Olvasói felvételünk (a középső és az alsó) Nagypénteken készült és akkor is  érkezett. De megvártam közlésével a Húsvét elteltét.

Örvendetes, hogy az első cikk hatására belátta a kampányszervezés, hogy a Kisfaludy-Kossuth kereszteződésbe nem  való a zebra mellé állítva -  mindegy miféle szerzet, mindegy milyen színben - a talajra felállított kampánytáblája, ami zavarhatja a közlekedők kilátását. 

A közlés után át is tették egy jobb helyre. De még a Fáy-Kisfaludy sarokról is odébb rakták közvetlenül a cikk után, két másik ponton is látható azóta, de azoktól a soroktól függetlenül, hiszen az nem is volt téma, tekintve, hogy nem olyan nagy forgalmú kereszteződés, mint amekkora Kisfaludy-Kossuth torkolat.  

Az irányítószámról elnevezett irányított oldal közli ezt a képet, sajnos félrevezető módon nem a teljes képet mutatva, ezzel a címmel: 

Azok a fránya táblák...

2018. március 30. tablakzebra.jpg

 

A Bicskei Szó állásfoglalása szerint hatalmas öngólt rúgott, mert a mi olvasónk, a Bicskei Szó olvasója -  egy olyan képet küldött, amin nemcsak a gyalogátkelő jobboldalára állított tábla, hanem a baloldalán díszelgő is jó látszik. A baloldali táblát az alábbi két teljes kép  elkészülése után nagyon helyesen kijjebb helyezték el, a Parkoló táblához. Később még helyesebben áthelyezték talán legjobb helyére, az iskola elé, a járda és parkolósáv közti zöldbe. Ma délután viszont megint ott volt, ahol a teljes, tehát nem hamis képeken, amik a mi képeink. 

Mert az érem mindkét oldalát illett volna ám megnézni és megmutatni!

A címadó a címben bagatellizálni igyekezett a felvetetett problémát. Szíves figyelmébe: a cikkben leírt, közlekedésrendészeti szakmai érveket és azt a fájdalmas tényt, hogy az az első cikk helyszínét képező Kossuth-Kisfaludy utcák kereszteződése közelében fekvő gyalogátkelőn történt az utóbbi idők legsúlyosabb balesete, gyalogos sérelmére.

Itt tehát - józan paraszti ésszel végiggondolva - csakis olyan változtatás, fejlesztés elképzelhető, sőt,  megkövetelhető, ami baleset-megelőzési szempontból hasznos.

Az idehelyezett mindegy milyen színű pártplakát, egyáltalán nem volt az. Ha cirkuszi plakát lett volna egy darab majomtevével, az sem lett volna az. 

Az a fránya gondolkodás jót tehet ám, mint a mellékelt ábra mutatja, hiszen már nagyjából rendet tettek a táblák gazdái. 

A Prohászka utcában az iskolák (!) melletti átkelőhöz sem ennek, sem annak az alakulatnak a táblája, de még a Klingon Birodalom Nagytanács (vagy más mesék) reklámja sem való. Sem a jobb-, sem a baloldalra.

Mert első a család. Tessék parkolósávok mellé helyezni és kész. Ahogy a jobboldalon villanyoszlopra rögzített tábla egyértelműen parkolósáv mellett van.       

 

ia

 

kettosmerce.jpg

kettosmerce2.jpg   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása