Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartja könyvbemutatóját az Általános Irodalomtudományi Kutatócsoport. A családjával Bicskén élő Bónus Tibor irodalomtörténész, egyetemi docens A másik titok - Kosztolányi Dezső: Édes Anna (Kortárs Könyvkiadó 2017) című monográfiája is a bemutatott művek között szerepel.

tibi.jpg

Bónus Tibor (1972) irodalomtörténész. Az ELTE Összehasonlító Irodalom és Kultúratudomány Tanszékének tanára. Legutóbbi kötete: Az irodalom ellenjegyzései. Írások kortárs magyar irodalmárokról (Ráció, 2012). 
"A szerzőt mindenek előtt az Édes Anna kétarcú volta vezeti, az a tapasztalata, hogy ez a különös nyelvi erővel megalkotott irodalmi mű mialatt széles körben olvasható, merészen mondva, nemzeti ponyvaként viselkedik, a legnehezebb kihívásokat adja annak az értelmezőnek, aki úgy kerül a bűvkörébe, hogy ennek az esztétikai hatásnak a poétikai és textuális feltételrendszere iránt is érdeklődi."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása