(...) megint embert gázolt a vonat a Kisállomáson! A Pest felé menő vonat gázolt, egy vágányon megy a forgalom,rendőrség,mentők kint vannak,többet sajnos nem tudok - írta olvasónk. 

Az FM RFK Kommunikációs szolgálata részéről Pápai Eszter főelőadó kommunikációs referens kérdésünkre közölte: a baleset sérültje 51 éves bicskei férfi.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy a férfinek az utolsó pillanatban sikerült kikecmeregnie a sínek közül, ahová nem tudjuk miért került. Sok oka lehet. Minden bizonnyal ott akart ő is átbújni a szalagkorlát alatt, átmenni az A peronra, ahogyan tömegek teszik oda-vissza. Idősek és gyerekek egyaránt.

A terület országgyűlési képviselőjétől hosszú évekkel ezelőtt, közel egy évtizede intézkedést kértek a síneket elválasztó szalagkorlát helyett záróerejű biztonsági kerítés alkalmazása érdekében a bicskei mentők és tűzoltók valamint újságírók, de érdemben 2009 óta semmi sem történt, pedig erdei körökben általános nézet, hogy Tessely Zoltán már kisvasúti főbiztos is egyben.

A Budapest felé közlekedő személyvonat érkezett a B vágányra  és a vészhelyzet miatt nem fokozatosan, hanem teljes erőből fékezett vezetője. A bicskei  csodával határos módon kimenekült valamelyik oldalra, megmenekült a biztos halálból, de a sérülése elkerülhetetlen volt.

Innentől a Bicskei Mentők vették kézbe az ügy halasztást nem tűrő részét, ellátták a helyszínen és száguldottak vele, közben is ápolva az élete megmentése, későbbi felépülése reményében.

- A kiérkező bicskei esetkocsi egy középkorú férfit súlyos sérüléssel szállított kórházba - válaszolt a Bicskei Szó kérdésére Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása