„Szép földeinkből vadászni berkeket csinálnak, ahová nekünk belépni nem szabad” 

Tiborc panasza /részlet/ (Katona József: Bánk bán) 

A HVG friss-ropogós-mai számának tényfeltárását Olvasónk ajánlotta figyelmünkbe. Amint online is megjelenik, ezt is  elérhetővé teszi a bicskeiek blogja itt és külön is.  Nemcsak Ginza, Kézai Simon állítólagos szülőhelye szerepel a cikkben, ami Kokas Ignác váli festőművész szíve csücske volt és műveiben az is maradt, hanem az a bicskei kirándulóhely és pihenő terület, aminek tó körüli részének megtartásáért (belterület!) egyáltalán nem szerény állampolgári véleményünk szerint mindent de mindent meg kellett volna tennie a lobbiképes helyi pártfunkcionáriusoknak, akik papírforma szerint biztos minket képviselnek.... 

Egy a balatoni Északi Partról való kedves vendégemmel, aki azokban a nyári hetekben (2012) járt Bicskén életében először, sokat kerékpároztunk Bicskén és környékén. A leánykori nevén Erőmű-tónak nevezett kistáj, a Pócalja és a Póctető környezete  ragadta meg őt a legjobban mind közül. Még jó, hogy látta. Ma már nem láthatná, ezt a Városházától talán 4 km-re, Bicske határában  fekvő belterületet.   

A HVG május végén számolt be legutóbb a helyzetről, akkori tudása alapján, a Bicskei Szót is idézve. 

hvg-page-001.jpg

 

hvg2-page-002.jpg 

         hvg3-page-003.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása