Környezetvédelmi beruházásaik sikereiről már beszámolhatott a bicskeiek blogja -  a legújabb fejlesztésről itt olvashatunk.

oroszlan.jpg 

 

 

A Kisfaludy utca Bicske dobogósan forgalmas utcája. Csúcsforgalomban percenként hat autó. 2009-ben átadták az oktatáshoz oly fontos Bicskei Tanuszodát. A Városvezetés azóta sem érte el, oldatta meg egy árva kis  gyalogátkelőhelyecske felfestését, kitáblázását, kijelölését.   Játszótér is működik itt. Nincs körülkerítve, de még a Kisfaludy felől sincs egy sor kerítésszerű valami.  A Bicskei Tanuszodában hamarabb lehetett szeszes italt kapni, minthogy elkészüljön egy hozzávezető gyalogátkelő... Tudjuk, hogy tervben van. De semmivel sem magyarázható ekkora késlekedés. Képünk 2017. február 14-én 10 óra 14 perckor készült. Mint látható, az áthaladást az út közepén figyelőponton megálló, a gyerekek felé forduló, a gyerekeket igyekvésre biztató  pedagógus biztosítja. Így tenne gyalogátkelőhely esetén is. De jelen esetben gyermekeink átkelését nem védi a tanáron kívül a világon semmi. Egy kerékpáros letámaszt és elsőbbséget ad. Közlésünk oka az is, hogy felhívjuk a figyelmet a területre jellemző védtelen, fiatal gyalogoskora, akik az uszodából jönnek vagy éppen a bekerítetlen játszótérről. Pedig lehetnének annyi tisztelettel a jól fizetett lokálpatrióták, hogy ez egy bicskei családok által építeni kezdett park a régen várt uszoda körül. Tehát  meg kell hozzá adni minden alapdolgot. Ez kérem még csak nem is "városfejlesztés" varázsszó, hanem olyan természetes kellene legyen, minthogy kék az ég és zöld a fű.    

Az Szélescsapási földút (Tatai út és 1-es főútvonal között) láttam mindezt.

 

Majdnem elokádtam magam a már rothadó sertéspofa szállítmány dögbűze miatt a fotózás közben. Odavezető útitársam közben folyton arról beszélt, hogy a kezét kellene levágni annak, aki utánfutószámra ilyen ocsmányságot borogat ki.
Ráadásul a mély vizesárokba öntette, hogy ne is legyen egyszerű a moslék "munkája" után rendet tenni. Ide kell egy kanalas gép, ami felhúzza az oldalból, onnan mehet a szállítóra.
A földút pár száz méteres szakasza több helyen tele van malacpofával. De ekkora mennyiség sehol sem volt. Azokon már hús sincs, madarak, rókák, férgek lezabálták, a száraz állkapocs-csontok hevernek az út mentén szerteszét. Apokaliptikus. Mint Cormac MacCarthy Az út című regénye.
A száraz csontok és a friss szállítmány mentén kis pálinkás üvegek és energiaitalok dobozai vannak széthajigálva, ebben a "friss áruban" lenn egy kék zacskó, rajta kóddal. Ugyanez a kék zacskó a korábbi csontszáraz állkapcsok és egyéb csontok között is látható.  Nem vénnek való vidék. 
Azt érzékeltük, hogy a területen már megkezdődött a felderítő munka, a megfigyelés. Úgy döntöttünk a helyszínen kb. 9 napja, hogy a nyomozás érdekében felelősen gondolkodva ezt nem teszem még közzé, nehogy elijesszem az elkövetőt éppen a lebukása előtt. Bementünk a város intézményéhez.
Ott megtudtuk, hogy valóban "rajta vannak", valóban nyomon vannak.
Az ezzel a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható tettesek megvannak Rendőrségi eljárás folyik. Járjon így mindenki, aki a bicskei határt szemétlerakónak nézi.  

sertespofa1.jpg

sertespofa2.jpg

Előtte és utána

Címkék: fotó fák főtér

2017.02.21. 10:10

 

before.jpg

 

 

after.jpg

 

 

Részletek.....

Idézet a Facebook-ról a fotókat készítő bicskeitől: "A tahóparkoló megint nagyot alakított ma reggel. A szemetes autó emberei tették arrébb, hogy ki tudjanak hajtani az utcából. A járdából meg ennyi maradt.
Valaki illetékes, akinek dolga lenne itt rendet tenni??? Ja, a Jókai utca eleje!" 

parkolo.jpg

 

parkolo2.jpg

A Diákolimpia megyei döntőjének győztes, dobogós, Debrecenbe továbbjutott  úszói valamint minden Diákolimpián elindult, bicskei úszóversenyző nevét közöljük egy győztes nagymamájának jelzése alapján -  Rimai Bea testnevelő tanár, Rehák Zsoltné, Agyagási Ákos és Vakán Gyula úszóedzők segítségével. Munkájukhoz gratulálunk. 

a_diakolimpiarol.jpg

A korábbiakban Bicskén, de ma már Törökbálinton edző, III. korcsoportos B kategóriás  Németh Lili háton aranyat úszott, gyorson pedig bronzéremmel tért haza.

Béczi Balázs (III. kcs.) 50 mellen egy ezüstöt sprintelt, a dobogó II. helyére állott.

Szegedi Dániel (III. kcs. B kat.) 100 háton III. helyezett lett.

Südi Zsuzsi (III. kcs.) 50 mellen védte meg aranyát.

Sipos Gábor (IV. kcs.) 100 méter mellen szintén aranytempózott. 

Lokodi Kamilla (IV. kcs.) bronzérmet hozott 100 méteres mellúszásból.

Kecskés Antónia (IV.kcs.) 100 háton nyert diákolimpiai ezüstérmet. 

Fiú 50 m-es váltón III. helyezést ért el Sipos Gábor, Őri Gergely,  Huszák Adrián és Mikó Vencel.   

 

Az esemény különdíjas fénypontja, hogy Heitler Csaba, aki háromszor nyert megyei döntőt általános iskolásként, ezt idén is megtette mint középiskolás.

A versenyen szintén felkészülten indultak: Nagy Natasa, Lődy Áron, Váradi Levente, Varga Ádám, Józsi Boglárka, Őri Eszter, Őri Gergely, Váradi Patrik és Takács Gergely

Úszó diákolimpikonjaink jellemzően a Csokonai Általános Iskola, a Szent László Általános Iskola tanulói, egy versenyző közülük Csabdin tanuló bicskei.  

 

Izing 

 

        

 

Szia Toncsi!

6. lett a kis filmünk a Nemzetközi versenyen!! A bicskei Jakab Bence első munkája!!! Szóval büszke vagyok rá!!! :) 
És az Alcsút beelőzte Indiát, Rio de Janeirot, Finnországot, Kanadát, stb. 
Innsbruck nyert. A zsűri a MUTE Records volt, aki pl a Depeche Mode kiadója is.
Köszönet Neked is a tetteidért!!!!!!! :)

A lecsó legyen velünk!!!

Goldsmann Tamás 

 

A Bicskei Szó úgy értesült, hogy felújítják és nem hivatalos információink szerint bővítik is a SPAR bicskei Kossuth téren lévő üzletét. Hogy a három hónapos időszakban végig zárva lesznek-e, nem tudjuk, de szinte biztos. Lapunk a SPAR kommunikációs vezetőjéhez fordult részletekért, több pontban is tájékoztatását kérve.

sparlogo.jpg


"Bicskén, a Kossuth téren található SPAR szupermarket felújítási munkálatai várhatóan májusban kezdődnek el és augusztusban fognak befejeződni. 

Egyelőre több információt nem adhatok ki" - írta válaszlevelében megértésünket kérve Maczelka Márk.  

