A dühös SMS 1 óra 58 perckor érkezett. 4 órakor ébredtem, így csak most tudom közzétenni:

"Toncsikám, ha akarsz botránykrónikát, szívesen tudósítok Neked az éjféli vonatról, ami még most is Biatorbágyon vesztegel"  

Persze, hogy nem akarok botrányt, de ez ez tényleg botrányos. Ez az éjféli vagy színházvonat a menetrend szerint ekkor indul Kelenföld-Bicske alsó között és 23 perc a menetideje. Megengedhetetlen. 

23:28 23:51   0:23

A MÁV honlapján ezzel kapcsolatos hír vagy magyarázat még nem látható. Itt találtam néhány hamarosan aktuális vágányzári hírt   jó, ha tudjuk rovatunkba.

Nem tudom, hogy az utasok végül mikor értek haza.

Aki nekem ezt megírta, abban úgy megbízom, hogy nincs kérdés. Amit olvasnak, az sajnos nem vicc. Egy hat órája megjelent civil sorban ez olvasható: Törökbálintnál felső-vezeték szakadás a vihar miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én értem, hogy aki a vonaton ül, annak szar. De tegnap este nem volt nehéz kitalálni, hogy a vihar okozhatot valami galibát, és nem botrányról kell kiabálni!
szerintem a kommented azért sem érdemi, mert ha elolvasod a leírást, utolsó sorában ott áll, hogy Törökbálintnál leszakadt a vezeték a viharban. Ha azt írtad volna, hogy az 1-es fővonalon miért nem lehet vihar esetén is üzembiztos villamosenergia ellátást eszközölni egy villamospályára a XXI. században, csettintettem volna, hogy a számból vetted ki a szót :) de azért köszönjük!
Az kimaradt, hogy a MÁV-ot a galibáért valószínűleg nem lehet szídni. De azért igen, hogy nem tudja bemondani a vonaton, hogy mi történt, és mire lehet számítani. A tájékoztatás sose volt az erősségük, pedig sokat lehetne a renoméjukon javítani vele!
@metal: így van. de azt nem tudom, hogy a szerelvényen milyen tájékoztatás volt. nyilván megköszönték a türelmet a kedves utasoknak és elnézést kértek.
@Bicskei-Szó: Nézd ez olyan, hogy a fák rádölnek a felsővezetékre. Nincs az a felsővezeték, ami ezt kibírja. Lehet azt csinálni, hogy kivágunk minden olyan fát, aminek esélye van rádőlni, de akkor meg kánikulában lesz sírás-rívás. El kellene fogadni, hogy nem lehet mindent előre kivédeni.
@metal: dehogy kellene elfogadni. elég sokat elfogadunk minden téren. a felső vezetékek alkalmazásán és a dízelen kívül is lehet más megoldás, ezúttal nem a kézi hajtányra és napelemes mozdonyra gondolok. a társaság utaztatásra vállalkozik. aki jegyet vált, leszerződik velük. nyilván védetté tették magukat ebben, de ilyen kihagyásoknál gyorsan reagáló közúton történő mentesítést kellene indítaniuk. ez lenne a felelős eljárás.
süti beállítások módosítása