul visszapasszolták a városnak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től (NIF), mert talán rájöttek, hogy azt ők ott nem tudják megcsináltatni. 
Megy a töketlenkedés vagy finomabban szólva: tökéletlenkedés.
De egyszer megépül!  És akkor lesz parkoló is. 

Tisztelt Hölgyem! Levelét, bizalmát köszönöm, nagyon sajnálom, hogy megbüntették. Azt még inkább, hogy válaszomban semmi vigasz nincs csak egy javaslat a probléma orvoslására. Szerencsére (az Európai Unió tagállamaként a felzárkóztatási pályázatok kihasználásával) előbb-utóbb lehetőségünk nyílik a bicskei vasútállomás és környezetének újjáépítésére. Üdvözlettel, Izing Antal)            

Egy másik olvasónk javaslata: "Addig is, amíg kitalálják, hogyan lehetne intermodálisan a legtöbb pénzt lenyúlni ebből az építkezésből is, meddig tartana ideiglenes parkolót kialakítani pl. az állomás előtti részen? Hiányozna valakinek a derékig érő gaztenger? Orbán papa biztos odabillentene pár kocsi sódert szívjóságból, ha Lőrinc papa elegyengetné társadalmi munkában." 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a kis állomás környéke is ocsmány undoritó...de büszke és erős az ország...még szerencse hogy ilyen szakértelmek vezetik mint bicskét is.......
süti beállítások módosítása