2018. március 28. - ertetlenno
Forrás: www.eszkulap.hu Kalmár Sándorné, Magdi néni hivatalosan budapesti lakos, de mivel nyugdíjas, a gyermekeinek meg nem tudtak úgy munkát találni, hogy nem fővárosi a címük, így ők felköltöztek, Magdi néni pedig leköltözött a Fejér megyei Mányba, ahol az Eszkuláp Egyesület menedéke is megtalálható. Ez a helyzet viszont azt is eredményezte, hogy a mányi önkormányzattól nem jogosult semmiféle támogatásra, a budapesti meg tüzifát például biztosan nem fog kiutalni. Ebben szenved a legnagyobb hiányt, de ezt a Deményista Mentor Klub által gyűjtött adományokból pótoljuk, reményeink szerint rövid határidővel.
Magdi nénit igazából még az ág is húzza. Amikor Mányba költözött, szerette volna a családi házat felújíttatni, meg is állapodott egy vállalkozóval, akiről kiderült, hogy nem is az. Ellopta az összes pénzét és ékszerét, és bár a feljelentés is megtörtént, bizonyíték hiányában az ügy nem oldódott meg. Gyakorlatilag így Magdi néni számára nem maradt semmi tartalék, napról napra él. A vezetékei elfagytak a télen, jelenleg nincs víz a házában, a bojlere szintén szétfagyott, ahogy a fatüzelésű kazán sem bírta. Ugyan gyűjtött fára a nyugdíjából, de Suzy kutyáját megtámadta egy másik kutya, és az állatorvosi költségekre ment el a nehezen összeszedett összeg... Merthogy a kutya számára a minden, úgy él vele, mintha a gyermeke lenne.
Pár helyi vitt neki  néhány napra elegendő tüzifát, illetve adnak neki egy öntöttvas kályhát is. Ételt napi szinten igyekeznek számára juttatni, illetve kiváltották a gyógyszereit is. Főzési lehetősége nem nagyon van, ezt figyelembe kell venni az adományok összeállításánál.
A kívánságlista, ezeknek örülne nagyon:
- Milgamma a kutya számára, mert ezt most folyamatosan szednie kell,
- kutyatáp, kutyakonzerv,
- bolha- és kullancs irtó szer Suzy számára,
- tartós élelmiszer, ami nem igényel főzést - szárazkolbász, zsír, tartós kenyér, konzervek,
- C-vitamin, Béres-csepp.
Magdi néni koordinátorának az elérhetőségét az eszkulap2016@gmail.com e-mail címen keresztül tudjátok elkérni. Reméljük, hogy egy-egy csomag összeállításával még segítetek neki. Köszönjük!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása