Ez lenne a bicajosoké 102 ezer Ft/méter átlagáron épülő kerékpárúton. Ez az ún. budai út, az 1-es számú főútvonal elődje. Ez a nagyapáink által budai útként emlegetett útvonal. A fotók a Táborállás és a Csicsak nevű terület közötti szakaszon készültek a Sajgóig, de inkább így is jegyzem: az 1-es főútvonallal párhuzamos régi út  Bp. felé, a Sajgóig a bal oldalon, de ott áttér a jobbra. Az Etyek-Tarján kerékpárút (37,4 km -3,716 milliárd Ft) Etyek felől Háromrózsánál csatlakozik rá.   

Itt már kár kész az átlagban kb. 100 e Ft/m-be, tehát a kilométerenként 100 millió forintot megkövetelő bringaút. Jól értem? - kérdeztem magamtól. Most ezt tényleg eljátssza nekünk Tessely Zoltán kisvasúti főbiztos? Hogy ez kerékpárút?! Mert késznek kész kell legyen, hiszen be van gereblyézve a murva, fel van festve a kerékpár, hát kérem, ez lenne a munkák utolja. Azt mondja egy hölgy a kommentárjában, hogy itt is biciklizett ő is mikor kicsi volt, de akkor azt nem kerékpárútnak hívták, hanem útszélének. Ezt a szellemes megjegyzést ajánljuk az országgyűlési képviselő figyelmébe.   

 Igen, jól értem, ez nem vicc, ez kész. Fölfestették a kerékpárokat ikonokat, dúdolom is Ákostól: Ikon.  Kegyetlen szép vagy, Ikon.

"Ikon - felragyog újra a napom
Felragyog újra
Ikon - én hinnék benned vakon
Vakon vakon vakon"

A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés. Ez pedig itt van előttem. Látom. Itt nincs hitkérdés. 


Mert azért legalább egy felületzárást, burkolatot ENNYI PÉZÉR' megérdemelt volna a jó öreg budai út két szélső 1-1 métere - ennyi pénzből.
Most 200 méterenként 1-1 piktogram, tessék-lássék kátyúzás és némi frissített padka került az útra, milliárdos összköltségen. Hát ha már .... akkor maradjon belőle nekünk is valami a föstéken kívül. 

Látványgány. 

A nagyon vékony kerekű, ezért aztán keményre pumpált bicóm a lelkemet kirázza ezen az úton de így, ebben  a formában a jövőben sem fogom túl gyakran használni és azt sem hiszem el, hogy ebben a formájában visszavonzaná a kerékpárosokat. 

Esetleg fáradjanak ki a képviselők, nézzék meg, osszanak-szorozzanak és kérjék ki maguknak a "képviseletünkben".    

Ez is a kerékpárosoké.... Rá van festve 102 ezer Ft/méter átlagáron épült úton  

ez_a_kerekparosoke.jpg

A kép magáért beszél. Pannónia Szíve, mi? 

ez_is_a_kerekparosoke.jpg

Ez még nem volt elég érett a javításra....

ez_meg_nem_javitasra_erett.jpg

Ami nem az építő hibája. Látványos szemétkupac a gasztro-sétány/borút közelében  

ez_nem_az_epito_hibaja_de_latvanyos_szemetkupac.jpg

 

 

Ami kimaradt. Megjelölték, de nem gondolták javítani 

ezt_megjeloltek_de_nem_gondoltak_javitani.jpg

 

Ezt nem javítják, ez így természetes 

ezt_nem_javitjak_igy_termeszetes.jpg

 Kimosódott kavics-kátyú sem akadály. 3, 716 MRD Ft. Jó a buli. Még fel is festik! Szeretik a bringások is. 

kavics_katyu_nem_akadaly.jpg

 

 Újabb folt, de legalább sima  

ujabb_folt_de_legalabb_sima.jpg

 

Ezt is ki lehet kerülni a szembejövők sávjában

ezt_ki_lehet_kerulni_a_szembe_jovo_savban_1.jpg 

 

Ha nincs aszfalt, akkor pótoljuk murvával 

ha_nincs_aszfalt_potoljuk_murvaval.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem, h komoly, mert viccnek rossz lenne..
Csak remélni tudom, hogy az átadási szallag átvágása előtt, aki ilyen kerékpárutat engedett építettni kötelető lesz neki is kerékpárral végig menni! Az aki jóváhagyja műszakilag, arra kötelezik, hogy mindennap azon közlekedjen kerékpárral!!!
Ez bringaútnak minősíthetetlen. Sajnos jellemző az ország számos pontjára, hogy ilyen balesetveszélyes kijelölésekkel letudják az önkormányzatok a feladatot, a pénzt pedig elteszik.

A 100 milliós kilométerár emlegetése viszont a szerző részéről nagyon nem korrekt, hiszen ebből a 3,7 milliárdból fél Etyeket is felújítják, nem a bringaútra megy az egész összeg.

Vajon miért érzi úgy a szerző (és ezzel nincs egyedül), hogy a hazug politikusok ellen úgy kell fellépni, hogy mi magunk is ordas nagyokat hazudunk?
süti beállítások módosítása