Nálunk egyedül a bicskei CBA-ban volt olyan üvegvisszaváltó, ami mindent elfogadott - mondja nekem egy sokkal jobb sorsra érdemes régi jó ismerősöm, aki szorgalmasan gyűjti az eldobált vagy kukákba tett italos dobozokat és üvegeket.     

ce6f01775fbe80551b09b39e529e7097.jpg

A CBA automata ráadásul préselte a dobozokat vagyis simán elfogadta akár a kocsikerékkel tízszer megtaposott hulladékot is. A Spar, és a Tesco átvevője azonban nem présel, hanem egészben, sértetlenül veszi át a dobozokat. Vagyis a sérült dobozok begyűjtésére még nekik sincs motivációjuk, vagyis marad hulladéknak, aminek nem eredeti a formája - raktam össze a képet egy postahivatal közeli kukánál beszélgetve. 

A CBA-s üveg visszaváltót "nem érdekelte", hogy az adott üveg kinek a forgalmazásában került piacra, ha betétdíjas volt, akkor azt megadta érte. Ezzel szemben mindezt mind a Spar, mind a Tesco saját forgalmazású göngyölegre korlátozta kezdetektől.. A Lidl szintén.

Mutatta, hogy mennyit, milyen sokat talált. Egy normál szatyor volt majdnem tele.

Ha valakinek sok italos-sörös aludoboza van és nem tud vele mit kezdeni, legyen szíves írjon nekem a blogom Facebook-csoportjába, átveszem, elrakom a fáskamrámba és átadóm a jó embernek, amint meglátom a főtéri kukák fölött időzni. Ennyit tehetek. Valaha egy kocsmába jártunk. Olyan törzshelye volt, hogy a bárszék fa ülőfelületébe a bárpincér és pszichológus belevéste keresztnevének becézett formáját.  

Kivárnom az átadással azért kell, hogy meglássam a főtéren, mert ahhoz közel esik a kamra, s mert telefonja nincs, mert Facebook-profilja se.... És nem kérdeztem tőle, hogy hol lakik.

 

ia

Közben megjött az első reakció: 

Szia! Most olvastam a cikkedet � ha hiszed el ha nem ... a hétvégén családi összejövetel volt és mit mondjak... fogyott a sör rendesen. Gondoltam ,nem taposom össze hanem összegyűjtöm és odaadom (teljes név) (gondolom róla szól az írásod) Ha bedobom hozzád valamelyik nap az jó ? Értsd szó szerint � átteszem a kerítésen a szatyor sörös dobozt � Köszi

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.