Nem friss e golfhír, de amikor a zirci Forest Hills is versennyel jelentkezett és megszervezték a Bakony Tour I. fordulóját, akkor bizony a legjobb a 13 éves, bicskei Földházi-Nagy Zsófia lett. A zirci pálya, - mint mindig - kifogástalan állapotban várta a résztvevőket - írják a golf igazi ismerői.  

Edzőjük a 26 éves Ács-Gergely Virág.

"Bicskei nincs több a mezőnyben, de már rajta vagyunk a dolgon, Zsófi (felső képünkön) már beszervezte egy lány osztálytársát, ő jövőre kezd el versenyezni.
A hétvégén indul Zsófi a 39. OTP Bank Nyílt Magyar amatőr bajnokságon, ott helyezésre nem számítunk, mert nincs junior kategória, felnőtt női kategóriában indul.
A Zsófi az alcsútdobozi Pannónia Golf and Country Club versenyzője, a Petra a zirci Forest Hills Golf Club versenyzője.
Augusztus 25-27 ig Nyilt Magyar Junior bajnokság lesz Balatonudvari golf pályán a Zsófi ott is indul" - írja Földházi Péter édesapa. 

 A lányok Újbarok községben élő nagymamája Földháziné Zsuzsa, a bicskei Vajda János Könyvtár munkatársa volt. Édesanyjuk Adri, a bicskei DM üzletben dolgozik, az egykori könyvtár épületében, (aminek eredeti és mostani tulajdonosa a Református Egyházközség.)

E sport előnye mindenképpen, hogy egészséges: az ember közben sokat van tiszta levegőn és mozog. Egy golfjáték időtartama nagyjából 4-5 óra, ez idő alatt a játékosoknak bőven van idejük gyalogolni, ráadásul gyors léptekkel. Akár 7 kilométert is gyalogolhatnak! A golfozók még idős korban sem hagyják abba a játékot. Maga a játék növeli a koncentrálóképességet is, s általánosságban jót tesz a testnek és a léleknek

A csoportképen Petra a felső sorban jobbról a második, a junior tour összesített eredménye a csoportkép. Ott Petra az országos junior tour korosztályos első helyezettje(korosztályos magyar bajnok).

Itt egy 2016-os verseny eredményeit láthatjuk, benne Földházi-Nagy Petra és Földházi-Nagy Zsófia külön-külön sikerét....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása