Kedves Bicskei Szó! Nagy örömmel szeretnék beszámolni a szombat kora esti időpontban, a bicskei Batthyány-kastélyban megtartott jótékonysági koncertről. A Kastélyi Estek 2017. évi nyitórendezvényén a mostoha időjárási viszonyok (el-el eredő eső, viharos szél) ellenére körülbelül 130-150 fő vett részt. A koncertet nem a kastély felújított parkjában található festői szigetecskén, hanem a kastély dísztermében tartottuk meg - biztos, ami biztos.

Ábrisról, akinek gyógyulása érdekében zenéltünk - köszönet a hallgatóságnak, az adakozóknak - jó hírekkel szolgált nagypapája. Ábris most Belgiumban van, és megkapta az első gyógykezelést is. A koncert Lehár Ferenc Szamosmenti Indulójával kezdődött, amit a zenekar a közönséggel karöltve végig is énekelt. (Nyisd ki babám az ajtód....)

A repertoárban szerepelt még jó néhány közismert dallam is, Morricone filmzenéitől kezdve, a latin slágereken keresztül, az ABBA nagy klasszikusainak feldolgozásán át Ted Huggens, Jacob de Haan közkedvelt szerzeményein keresztül folyt a műsor, majd egy szintén ,,nótás" műsorszám következett, Ábrahám Pál: Viktória című operettjéből játszottuk a Honvéd banda szól a Stefánián című dalt.

Nagyon régen volt szerencsém ilyen lelkes közönséggel, már az első számot velünk együtt énekelték, és a Zeke Zoli karnagyunk által összeállított, jól felépített műsorszámok után egyre nagyobb volt a taps. A koncert közbeni szünet után már állva, ollézva fejezték ki tetszésüket a jelenlevők, és ezt meghálálta a zenekar is. Nem is lehetett a koncert vége más, mint egy nagy, több, mint 2 órás örömzene, ahol is a zenekar nagy kedvencét, a Just a Gigolo című számot két trombita, két szaxofon, egy klarinét szólóval játszottuk le. A ráadásban felcsendült Julius Fucik Florentin indulója is, amely leintésekor szűnni nem akaró vastaps volt a jutalmunk. Itt már lúdbőrös volt a kezem, és az ugrott be, hogy utoljára közel 20 éve Erdélyben, Rétyen éreztem hasonlót, amikor is Csizmadia Laci bá (egymás közt csak ÖREG-nek hívtunk a Bicskei Fesztivál Fúvószenekarban, csupa nagybetűvel) zeneiskola igazgató, karnagy kitűnő zenekarában eljátszottuk Suppé: Könnyűlovasság nyitányát. Ha jól emlékszem, erre a túrára te is velünk jöttél, Toncsi. Igaz-e? � (Igeeen! -a szerk.) Külön öröm, hogy az akkori zenész, mazsorett barátaim, ismerőseim közül sokakkal a Huszárzenekar keretein belül a mai napig részt veszünk térségünk kulturális életében. Gondolok itt Zeke Zoli tubaművész, zenetanár barátomra, Kiss Csabira, aki mellesleg a Bicskei Tigers vezérszurkolója, Gyüre Tomira, alias Csücsire, helyi építési vállalkozóra, Bernwallner Vilire, alias Vili faterre, aki nagyon sokat tett azért, hogy az amatőr zenéléstől távol került barátokat visszaterelje a zenéhez, (pl engem is), szerény személyemre, aki a Vilivel, és a Csével, Csücsivel a Prelúdium zeneiskola növendékeiként 30 éve alapítói voltunk a bicskei Fesztivál Fúvószenekarnak, Szarka Bankó Renátára, Rencsóra, aki A bicskei Huszárzenekar, és Mányi Mazsorett csoport művészeti vezetőjeként lányaival sikert sikerre halmoz belföldön, és külhonban egyaránt. Hiába telt el 10, 20, 30 év, a zene szeretete örök. Ez olyan, mit egy osztály, aminek sosincs vége. Változhat az iskola, jöhetnek, mehetnek osztálytársak, de az osztály mindig megmarad. Nagyon hálás vagyok érte a sorsnak, hogy kitűnő emberekkel zenélhetek, lehet, hogy amatőr szinten, de szívből, örömből, intrikák, furkálódások, versengések nélkül. Csupán örömből, a zene szeretetéből. Utánpótlás? A Huszárzenekarban két apának is megadatott, hogy együtt zenélhet a fiával. Kell ennél több? Asszem nem... Benedek Péter trombita, ő az apa, és a fia is trombitás, Benedek Géza! Bernwallner Vilmos és László, tenorkürtösök! A mostani koncerten nem, de már zenélt együtt Zeke Zoli karmester, és Zeke Dávid dob. 

Köszönjük szépen a közönségnek a sok tapsot, Ábrisnak a sok adományt, és kívánunk neki minden jót, amit csak kívánhatunk, és a legdrágábbat, Egészséget. Köszönjük.

Barátsággal, Vitai 'Vitus' Zoltán 

                         Bicskei Huszárzenekar 

 

"Köszönet minden kedves résztvevőnek a különleges élményt nyújtó szombat estéért. Az összegyűlt adomány összege: 84.150 Ft, mely Ábris nagypapájának került átadásra" - írja a Bicskei Szó két és félezres Facebook-klubjában Kiss Béláné Marika. Nem tőle tudjuk, de ő volt az, aki a Huszárzenekarnak azt javasolta, álljanak zenéjükkel ők is a szárligeti kisfiú, Ábris családja mellé.   

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása