A régi kis-piac területe valószínűleg a piacozást megtiltó cégé.

33510422_10208995876973295_5933334175091261440_n.jpg

Holnap reggel hat órakor avagy hat órától legyen ott minden kis-piacot megtartani akaró bicskei, a polgármesterrel az élen. Akkor pakolnának ki az árusok. Hogy klasszikust véleményt idézzünk a témában: ennyire kispályás nem lehet egy nagy cég. Virágot, mézet, tojást, palántát szoktak itt helyiek és Bicske környéki őstermelők árulni, semmilyen szinten nem zavarnak konkurenciaként senkit a környéken. Vagy mik a terveik a helyszínnel?

33436533_10208995876573285_7733744896040763392_n.jpg

A terület kinézete lesújtó: lekaszálatlan zöld "szigetek". Kerékpárral átmenni nem ajánlott, annyi a szétszóródott apró szilánk.Az első jelzést természetesen a bicskeiek blogjának olvasója küldte! Mai, megjelenésünk utáni infó, hogy lekaszálták a területet és nem látható már a tiltás sem.

A cégtől a következőket kérdeztük ezekben a percekben:

T. Cím!

Szíves tájékoztatásukat kérem, hogy milyen terveik vannak a helyszínnel? Miben zavarja Önöket a kis piac működése? Mi magyarázza a terület gondozatlanságát? http://bicske.blog.hu/2018/05/24/volt_egyszer_egy_bicskei_kispiac

Tisztelettel, Izing Antal

 

Tisztelt Izing Antal Úr!

 

Köszönjük megkeresését, melyre tekintettel az alábbiakról kívánjuk Önt tájékoztatni:

Társaságunk 2018. május 17. napján vette kézhez Fritz Gábor jegyző úr figyelmeztetés tárgyában írt levelét, melyben a vásárokról, a piacokról, és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet által szabályozott vásár vagy piac üzemeltetését megtiltotta a társaságunk tulajdonát képező ingatlan területén. Társaságunknak ezidáig nem állt szándékában az ingatlanon piacot üzemeltetni, így társaságunk nem rendelkezik a hivatkozott rendelet szerinti engedéllyel, a piac üzemeltetéséről tudomásunk sem volt, arról csupán a jegyző úr fent hivatkozott figyelmeztetése útján szereztünk tudomást. Erre tekintettel - az önkormányzati felhívásban foglaltaknak eleget téve, jogkövető magatartást tanúsítva - Társaságunk kénytelen volt a piac tartásának tevékenységét megtiltani.

Természetesen Társaságunk nem zárkózik el az ingatlan területén piac működésétől, azonban társaságunk a mai napig semmilyen megkeresést nem kapott arra vonatkozóan, hogy ott bárki piacot szeretne üzemeltetni.

A terület a társaságunk részéről folyamatosan és rendszeresen karbantartásra kerül, az Ön által kifogásolt – gondozatlan – terület viszont nem a Társaságunk tulajdonát képezi, melyre tekintettel a kifogásolt terület tulajdonosát Társaságunk is igyekszik folyamatosan felhívni a terület tisztán tartására és karbantartására.

Köszönjük fentiek szíves tudomásulvételét. Amennyiben további kérdései vagy javaslatai lennének, úgy kérjük, szíveskedjen a jövőben is megkeresni Társaságunkat bármely elérhetőségén.

Tisztelettel:

Jaka Trade Kft.

A cég leveléről szeretnénk elmondani, hogy egyes információk szerint nem is tiltás volt a levélben, csupán a jogkövetésre való felhívás, amit így is lehetett értelmezni, kezelni.
Tudtunkkal éppen a volt CBA mai bérlője igyekszik megoldani a helyzetet: tervezik a piac üzemeltetését, jogszerűen.

 

A Bicskei Szó információja szerint a területen kaszáltak. A fényképeinken található tiltások már nem láthatók. Az ingatlantulajdonos részletes válaszát levelünkben ismertettük Bicske város jegyzőjével annak érdekében, hogy akár közleményben reflektálhasson a jegyzői iroda is a kérdésben.

Régi jegyzetek áttekintése alapján pedig így tudjuk nagy vonalakban felvázolni a kis piac 2000 utáni történetének fontosabb pontjait:

Annak idején egy lepusztult, bádogbolttal megtűzdelt piac üzemelt itt, a város fenntartásában.
Szántó János polgármestersége idején  eladta a megvásárolt szomszéd házzal együtt, de bizony magyar vállalkozásnak és élelmiszerüzlet valamint piac építési kötelezettséggel - egészen pontosan egy Nesa Invest Kft nevű vállalkozásnak.
A cég szintén magyar - CBA üzletet ígért, az is volt évekig az S.Bedi Kft működésével, franchise rendszerben.
A piacot a Nesa nevére kiállított engedéllyel üzemeltették, de az S.Bedi is tett érte.
A Nesa azonban elszállt, az ingatlant pedig megvette a Jaka Trade Kft, majd felemelte a bérleti díjat, ezért megszűnt a CBA (a város nem tett a megszűnés ellen hatékony intézkedést, nem tárgyalt a tulajdonossal, de mit is tehetetett volna. Legalább meg kellett volna próbálni).
A Jaka bérbeadta a kínai kereskedőnek, de a piac nem központi kérdés nála, ez a parkoló állapotán is látszik, ami elengedhetetlen része az üzletnek.
Mivel láthatóan nem volt üzemeltetője a piacnak, az önkormányzat - ahogy a cég nekünk adott válaszából is kiderül -  felszólította a tulajdonost, hogy jogszerűen kérjen engedélyt és üzemeltesse a piacot.
A cég a fotón szereplő papírossal reagált.
A hírek szerint azonban az üzlet bérlője tervezi kiváltani a piacengedélyt és továbbüzemeltetni a piacot.
Az önkormányzat mindeközben a Kisfaludy piac mögött tervez jövőre megépíteni egy új termelői piacot,  Európai Unió-s pályázati pénzből.

Szóval jó céllal indult Szántó János idején, magyar üzletláncot hozott helyzetbe, de valamiért ez működésképtelenné vált a NER időszakban.

Az alábbi információ nem biztos, de megbízható forrástól hallottuk, aki az őstermelők többségét ismeri. Azt mondta, hogy a Város Kemencéje környékére szerette volna a város áttenni a piacot. Ők oda azért nem mennek szívesen, mert az egy központtól távolabb eső, kevésbé forgalmas terület. Azt se felejtsék talán a döntéshozók, hogy a bicskei kis piac nem véletlenül működik a természetüknél fogva kertek nélküli társasházak tömbjei közelében.

A kedves olvasók a bicskeiek  blogjának ezt a cikkét tekintsék a jó kis hazai árú lelőhely reklámjaként.

EGY HELY, AMI TÖBBET ÉRDEMEL.

     

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mérges vagyok.szerettem ezt a kispiacot igaz csak palántát vettem itt.sajnos nem valószínű,hogy máshová utánamegyek kedvenc palántaárúsomnak.még szerencse hogy az idén már túl vagyunk a palántavásárláson.
szerencsére nem kell a múltidő, hivatalos információnk szerint meg fog maradni ez a piac, jelentkezett üzemeltető is
süti beállítások módosítása