Utóbbi mondatával a vezető a részletekre vonatkozó kérdéseinkre célzott, amiket nyilván később közölni fog a bicskeiek blogja. 

A bicskei amatőr csillagász honlapja 

 

Korábbi írásunk a bicskei polgár tudományos sikeréről, amikor a NASA választotta fotóit a Nap képévé

 

harangok.jpg

 

„A harang - különösen a falusi emberek életében - mindig kiemelkedő szerepet játszott.
1944 őszén szomorú hír járta be a falut (Bicskét): Elviszik a harangokat. A református templomból a legnagyobb harang lett az áldozat, a 840 kg-os - 1927-ben felszentelt.
A gyülekezet a harang elvitele előtti vasárnap búcsúztatta el az ércóriást. Nekem legalábbis az volt. Istentisztelet után édesapám a nyakába vett és lassan felmentünk a toronyba, ahol ő megsimogatta és elbúcsúztatta a harangot.
Néhány nappal később került sor a harangok elvitelére. Szlezák harangöntő mester készítette a 840 kg-os nagyharangot, azt mondta, hogy ez olyan, mintha a szülőnek saját gyermekét kellene megölnie, nem vállalta, hogy a toronyból lökjék ki ezt a harangot, azt mondta, hogy méltósággal kötélen kell leereszteni. Szomorú délután következett.
A falu református gyülekezete a templom és iskola közös udvarán fekete gyászban gyülekezett.
Először a három harang együtt szólt, majd a leszerelést követően lassan engedték le a távozót, míg két társa búcsúztatta. Szomorú és néma volt a gyülekezet. A harang, hogy ne ütődjön a toronyhoz, két kötéllel a gyülekezeti tagok húzták el, így lassan, mint egy temetésen a koporsót, úgy eresztették az ott álló teherautó pőre platójára.” (Nagy Zoltán írása)
Így búcsúzott el a gyülekezet 1944 őszén a legnagyobb harangjától.
A harang felirata szerint - régi fénykép tanúskodik róla,- annak idején közadakozásból készült. Szeretnénk ezt az 1944-ben elvitt harangot újra elkészíttetni és újra gyülekezeti használatba venni. Erre a célra - úgy, ahogy elődeink tették ezt az első világháború utáni nehéz időkben - közadakozást hirdetünk, felajánlásokat várunk. Egy 800 vagy 840 kilós harang elkészíttetése, felszereltetése nem kis összeg, ám ha összefogunk, akkor bízunk abban, hogy közadakozásból és segítségekkel megvalósulhat ez a terv. Kérjük, hogy ki-ki lehetősége szerint támogassa ezt a célkitűzést. Aki csatlakozni szeretne, kérjük, jelezze a bicskei lelkészi hivatal felé. Előre is köszönjük a támogatásokat! - írja Máté János református lelkész

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság
Gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók a háromfős társaság tagjait.

A nyomozás adatai szerint a 35 éves K. Tibor, a 34 éves F. István és a 26 éves L. Brigitta Pest megyei lakosok 2017. február 7-én késő délelőtt készpénzt tulajdonított el egy bicskei áruházból. Az elkövetők együtt érkeztek meg az üzletbe, majd az alkalmazottak figyelmét elterelve, az egyik pénztárgép kasszájából két köteg készpénzt emeltek ki.

A Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói elfogták az elkövetőket, majd mindhármukat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.  

16559365_774728149351439_1543783189_n.jpg

 

„Tűzoltó leszek!” gyermekrajzpályázat

A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság 2017. évi tűzoltónapja alkalmából rajzpályázatot hirdet!

Szeretnél tűzoltó lenni? Kipróbálnád, milyen lehet szirénával közlekedni? Szívesen próbálkoznál vízzel célba lőni? Találkoznál igazi TŰZOLTÓKKAL is? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az osztálytársaiddal, családoddal, barátaiddal is?

Ha kérdéseinkre IGEN! a válaszod, akkor nincs más dolgod, mint pályázatunkon elindulni!

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája a tűzoltósághoz kapcsolódik vagy legyél Te magad tűzoltó.

Pályázati feltételek:

A pályázatra egy gyermek egy alkotást küldhet be. A több alkotást beküldő gyermek kizárja magát a művek elbírálásából. A pályázaton Bicskén lakó, bicskei iskolás vagy óvodás gyermekek vehetnek részt.
A versenyben kizárólag csak a saját, a kézzel készült, az A4-es méretű, függőleges elrendezésű (álló) alkotások kerülnek elbírálásra. A művek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.), de egyéb alkotással (például szobor) nem lehet pályázni.
A pályázatra az eredeti példányt szükséges beküldeni, elektronikus formában leadott pályamunkákat nem fogadunk el. Márkanevet tartalmazó képeket nem fogadunk el.

A pályamunkák hátoldalára kérjük ráírni: „Tűzoltó leszek!”, továbbá a pályázó nevét, születési idejét, lakcímét, telefonszámát (hozzátartozóét), iskola/óvoda nevét, osztály jelölését (pl.: 5. a) vagy óvodai csoportját (pl.: katica csoport).

Pályázati kategóriák:

- óvodások
- alsó tagozatosok
- felső tagozatosok

Az alkotásokat a következő címre kérjük
postán vagy személyesen eljuttatni:
Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság
„Tűzoltó leszek!” gyermekrajzpályázat
2060 Bicske, Kossuth utca 46.

Beérkezés határideje: 2017. március 31. éjfélig

Az eredményhirdetés ideje és helye: 2017. május 6. szombat, a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltó napi rendezvényén.

A beérkezett rajzokat bicskei pedagógusokból álló zsűri értékeli.

A győztesek értékes nyereményben részesülnek, illetve készülünk egy különleges meglepetéssel is a tűzoltónap alkalmából!

A tűzoltóság mindig nyitva áll, mindenkit szeretettel várunk egy látogatásra! :)

Kérdéseikre az alábbi elérhetőségeken kaphatnak választ:

palyazat.bot@gmail.com

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság
A bicskei rendőrök az állampolgárok segítségét kérik. Jelentkezzen, ha felismeri a videón látható személyeket!
A cikkhez kapcsolódó videó: 

A Bicskei Rendőrkapitányság 07020/72/2017. bűnügyi számon folytat nyomozást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi és két nő 2017. február 7-én 11 óra 40 perc körüli időben készpénzt tulajdonítottak el egy bicskei áruházból. Az ismeretlen tettesek együtt érkeztek meg az üzletbe és miközben egyikük fizetett, a mögötte álló 25 év körüli férfi az üres pénztárhoz lépve, az ott található pénztárkasszát kinyitotta és abból kiemelt egy köteg pénzt. A társaság ezt követően együtt távozott az üzlet területéről.

A feltételezett elkövetőkről videófelvétel áll a hatóság rendelkezésére.

A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki felismeri a személyeket, jelentkezzen személyesen a Bicskei Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-22/566-020-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén. 

Segítségüket előre is köszönjük!

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a Facebook-on jelentette be az Áruház lebontását. A szebb időket látott épület külseje ma már kívánnivalókat hagy maga után, de a mára már magántulajdonban lévő épület megnyitása valamikor régen, amikor még Orbán Viktor miniszterelnök édesapja is párttitkár volt az MSZMP-ben - nagy dolog volt Bicske nagyközségben. Tehát az Orbán-családnak ezért is hálával tartozik népünk, mint például a Bicske vasútállomáson emberlakta családi házak előtt kiépített bányarakodóért, amit városunk képviselői bölcsen, kedvesen, megértően elnéznek a nép nevében.

Kicsit azért korai volt kiállni a Facebook-ra, mert bizony az épület egyáltalán nem a városé, hanem ugyanolyan magán- és cégtulajdon, mint Mészáros Lőrinc tava és 300 hektár belterülete a bicskei határban.  

Ha nem tetszik ebben a szocreál formában, a homlokzatával lehetett volna valamit kezdeni a megújítás érdekében. A megegyezés vagy kisajátítás részleteiről nincs információnk, de minden bizonnyal abból a 300 milliós összegből kívánnak itt lépni, amiből 100 milliót a BTC-re költenek, aminek felnőtt futballcsapatában alig van bicskei és sajnos az utánpótlás is akadozik.   

De 200 millióból megvenni, lebontani, kivitelezni - igen szűkös költségvetés. Nem?  

Egy Szent Nyeregtető című szobornak  látszó tető kellene a beázó bicskei iskolának! Bizonyára azért nem csináltatnak rendes tetőt, hogy ne csurogjon, mert "nem mi vagyunk a fenntartó". előtte az itteni zsenik még nagyobb zseni főnökeik elidegenítették az önkormányzatoktól az iskolákat a klientúrájuk jól felfogott érdekében. Mi lenne, ha az iskola lapos tetejére tennénk egy NYEREGTETŐ című szobrot ereszcsatornákkal?! 

(Tök mindegy, de volt egy életkorszak, amikor mind a nyári, mind a téli, mind a tornacipőt itt az emeleten vették meg a gyerekek anyukájukkal. Ha nem a piacon. A műbőrhuzatú padon ülve kellett felpróbálni. "Szorít? Nem szorít?" A mai emeleti pénztár mögötti Göllner-házra néző "panorámaablak" előtt szeretet nézelődni a fiúgyerek, alig volt autó, de itt azért több, amíg édesanya és húg válogattak. A lépcsőn felvezető fakapaszkodó korlátok - úgy tűnik - ugyanazok ma is, mint kezdetben.      

A területen előbb körforgalmat akartak építeni, ezzel együtt parkot. Most a legújabb a Szent István Mária oltalmába ajánlja Magyarországot - ez lesz a címe annak a tervezett Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész művének, amit az áruház helyére álmodik  a városvezetés. Becslésünk szerint ennek bekerülési  értéke 20-30 millió között lesz.  Azt kérdezte egy kedves olvasó, hogy miért éppen Bicskén ajánlja fel Szent István Máriának Magyarországot. Válaszunk: mert Bicske ehhez elég közel van Felcsúthoz.  Mások szerint lehet, hogy a kisvasútnak lesz itt egy megállója, akkor ide is jöhet egy bányadepó.  

Történik mindez egy olyan városban, ahol számos protestáns él, akiket a Mária-kultusz egyáltalán nem határoz meg. Ezen kívül Szt. István szobor már van a területen a templomkertben. 

Stilisztikai hiba. Olyan, mintha valami nagyon szép mondatot akarnánk leírni és kétszer mondjuk el ugyanazt a szót. Bicske központjába elég egy Szent István szobor. Ja hogy az eddigi Szántó János polgármestersége idején épült és nem látszik a Fidesz irodából.... Arra nem gondoltak még, hogy térfigyelőből nézzék?

Zárszó: Melocco Miklós korunk legnagyobbja, ráadásul Zsámbékon él és alkot a Bicskei utcában. Legyen szobor, de talán beszéljünk meg a néppel. Vagy hívjunk össze kabinetet, legyen ott minden művészetkedvelő, rajztanár és képzőművész és foglaljon állást.   Tessely Zoltán nem is itt él, talán bicskeiekre kellene ezt bízni.

Egy olvasónk kérdezi: Szent István Mária oltalmába ajánlja Magyarországot című szoborcsoport mögött hogy fog kinézni a göngyölegraktár? Avagy erre is terjeszkedik a másik áruház? A pózolós fotó helyén éppen elfért volna a szükséges információ, képnek pedig elég lett volna a művész portréja. 

Néhány "apróság": az áruház magántulajdon. a Mária-kultusz a protestáns hitű lakosságot kevéssé érinti meg. a területen, a központban már van egy Szent István szobor. mivel takarják el a Spar göngyöleg-raktárát. hová megy onnan a telekom, az optikus és a két ruházati üzlet? hogyan ellensúlyozzák a tulajok felé az üzlethelyiségük, mint vagyontárgy megszűnését?

 

 

 

tzmmpk.jpg

 

 Történik mindez ugyanabban a városban, ahol a képen baloldali úr a jobboldalon álló nagy bólogatása közben szüntette meg az évi 10 millió forint költséggel működő bentlakásos, idősek és betegek ellátására szolgáló gondozási helyet. Szintén ők azok, akik semmilyen módon nem növelték a munkahelyek számát, nem növelték a város bevételét, de repi ügyekben szívesen költekeznek a közpénzből a lakossággal való értekezés nélkül, pedig a nemzeti együttműködés és konzultáció szószólói. 

 

 

Az Etyektől Bicskétől Tarjánig vezető kerékpárút a nemrégiben fiatalon elhunyt Veszelovszky Zsolt elképzelése volt azzal a szándékkal, hogy a turistatérképre felkerüljön ez a csodálatos vidék.    

Csabdi számára a falu mellett elhaladó kerékpárút megteremti az esélyt, hogy értékeiket –  például a jelképüknek számító 13. századi templomromot – bemutassa a turistáknak.

Emellett egy új településközpont kialakítása is napirenden van, ehhez a területet a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács már meg is vásárolta és rövidesen át fogja adni az önkormányzatnak.

Ez az ingatlan az iskola mögötti egykori Daisy-üzem maradványai valamint eggyel lejjebb a patakparton a műhely romjai.  

Bicske pedig a Pannónia Szívén belül betöltött központi szerepét kívánja tovább erősíteni - olvasható a közleményben -, amelynek része az új kormányhivatal folyamatban lévő, milliárdos nagyságrendű beruházása és azegészségügyi központ tervezett befejezése, a Batthyány és Nagy Károly-örökség ápolása valamint az óceánrepülés nagyjainak emléket állító helyszín kiépítése.

Bicskén, egy családi házhoz kértek rendőri segítséget 2017. február 8-án délelőtt, mivel az ott lakó idős személyt a bejelentők már napok óta nem látták. A járőrök megállapították, hogy a férfi korábban elesett és megsérült a lába, ezért biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak hozzá.  (FM RFK)

 2017. febr. 8.

Halálos kimenetelű baleset történt Tatabányán. Az 1-es számú főúton Mésztelepnél egy autó egy előzést követően kisodródott, majd fának ütközött. A Szárliget felől érkező járművet egy 26 éves férfi vezette, aki a kórházba szállítás után életét vesztette, utasa karcolásokkal megúszta a balesetet.

A Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) online szolgáltatást indított a http://fentrol.hu weboldalon, ahol hozzáférhető az analóg légifelvételek már beszkennelt állománya. Az online felület a kutatók, térképészek, történészek, tájépítészek, mérnökök, és az érdeklődő magánfelhasználók számára egyaránt lehetőséget biztosít az archív légifelvételek egyszerű hozzáféréséhez, megtekintéséhez és vásárlásához.
A felületen hozzászólásokra, a légifelvételek helyzetének pontosítására, elforgatására és játékos pontgyűjtésre is lehetőség van.

A légifilmtár mintegy 412 ezer analóg felvételt őriz Magyarország területéről. Az 1959–1991 közötti repülésekből 61 800 archív légifelvétel beszkennelése történt meg, elsősorban az 1959–1966 közötti időszakból. Az új, digitális adatbázis képeinek leíró adatait, illetve előnézeti képeit csökkentett felbontásban, tömörített fájlként bárki ingyenesen letöltheti.  A teljes felbontású képek regisztráció után kényelmesen, online megvásárolhatók.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei 2017. február 8-án délelőtt a Bicskei Rendőrkapitányságon várták azokat, akik affinitást éreznek magukban a rendvédelmi pálya iránt és szerettek volna közelebbről is bepillantani a határvadászok, vagy éppen a bűnügyi technikusok munkájába. A nyílt nap során felvilágosítást kaphattak a fiatalok a rendészeti képzésre és a határvadász egységbe történő jelentkezés feltételeiről, és a helyszínen ismerkedhettek a szolgálati felszereléssel, fegyverzettel. (FM RFK) 

Egy évvel ezelőtti. "Helytörténet". 

 

K i v o n a t

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 27-én megtartott rendes, nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete 9 igen 2 nem szavazattal a következő határozatot hozta:

36/2016. (I. 27.) képviselő-testületi határozat

Tárgy: Bicske városi disznóvágás megszervezéséről

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Bicske városi disznóvágás rendezvényt a következők szerint fogadja el:

• Helyszín: Város Kemencéje • Időpont: 2016. február 20. de. 7 óra

• Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete a rendezvény előkészítésére és lebonyolítására a 2016. évi költségvetés terhére 750.000 Ft-ot biztosít 

• felkéri a Petőfi Művelődési Központot a rendezvény előkészítésére, a teljes program lebonyolítására, a hangosítás, a technikai feltételek és háttér biztosítására. A Petőfi Művelődési Központ szakemberei a Polgármesteri Hivatal iránymutatása alapján készítik elő és bonyolítják le a programot. • felkéri a Bicskei Gazdasági Szervezetet a rendezvény helyszínének megfelelő rendezettségéről, tisztaságáról gondoskodjon és a rendezvény zavartalan lebonyolításában közreműködjön. Határidő: 2016. február 20.

Felelős: Polgármester K.m.f. Pálffy Károly polgármester xy jegyző

Hajózni muszáj. 

Bicskén ellenőriztek a rendőrök 2017. február 6-án reggel egy férfit, aki egy nappal korábban játékkonzolt tulajdonított el az egyik ismerőse lakásából. A járőrök a 29 éves B. Józsefet elfogták, a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították, majd ott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - olvasható az FM RFK közleménylben. 

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciuma 646 millió forintos ajánlattal nyert a Fejér Megyei Kormányhivatal tenderén.

A Bicskei Járási Hivatal új épületének, parkolójának, valamint a kapcsolódó bekötőút kivitelezési munkáira tavaly augusztus végén írt ki nyílt pályázatot a Fejér Megyei Kormányhivatal. Közel fél évvel később pedig, a Közbeszerzési Értesítő február 3-i számából kiderül, hogy ehhez is közel lesz a felcsúti polgármester, és nem csak földrajzilag.

A tendert ugyanis az F-M Bicskei Járási Hivatal Konzorcium nyerte, melynek egyik tagja a Mészáros Lőrinc gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt., a másik pedig Magyar Építő Zrt., aminek tulajdonosa Mészáros CLH klímacégekbeli üzlettársa, a dunaaszfaltos Szíjj László.

A konzorcium nettó 646,3 millió forintért vállalta a kormányhivatal által előzetesen 660 milliósra becsült munkát, a szerződést már december közepén megkötötték a felek.

Előreláthatólag bő egy év alatt fog elkészülni az U alakú, 1.757 nm-es irodaépület az új bekötőúttal és parkolóhelyekkel. A tervezett díszmedence nem valósul meg.

“A terven látható díszmedence nem készül, helyén a mellette lévő területtel azonos térburkolat készítendő.”

A munkára pályázott még a Strabag-MML Kft. is, ám a Közbeszerzési Értesítőben olvasható tájékoztató szerint a cég ajánlata érvénytelen lett, mert nem nyújtott be ajánlatot az egyik értékelési szempont tekintetében.

Erdélyi Katalin

Átlátszó.hu 

Igen, itt látható - Fotó: Pálfi Balázs