Egy olvasónk ezt írta:

"Szia, voltál a városi disznóvágáson? Képzeld, az van kiírva hogy "zártkörű rendezvény" és az uszoda felől le van szalagozva."
27164254_10208332143100363_2418506297350859629_o.jpg
Egy másik olvasónk telefonon hívott és elmondta: "tisztasági követelményekre hivatkozva szalagozták körbe a kemence szaletliját alpolgármester bejelentette a higiéniát, az egész fedett tér fehér ponyvával el van takarva a szemek elől, mögötte folyik a munka, de ha meghirdetnek egy városi disznóvágást, ha engem arra meghívnak, akkor miért nem férek oda, ahol a munka zajlik? Vagy mondták volna meg, hogy te öcsém mégse gyere, csak ha enni akarsz, mert azt kapsz délben vagy kettőkor háromszáz forintért, de addig ne gyere. Ha valaki az unokájával jönne ki, ő is a feldolgozásra kíváncsi, ezt más falvakban, településeken meg tudják oldani, itt is biztos meg lehetett volna.Gondolkozzanak el rajta."   
A helyszínen kép készült és önkéntes szervezők elmondták: a fedett térbe valóban higiéniás követelmények betartása miatt nem lehet bemenni, ahogy egy étterem konyhájába sem, viszont ott áll a parkolóban a fűtött sátor, ahová bárki bemehet, ami nem zárt, hanem nyitott. Elmondta - a rénvas felé mutatva -, hogy ott történt a perzselés, a bontás, azt bárki láthatta.
Egy olvasónkat idézzük: "Műsorvezető mondta, hogy lehet kóstolni a bőrkét... De hogyan?! Odahozza a kordon mellé? Például a békéscsabai fesztiválon is ott előtted csinálják a dolgokat".
Hallottuk, amint a töltést hirdetik, hogy várják a töltőket az asztalhoz. Itthonról ezzel együtt jeleztük olvasóinknak megnyugtatásul helyszínen szerzett  tapasztalatunkat, mire egyikük ezt válaszolta: 
"Ha én kapok egy meghívást egy disznóvágásra, az nem azt jelenti, hogy én megnézem a szabad ég alatt történő részleteket, de sem a konyhába, sem a nyári konyhába nem léphetek be. Tessék más közösségeket megkérdezni, náluk ez hogy megy. Főleg, ha "hagyományteremtő". Amikor én disznót vágok és meghívlak téged, aztán még hagyományteremtőnek is nevezem, nem zárlak el mint a vendéget kordonnal a konyhai résztől, hanem segíteni hívlak. Teszed, amit mondok én vagy mond az asszony. Mint a szüreten. Ha pedig csak azért hívlak, hogy ülj le a fűtött sátorban a parkolóba, akkor azt is előre megmondom mindenkinek. Hogy erre számítson. Így mindenki el tudja dönteni, érdekli vagy nem érdekli, mindenki tudja, hogy hova jön." 
Elmondtuk, hogy akkor lehet adományt szedni az ételért, ha kiírják, hogy ez zártkörű rendezvény - ez volt más jószolgálati rendezvények esetében is. Ez az egyik ok, egyébként bizonyára be lehet menni, ha valaki nagyon akar, csak nevetséges a felirat egy közösségi rendezvényen.
Nyilván egy vendéglátással kapcsolatos rendezvénynek ezer előíráshoz kell alkalmazkodniuk. A vázolt probléma elkerülése érdekében a város hirdesse meg határidővel és létszámkorláttal a segíteni akaró önkéntesek felé, hogy várják részvételüket. A város minden felületén előre mondjon el minden részletet a bicskei polgároknak, hogy ne legyen félreértés. A tájékoztatás alapvető fontosságú.     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása