Gyanútlanul mit sem sejtve indultam el kerékpárral tegnap este 20 óra után és nem gondoltam volna, hogy Bicske főtéren ilyen szép és kedves dolgot látok majd. Mai magyar Fekete István. Lehetne. 

oz_1.jpg

 

A Kossuth téri játszótér magasságában rendőrautót látok háttal, mellette egy rendőr és egy zöld inges civil beszélgetnek. Az Állatorvosi Rendelő oldalán felhajtott hátsó ajtajú személyautó. Benne Dániel Angéla, aki egy ölébe fektetett őzet simogat, amit muszáj lefényképeznem.

 

oz_2.jpg

Kárász Attilával autóztak Csabdi felé, amikor az M1-es átjáró után kb. 100 méterrel, a szalagkorlát táján elébük ugrott ez az őzgida. Angéla azonnal gondozásba vette, hívta a rendőrséget. A hatóság biztosította őket, hogy a vadgazda a Kossuth téren jelentkezik az állatért. Az állatorvos ellátta a külső sérülést szemmel láthatóan nem szenvedett őzet, aki valószínűleg agyrázkódást szenvedett. Az állat injekciót kapott, a nő pedig biztató orvosi szavakat: az ödéma felszívódik, az állat meggyógyul Nem voltam ott tíz perce, amikor megérkezett a vadgazdaság képviselete. A rendőr jelenlétében áthelyezték az őzet a másik autóba, ami azonnal el is ment. Angéla a könnyeit törölgette, hogy az állat el fog pusztulni. Mit is mondhattam volna elköszönésképpen?  

- Azt tettétek, amit becsületes embernek tennie kellett. A balesetet követően gondoskodtatok róla, visszaadtátok jogos tulajdonosának. Jusson eszedbe, akármi is lesz ennek a vége, mennyivel kíméletesebb végórája lesz ennek a szegény párának, mintha egy árok mélyén kifeküdve két-három kóbor kutya kezdi széttépni.... Jobb ez így. Nyugi. Angyal vagy, Angéla. A név kötelez.    

 

 

ia

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása