Nem szerencsés így plakátot kihelyezni, mert elvonhatja a gépkocsivezetők figyelmét. Ezért általában sem ajánlott a kereszteződésben semmilyen figyelemfelkeltő tábla kihelyezése.
A közlekedési táblák közül is csak az elsőbbségadásra, a kötelező haladási irányra, a behajtás tiltására, illetőleg az egyirányú utcára figyelmeztető táblákat helyezik ki. Vagyis azokat, amelyek csakis a kereszteződében követendő magatartásra irányulnak. Amik odavalók. A többit a kereszteződések előtt, vagy után helyezik ki a gyakorlatban. Például sebesség-korlátozás, kétirányú forgalom stb. Ugyanakkor más jellegű táblák (mint ez is) ilyetén buta kihelyezését semmi nem tiltja, nem szabályellenes. De az, hogy nem szerencsés, és nem szolgál közérdeket, ez is biztos. Erőt, egészséget!

Ha jól emlékszem, a hasonló szerkezetű és méretű reklámtáblákat - gondolok itt a Bicskei Napok ún. megállító tábláira - még a jelentősen kisebb közúti forgalmú 80-as években sem tettek volna ki bicskei kereszteződésbe a zöld  Nisa típusú kisbuszon (Dani vezette és nagyon jó zenék szóltak, például Floyd vagy Purple) érkező munkatársak. Gyalogátkelő közelébe főleg nem tették volna a defenzív vezetési gyakorlatuk miatt (ma az offenzív a divat), előrelátásuk alapján saját eszükből sem és azért sem, mert a rendőrség - úgy emlékszem - nem ajánlotta és úgyis megjegyezte volna, ha ezt meglátják:  ezt mégis hogyan tetszettetek gondolni? Keveset aludtatok? Vagy mi hiányzik? Elfektettük, a helyszínen megtaláljátok, itt nem lesz jó kiállítani, mert nem szolgálja a közlekedésbiztonságot, találjatok neki más helyet, ahol egy fél centit sem takar és senkit nem zavar a jó és maradéktalan kilátásban. 

 

ia

 

Elvitték innen ezt a táblát, feltehetően a közleményünk hatására látták be, hogy a forgalmas kereszteződésben, gyalogátkelőnél álló táblának valóban nincs helye.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása