Tegnap este 19 óra 15 perc tájékán gyalogos elütése történt egy gyalogátkelőhelyen a Kossuth utcán a Cukrászdánál.  Az FM RFK Kommunikációs Szolgálatának közleménye szerint Bicske, Kisfaludy út és Kossuth utca kereszteződésében történt közúti közlekedési baleset 2017. december 12-én este. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 72 éves helyi asszony szándékozott a kijelölt gyalogátkelőhelyen átmenni, amikor egy, a Kossuth tér irányába közlekedő személygépkocsi elütötte. Az idős nő a baleset során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A 38 éves gépkocsivezetővel szemben a Bicskei Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított. 

Egy Bem utca irányából érkező fehér személyautó ütötte el. A nő mozdulatlanul, minden bizonnyal eszméletlenül feküdt az úttest közepén majdnem a Borozó magasságában.. A helyszínre érkező ügyeletes orvos, a később a valószínűleg más mentési helyszínekről, két irányból érkező két mentőautó szakemberei stabilizálták a sérült állapotát és az előbb megérkező egység kórházba szállította a sérültet.A Kisfaludy utca elején sárga lámpáit használva parkolt a Zöld Bicske szállítójárműve. 

A várakozási időből arra lehetett következtetni, hogy Bicskén nagy terület jut kevés mentőautóra, tehát nem ők tehetnek a helyzetről, ők maguk az igazi, mindennapi elszenvedői. (Stadionokról, fűtött gyepről is szó esett a szemlélődők között.)  Bicske város vezetése tegyen meg mindent a Mentőállomás erősítése érdekében! 

A sérült egyik cipőjét az úttesten láthatták az arra járók, a helyszínelők azt körbe is rajzolták.

Az egyik intézkedő rendőr a járdán állóknak teljesen érthető módon azt mondta: 

- Nincs itt semmi látnivaló, kérem, haladjanak tovább.   

- A kereszteződés forgalma jelentős. Mégis sötétség, gyenge világosság jellemzi a zebrát is, akárcsak a Szent István út- Kossuth tér  találkozását - mondta el a helyszínen egy autós, amivel mindenki egyetértett. 

Maradéktalan felépülést kívánunk!

(Ezen közlés előtt egy másikban valószínűsítve volt, hogy nem a kijelölt átkelőn történt az elütés. A sérült "nagyon messze", 15-20 méterre a zebrától feküdt az aszfalton. Vagyis bizonytalanná tette a laikus szemlélőkben, hogy a zebrán történt volna az ütközés. Akkor még nem ismerhettük a hivatalos rendőrségi közleményt. Egy olvasó figyelmeztetésének és a kért rendőrségi közlemény megérkezésének  köszönhetjük a semmit sem valószínűsítő, hanem tényekről szóló változatot. Kiderült közben az is, hogy a súlyos baleset mindkét érintettjét - autóst és gyalogost - régóta ismerem. A sérülttel egy munkahelyen dolgoztunk hosszú évekig, néhány napja az utcán is mosolyogva köszöntöttük egymást. Maradéktalan gyógyulást, felépülést kívánunk, tiszta szívből,. Extrán megvilágított gyalogátkelőhelyeket és csomópontokat követelünk a városvezetéstől! A Mentőállomás megerősítése is szükséges lehet. )          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása