zsaru.jpg

Bicskén egy páros karácsonykor kétszer törte fel ugyanazt a főutcai házat nap-nap után.  Azért buktak le, mert Márton Sándor rendőr törzszászlós szabadnapon is élesszemű és  gyanús lett a szajrét kerékpáron toló két alak, a bicskei zsaru azonnal szolgálatba helyezte magát, hogy elszámoltassa őket a szállítmány eredetével kapcsolatban. 

Ez a karácsonyi sztori a Bicskei Szóhoz úgy jutott el, hogy olvasónk elküldte nekünk a Zsaru Magazin fenti fotóját. A police.hu-n áttekintettem a Zsaru Magazin közléseit, de végül a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához fordultam. A cikk szövegét Sipos Mónika rendőrfőhadnagy, szóvivő bocsájtotta olvasóink rendelkezésére.    



Rendőrtől loptak

Aki kardot ragad, kard által vész el, aki meg rendőrtől lop – rendőrkézen találja magát. Szabadnapos rendőr buktatott le két tolvajt, akik saját kollégája ingatlanjába törtek be két ízben is.
A hivatását komolyan gondoló kutyás rendőr szólóban, szolgálaton kívül is rendőr, pláne, ha bűnügyi érzékenységgel megáldott, rutinos zsaru. Négylábú társa szimatjának hiányát sasszemmel pótolta ki a bicskei körzeti megbízott, amikor civil autójából meglátott két dugig telepakolt biciklit taszajtó helybéli lakost:
- A kerékpárokra zsákok, nagyméretű szatyrok voltak felmálházva. December 25-én délelőtt, családom fuvarozásából hazafelé autózva vettem észre a korábbi intézkedésekből már ismerős férfiakat – mondta el Márton Sándor törzszászlós, a Bicskei Rendőrkapitányság kutyás KMB-se. Úgy döntött, ezúttal nincs szüksége Boszorkánynak, koromfekete szolgálati németjuhászának a támogatására, szolgálatba helyezte magát, és egyedül látott az intézkedésnek.
- A szatyrokban kulcskészletet, kéziszerszámokat, villanyszerelési anyagokat, kisebb elektromos berendezéseket láttam, rákérdeztem azok származására – folytatta a körzeti megbízott – A két fiatalember nagyon gyorsan és nagyon látványosan összezavarodott, ketten háromféle történetet adtak elő, érezhető volt, hogy nem tiszta a lelkiismeretük. Értesítettem kollégáimat, akik folytatva az intézkedést, előállították a párost a Bicskei Rendőrkapitányságra, rakományukat is lefoglalták.
A kapitányságon a nyomozók is azon a véleményen voltak, hogy minden bizonnyal nem talált tárgyakat tologattak a biciklin a férfiak. Visszafelé működtetve az általános mechanizmust, most a feltételezett zsákmányhoz kerestek bűncselekményt, az rövidesen „házon belül” meg is találták.
- Huszárkovics Ádám törzsőrmester, mányi körzeti megbízott jelezte, hogy felújítás alatt álló ingatlanába december 24-én illetéktelenül behatoltak –folytatta Martinecz Bence százados, megbízott bűnügyi osztályvezető – Megtekintette a lefoglalt tárgyakat, és maga is meglepődött: előző nap ezeket a tételeket még a háznál látta, tudtával akkor tőle „csak” villamoskábeleket loptak el. Kiderült, a két férfi mindkét nap behatolt az ingatlan területére, első körben valóban elektromos vezetékeket vittek el, majd miután a kábelburkolatot leégetve (jó levegő, jó egészség - a szerk.) a vezetéket színesfémként értékesítették, 25-én is portyára indultak, ekkor tértek vissza a szerszámokért, gépekért. O. Imre (29) és M. Zsolt (24) beismerő vallomást tett, ellenük lopás vétség elkövetése miatt indítottunk eljárást. Mindkét férfit őrizetbe vettük, M. Zsolt előzetes letartóztatását a bíróság december 27-én rendelte el, társa szabadlábon védekezik.

Szilágyi Attila – Zsaru Magazin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ügyes, gratula hozzá!
Viszont azt remélhetőleg megkérdezik O. és M. hasznos állampolgároktól, h hol sikerült "leadni" az égetett rezet (amit ugye magánszemélytől nem vehetnek át a tisztelt fémkereskedők).
süti beállítások módosítása