A vasútállomás és környezete újjáépülésével kapcsolatban érdeklődtek olvasóink. Szóba került a parkoló hiánya, a testület, a területileg illetékes képviselő és a városvezetés által minden további nélkül működni hagyott bányarakodó egy kis utcában, ahol mégiscsak emberek élnek, valamint szóba került az is, hogy a szállítóknak kitett 20 km/h-s sebességkorlátozó táblák közül egy maradt meg.    

"Tavaly nyár óta sajnos már csak a vasútállomásnál van kinn tábla - ott, ahol felviszik a rámpára a követ - , a többi tábla, ami a tatai úttól kezdődően ki volt rakva, (vagy 3 db) eltűnt az egész szállítási útvonalról. Mondjuk, amíg kint voltak a táblák, akkor sem tartották be a korlátozást.Egyébként érdemes megnézni az utcában parkoló autókat is.Tiszta fehér por mind."


Ezt is egy olvasónk ajánlotta a témában, azt kérdezte, olvastuk-e a tavaly májusi leírást: 
http://bencsikjanos.hu/befejezodott-a-biatorbagy-tata-vasuti-vonalszakasz-atepitesenek-elokeszitese/


 Értesülésünk szerint az EU-támogatottságú  vasút-korszerűsítés kikerült a projektből, ezért a felelősöknek újra kell tervez(tet)ni a vasútállomást és környezetét. Ezért lehet ez a nagy csend után még nagyobb.  Érzékletes példánk sajnos még nincs, hogyan alakulnak a dolgok a vasútállomáson.

Az azonban  szinte biztos, hogy az önállóvá váló "intermodális" csomópont megvalósítására van forrás. Sőt, mivel újabb elemek is bekerülnek, mint például a mindannyiunk számára oly létfontosságú kisvasút, bővül is, hiszen kormányhatározat van rá.

Csak időben tolódik. Feltehetőleg a bányarakodó áttelepítését is tartalmazza a terv továbbra is, mert hiszen mit keresne egy bányarakodó egy intermodális csomópontban?  

Hogy valami változás van, az nyilvános.    Várjuk a részletes tájékoztatást....     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása