Környezettudatos (valamint kedves és csinos) osztálytársam kérdése volt. Mélyen elgondolkodtam, majd meditáltam, mit is mondhatnék.
 
"Bedöglött a televízióm és szeretném kidobni. Van esetleg ötleted hová is lehetne? Köszi"
Feltételezem, hogy Venczel József úr műszerész vagy pályatársa láthatta már és így hozta meg végső döntését a tulajdonos.
Ha beírja a google-ba, azt a választ kapja, hogy elektronikus hulladékot az ilyeneket forgalmazó cégeknek kötelező ingyen visszavenni.
Van aki ezt úgy oldja meg, hogy nem maga veszi vissza és raktározza, hanem szerződik egy gyűjtő szakcéggel, de az eredmény ugyanaz.
Ahol tv-t forgalmaznak, ott vissza kell(ene) venni - ingyen. Nem tudom, milyen tévé, nem tudom, hol vette, de feléjük kellene nyitni. A Prohászkában látható egy utcára kitett tévé, nem ez a civilizált megoldás. 
  • Magánszemélyek részére teljesen ingyenes a települési önkormányzatok által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokban és elektromos készülékeket árusító kereskedőknél. Az EU irányelv tervezetnek megfelelően biztosítani kell, hogy a forgalomba hozó illetve a gyártó díjmentesen visszavegye, hasznosítsa a termékből származó hulladékot. Egyes veszélyes hulladékok – szárazelem, fénycső, elektromos és elektronikai hulladék – áruházak, üzletek gyűjtőiben is leadhatók.
  • Céges lehetőségek is hasonlóak, de bizonyos tömeg és mennyiség felett a hulladékudvarokban fizetni kell a leadásért - olvastam a Hulladékvadász.hu-n.
 
Bicskén nincs hulladékudvar. Ebben az európai kisvárosban és járási székhelyen, ahol elég régen készülget az ehhez a témához csak közvetetten kapcsolódó hulladékválogató - szólva hulladékudvar Bicskén   nincs, pedig a Nemzeti Együttműködési Rendszerében (NER) óvhatnánk környezetünket, így a célegyenesben, ezerrel  a világvége felé.
Körben, a bicskei határ néha úgy néz ki, mint egy newsroom a rekettyésben.
Mert ott aztán szokott lenni tévé.  Ez csak közvetve, de  összefügghet azzal, hogy a legközelebbi hulladékudvar Csákvár városában található. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása