Állatvédőként ismertetek meg engem, nem is török családvédelmi, gyermekjogi babérokra, de minden állatvédő szociálisan nagyon érzékeny, így vannak sorsok, életutak, amik mellett nem tudok szó nélkül elmenni.

Prockl Amanda


Ilyen ez a mai történetem is, ahol egy apuka négy gyerekét egyedül neveli és a velük lakó nagymama az egyedüli támaszuk. 
Mindkét felnőtt mozgásukban erősen korlátozott, csak bottal tudnak közlekedni, egy-egy csípőprotézis műtét vár rájuk a közeljövőben. Testi fájdalmaik ellenére nagy szeretetben élnek egy harmadik emeleti panellakásban. Számukra egyáltalán nem ideálisak a körülmények a hétköznapokban a gyerekek oviba, iskolába szállításukat nagyon nehezen tudják megoldani.
Ehhez sajnos nem kapták meg a központi helyi családsegítő támogatói szolgálatot, akik levennék ezt a terhet a vállukról, mert hivatalosan nincsenek rokkantnak nyilvánítva, így küzdenek, szenvednek, nap, mint nap.

(A Bicskei Szó megjegyzése szerint a családsegítőnek (ilyen elnevezéssel egyáltalán nincs már szakmai egység) nincs támogató szolgálata, a Gondozási Központ szakmai egységük van... Persze, mondhatjuk: mindegy mi a neve, tudjuk, hogy miről beszélünk. Maga a szolgáltatás, a támogató szolgálat, kifejezetten a fogyatékkal élőket szolgálja, egyéb esetben is igénybe lehet venni, térítési díj fejében, de kizárólag akkor, ha nem ütközik fogyatékkal élő szállításával, ők minden esetben előnyt kell, hogy élvezzenek. Az érintett család egyik legnagyobb gondja, hogy nincs lift a házban. Az a harmadik emelet lakás nagyon sok lépcső két protézisre szoruló esetében. Életproblémájuk homloktérbe kerülése - remélhetőleg - elősegíti sorsuk jobbrafordulását.)


Szerényen élnek, de nagy-nagy szeretetben, nem szégyellik a sorsukat. Gyerekek tisztelettudóak, jól neveltek, Áron 7, Karolina 6, Gergő 5 , Hanna 2.5 évesek. Felajánlottam nekik a segítségemet, amihez most én a Ti támogatásotokat kérem, mert tudom szívesen adtok, ha felajánlásotok biztosan jó helyre került.
Akit megérintett a család története és szívesen segítené őket tárgyi adományokkal az alábbiakra lenne szükségük:
-tartós élelmiszer ( tej, cukor, liszt, étolaj, tészta, rizs stb. )
- gyümölcs
- gyerekeknek csoki, keksz, üdítő
- pelenka (10-15 kg)
- törlőkendő
- tisztítószerek, tisztálkodási szerek
- írószerek (papír, toll, színes ceruza, zsírkréta )
- kifestők
- társasjátékok
- emeletes ágy
- pakolós szekrény (nem akasztós)
- kabát Áronnak (cipő mérete 36, ruha mérete 146-os )
- Hanna kabát mérete 86-os
A címet emailen adom meg, ahova futárral vagy postai úton tudjátok megküldeni a csomagot vagy itt a facebookon privát üzenetben keressetek.
Email: procklamanda@gmail.com
tárgyba írjátok bele: négy gyerekes apuka

ui: A gyerekekkel a fotót a nagymama és az apuka beleegyezésével teszem közzé.
Kihangsúlyoznám, hogy semelyik pártnak nem vagyok a tagja, nem politizálok, tehát ez nem egy kampányfogás, ez csak egy valódi élettörténet, igaz szereplőkkel, ahol elkél a segítségünk.

Megosztás is segítség, köszönöm!!!

Prockl Amanda fényképe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása