Ilyen volt, amikor tavaly nálunk is jártak. 

 

Beszámoló a 2017. december 9-én megrendezett 2. Pásztói Betlehemes Találkozóról és az azt követő kirándulásról

 

Reggel 6 órakor indultunk két autóval Pásztóra. Nagyjából 2 óra utazás után meg is érkeztünk, és sok bolyongás után meg is találtuk a Művelődési Házat. Családias légkör fogadott minket. Mi voltunk az első csapat, aki megérkezett a találkozóra, ezért volt lehetőségünk a színpadon próbálni. Az összejövetel 10 órakor kezdődött. Rengeteg csodálatos előadást láthattunk a hagyományőrzőktől kezdve az énekkarokon át a quartettig, mindent, ami ehhez a témához kötődött. A mi csapatunk a műsor vége felé mutathatta meg tudását. Előadásunk rendkívül jól sikerült; ezt az is bizonyítja, hogy nagyon sok elismerést kaptunk, amiket csak megfogadni lehet. Ez nagyon jól esett mindnyájunknak. A műsor végeztével gulyáslevessel és rétessel kedveskedtek nekünk. Ebédünk elfogyasztása után egy spontán ötlettől vezérelve elindultunk Mátraverebély Szentkútra. A GPS és egyéb kommunikációs problémák miatt csak nehezen jutottunk el a kegyhelyre. Ott nagy hó fogadott minket, ami az aprónépet lázba hozta. A hideg miatt fázva és átfagyva jártuk körbe a templomot és annak környékét. Mindezek után hazafelé vettük utunkat. Nagyjából este 6 órakor értünk Bicskére. Nagyon elfáradtunk, de szívünkben örömmel és lelkileg feltöltődve tértünk haza kirándulásunkról. 

Köszönettel tartozunk Balla Márknak, aki megálmodta és meg is valósította ezt a csodás kirándulást, illetve hálásak vagyunk Zink Ferinek és Anitának, akiknek aznap kötélből volt az idegük. 

Istennek legyen hála!

Írta: Szabó Imre István

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása