Igényesebbeknél valóban elszakadhat a cérna a teljesítés nélküli kritika miatt.
Persze, mondhatnánk azt is, ha biztosan tudnánk, hogy ezt akarta-e a levélíró: ha ennél többet szeretett volna, miért nem értelmesebb, tehetségesebb, rátermettebb emberekre szavazott, vagy szervezte volna meg a szavazókat ennek érdekében.   

1e3134d0f9b92f1322b819e15c669f96.jpg

A kedves kis gödrünk helyreállítása folyamatban van, legalábbis a járdát kénytelenek helyreállíttatni, ez fix, hiszen a Szűcs-sarok és szomszédsága egy igen forgalmas pont - Prohászka-Vörösmarty utcáink találkozása.  Két iskola, egy bíróság, egy templom, egy városháza, két temető  és egy vasúti megállóhely közelében.  

A lényeget - laikusként mondom - csakis a vízelvezetés tisztességes megoldását követően lehet értelmesen megcsinálni, hiszen itt és most a kezeletlen csapadékvíz rombolt abban a városban, ahol láttam már térdig befalazott előszoba ajtót (Kölcsey utca) árvízvédelmi okokból.  

Arra csak azért nem fogadunk, hogy a bürokrácia&káosz miatt áll az egész a bazi nagy gödörrel a Városházától öt perc sétára - mert úriember biztosra nem fogad.

Szívesen közzétenném azt a hírt ezen oldalamon: Bicske város a csúnya EU-tól - állítsuk meg a belga csokit - övárok és belső árok kiépítésére nyert el x száz milliót, esetleg milliárdot. A látványpékségi politikájukat jól jellemzi, hogy miközben mindössze 73 milliót nyert Bicske a bölcsődére, addig a piacra 230 milliót. Pedig a gyerek a lényeg. Oda kellene nagyobb hangsúly. Az lenne az első.       

Itt pedig az olvasói levél:     

"Érdeklődnék, tudsz-e (tud-e valaki) valami újat a Prohászka-Vörösmarty utcák sarkán lévő szakadékról? Az megvan, hogy szinte napra pontosan kettő hónapja észlelték a problémát, hogy egy "anno-kút" van ott a mélyben, továbbá, hogy a Prohászka utca azon szakaszán a járda újragondolása során az ingatlanok csapadékelvezetése a járda alá (!) lett megoldva.
Mondhatni, érint a dolog, ennek ellenére semmiféle tájékoztatást nem kaptunk. Kérdéseimre egy-két szavas válasz érkezett a munkásoktól (többnyire a "Nem tudom"..).
A helyet 2 nap alatt feltárták, majd 1 (2?) munkanap alatt betemették, de teljesen nem "sikerült" helyreállítani az eredeti állapotot, térkövek nincsenek visszarakva és még némi anyag hiányzik.
Tehát a nagyjából 60 napból érdemi munkával 4, talán 5 napot töltöttek el, igazi klasszikus.
A tegnapi nap folyamán házunk előtt vonult el (gyalogosan) Tessely Zoltán egy kisebb sleppel, no, mondom magamban, lyukra jöttek. Hát nem. Átlagos érdeklődést sem mutatva elsétáltak mellette és továbbhaladtak a Vörösmartyban. (Valószínűleg a Sefcsik-bőrgyár volt a séta célja, mert meg akarja venni a város a BTC-nek TAO és önkormányzati pénzből, utána aztán lehet egyet építkezni közbeszerzésileg ugyebár az öreg épület körül - a szerk.) 
Szóval szólva tré a helyzet. Nyilván ez nem a központ, bár nincs messze onnan, néhány száz méter, a "város" napi forgalmának jelentős része itt folyik át, vajon miért nem foglalkoznak az üggyel?
Ez is olyan projekt lesz, mint pl. a Tesco melletti autómosó-fantom?
Tudjuk, lesz büszke bicikliút-átadás (heh..), majdan pedig új járási hivatal (nagyon lényeges beruházás, bizonyára, amíg a fő utca kb. ocsmány, a központi Bocskai szintén, a Bajcsy, Kőrösi.. földutas, a Rózsa több helyen beszakadni(?) készül, Bicske-Alsó ca. egy csövestanya, a járdák többfelé offosak (Kölcsey, Apponyi..), és így tovább.

Falunak város, városnak falu..evvan."

(Az utakhoz: már csak kis utcák vannak burkolat nélkül, minden évben egy-kettő megépítésével egy ciklus alatt le lehetne tudni az egészet, ezt már leírta ez a blog. Ez azért nem cél, azért nem végzik, mert a ciklus végén lehet csak választást nyerni ilyennel. És ennek 27 év után is boldogan felül majdnem mindenki - a szerk.)  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása