Olvasónk a szervizút leromlott állapota miatt aggódó írása és fotói közlésére reagálva osztjuk meg jól indokolt feltételezésünket, ami szerint rendbe lesz téve az a szakasz is.  

Feltételezésünk legelső indoka: minél többet építkeznek, annál jobb a megrendelőnek és a kivitelezőnek. Értse ezt mindenki úgy, ahogy ezt napjainkban (avagy évtizedek óta) lehet és ahogy szeretné. 

A második ok, amit a levélíró is vázol: ha épülés-építkezés közben a közelben pl. egy építmény rosszabb lesz az erősebb igénybevétel következtében, akkor annak helyreállítása kötelező a felek megállapodása szerint. Ez bizonyára még a szerződésben is benne van, hiszen kötelező alapelemnek tűnik.    

A harmadik ok a Hegyikastély romjaihoz a Galagonyás első dűlőtől felvisz egy kerékpárút. Akkor miért ne lehetne megközelíteni Csabdiról jövet a Csillagvizsgáló romjait, illetve aki a romoktól gurul Csabdi felé, miért is kellene feltétlenül bejönnie majdnem Bicskére a körforgalomig, amikor rövidíthet?!

Nulladik ok vagy inkább érv: akik eddig használták ezt az utat jövet-menet, miért ne használhatnák ugyanolyan minőségben vagy még annál is jobban?  

Véleményünk szerint a szervizút burkolatán fix, hogy lesz kerékpárút jelzés felfestve! Ez hiúsági kérdés is! Ha épül a térségben ennyi új út, ez nem maradhat mellette ebben a formában! Vagyis a Hegyikastélytól guruló sporttárs Csabdin át Nagyegyházáig kerékpárúton kanyaroghat vagy akar, Tarjánig, ahonnan viszont közúton folytatódhat az útja akár a Dunáig. 

A jeleket a mai leharcolt útállapotra biztosan nem fogják felfesteni, ez ki van zárva. Vagyis éppen ezért javítani fogják a szervizút minőségét, hogy kerékpárúttá lehessen  az is.  

Ugyanúgy meg fogják csinálni, mint Csabdi-Tükröspuszta-Nagyegyháza szakaszon, itt nem is kell olyan hosszan....     

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Màk csak egy kérdés a nagy okosokhoz!Màny és Bicske között az autópàlya alatt ki fog tudni normàlisan közlekedni ìgy, hogy le lett úgy szűkìtve az út szélessége,hogy két autó alig fér el egymàs mellett arról nem is beszélve ,ha beköszönt a tél hàt lesz ott minden,két kamion a híd alatt hàt abba jobb nem is belegondolni mert ,akik kitalàltàk ezt a szűkìtést ,hogy nem gondolkodtak az tuti!Ilyen jellegű veszélyforràst ide kreàlni nem éppeszű az tuti!!! Üdv
van vhol térkép a kerékpárút teljes vonaláról? feltúrtam a netet, de nem találom
@Tündi Peringer: Tegnap biciklivel mentem arra és én is megállapítottam, hogy kocsival az elég keskeny lett. A furcsa az, hogy a kerékpársáv mellett a beton vízelvezető felőli oldalon van majd 1 méter szabad hely még a felfestés mellett. Gondolom azért ez az eltartás, hogy a kerékpárosok ne boruljanak bele, de ezt egy másik szalagkorláttal könnyű lenne orvosolni és akkor az autósok is kicsit nagyobb biztonságban lennének.
süti beállítások módosítása