Több mint 1500 versenyző vett részt az idei Részvényfutamon, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös, középiskolás diákoknak szóló tőzsdejátékán.

gimi_tozsde.jpg


A tőzsdejáték célja a befektetői tudatosság és a tőzsdei ismeretek bővítése volt.
Országosan közel 260 iskolából álltak a rajtvonalhoz az indulók, egyenként 2 millió forintos virtuális tőkével a zsebükben.
A teljes játékidőt tekintve az átlaghozam -3,8 százalék lett, de azt mindenképpen meg kell említeni, hogy február hónap igencsak izgalmasra sikeredett: amellett, hogy elég változékony volt a hónap világszerte a tőkepiacokon, még felfüggesztéssel is találkozhattak a versenyzők. Ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy a BUX index 5,2 százalékot csökkent a verseny időszaka alatt, így a játékosok felülteljesítették azt. Ennek köszönhetően ugyanakkor megtapasztalhatták, igaz, csak virtuálisan, hogy milyen az, amikor igazán változékony a piaci környezet.
Ezért is különösen büszkék vagyunk a Vajdásokra, igaz az első 10-ben nem vagyunk benne, de többen profittal zárták a játékot, és az első 100-ban is sikerült helyezést elérnünk, Koczur Béla 52. helyen végzett, (3,14%-os profittal!!!!) ami az indulók, és az iskolák számát figyelembe véve is! nagyon szép eredmény volt!!!

Gratulálunk Béla! Csak így tovább a való életben is!!!

Csak a Vajda!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása