Ágh Gyula Mihály első tárlatáról is hírt adtunk, ha majd látjuk ezt is a saját szemünkkel, fogunk írni róla. De akit érdekel, megnézheti - akár a festővel időpontot megbeszélve.   

A 2010. februárjában született, a Dobó utcában élő  Majnár Bence 2013. novemberében lázzal, végtagfájdalommal került a SOTE Gyermekklinikára. Leukémia.

Akkor már blogunk előterjesztése és a nyilvánosság ereje nyomán útjára indult a hivatalos városi összefogás bálszervezéssel, ahová célként cikkünk közlése után Bence ügyét is beemelték.

BENCE MEGGYÓGYULT - itt illeti nagy köszönet a magyar gyógyítókat, ápolókat, akik a legtöbbet tudják adni.  Kedves ismerősöm, a család barátja keresett fel a jó hírrel alig egy órája. Ő járt itt februárban a család nevében kétségbeesve, aztán jöttek az édesanyával sápadt-jeges félelemmel  és a zárójelentéssel együtt.

Olyan jó, hogy jó hír esetén is jön. Sőt. Arra kért, írjam le szépen saját szavaimmal, hogy a család minden tagja, minden barátjuk nagyon szépen köszöni és sosem fogja elfelejteni azt az összefogást, ami Bicskén megvalósult gyermekük érdekében.

Mindent köszönnek. Nemcsak a materiális segítséget például az utazási költségekre, nemcsak a Bicske város hivatalos jótékonysági bálja után kapott támogatást, hanem köszönnek minden jó szót, kézszorítást, amit az utcán kaptak, köszönnek minden velük együtt elmondott imát, minden Dobó utca felé érkező jó gondolatot.

Bencének újra nő a  hajacskája. Újabban már göndör, pedig azelőtt nem volt az. Gyapjaska az új beceneve. Így szólítja édesapja. 

Természetesen lesznek még kezelések.  De ez egy óriási örömhír karácsony előtt különösen. 

Igazán nem kellett volna, de én egy üveg szilvóriumot kaptam, ami jelenleg várakozó állásponton figyel a stelázsinkról. Komótosan, módjával, csak-az-ízéért fogok évszakonként egyszer cinkekornyit szürcsölni belőle - Bence, Balázs és Gergő valamint minden bicskei gyermek és fiatal egészségére. 

Azon a hálaadó szentmisén is ott leszek, amit Bence gyógyulásáért mondat majd a család a római katolikusok bicskei templomában. 

 

ia

 

 

             

Január 16-án 19 órakor Badár Sándor önálló estje Bicskén, a Petőfi Művelődési Központban!

RETRO disco a Homályban

Címkék: szilveszter homály

2014.12.17. 12:54

Szakácsot keresünk!

Címkék: állás homály

2014.12.16. 22:03

Érdeklődni a Homályban, ahol többek között Félhomálytál is kapható valamint egész is. 

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Nagyon örülök, hogy megkezdődött a bicskei járdák helyrehozatala, csak az a problémám, hogy a kertvárosba bevezető utaknál a járda szintén hasznavehetetlen. A Rózsa utca pl. ilyen, a járda betonkocka lapokkal van lerakva,ami legalább 30, ha nem 40 évesek.Össze-vissza állnak, babakocsit eltolni szinte lehetetlen úgy, hogy a baba megúszná egy enyhe agyrázkódással. Az emberek az úttesten mennek a Lidl és a Tesco áruházakba,ami igen veszélyes.

A Lidl-höz nincs járda, sem gyalogátkelő hely ami szintén veszélyes a csapadék elvezetés sem megoldott az "árkok" ami már nincs azóta, mióta megcsinálták a szennyvíz elvezetést, akkor egyszerűen betemették. 8 éve a lakossági fórumon szóvá tettem, azt mondták hogy meg vannak a tervek és majd jövőre meg is lesz csinálva.

A mai napig nem történt egy kapavágás sem. Tavaly előtt szintén a lakossági fórumon megint elmondtam a sérelmem, meg hogy saját erőmből kiásnám a "meglévő" árkot, mire azt a választ kaptam, hogy a műszaki osztály vezetőjével egyeztessem a problémámat. Ez megtörtént csak olyan feltétellel, hogy készítsek tervet az árokásásról és a POLGÁRMESTER ÚR engedélyezi majd.

Kérdezem én, ha van árok, legalább is a helye meg van még nyomokban, miért kell engedélyeztetnem tervek bemutatásával? Ja a lényeg lemaradt,hogy nem áshatom ki az árkot,mert az közterület, de a füvet azt vágjam rajta mert az előttem van és a járdát is takarítsam télen!!! Akkor most közterület,vagy a tulajdonomat képzi??? Nem tudom hogy ez a bürokrácia mikor fog megszűnni, de ez az állapot nem tartható sokáig. Azóta is hitegetnek,hogy meg lesz csinálva minden. Igaz az árkot kiástam engedély nélkül, mert ugyebár az út magasabban van mint a járda az esővíz a járdára folyt az úttestről és bokáig lehetett menni a vízbe.
Szeretném megkérdezni, hogy mikor fogják a lakosságot emberszámba venni és a problémáit orvosolni, és nem csak hitegetni???

Kérem, ha tud szerezni valamilyen információt az üggyel kapcsolatban kérem tájékoztasson.

Köszönettel és Nagy Tisztelettel: Név és Cím  

"Csak a lélek az, mely megmarad"

Címkék: gyász

2014.12.15. 23:26

A Bicskei Napló 1993. decemberében megjelent száma éppen 21 éve került a bicskei postaládákba, benne az akkor már huszonnégy éve bicskei vezető mentőtisztként dolgozó, köztiszteletnek örvendő Bazsinka Józseffel (1938-2014) készült interjú - Nagyné Szita Erzsébet írása.

A Bicskei Naplónak ezt a számát a Nagy Károly Városi Könyvtár helytörténeti gyűjteményéből kérhettük és kaphattuk.   "Szervezett véletlen" folytán pedig Jakab Margit: Mulandóság című verse pedig Ede bácsi írása alatt a jobb alsó sarokban, már akinek van füle a hallásra. Csak a lélek az, mely megmarad.

       

     

Jó estét, Magyarország!

Címkék: szegénység

2014.12.15. 22:36

 Kisfaludy-Fáy sarok, az arra járó a főutcán túlra  menne a Bocskai utcán az apostolok lován 9 körül. Egy nő mereng az utca közepén, várja a párját. 

Beteg? Részeg? Be van állva? Ki van élve? Mindkettő? Egyik sem? 

Viszont jól öltözött, lehet, hogy csak fáradt. Fásult. Vagy rosszak a fények. Közben félpercekig bang-bang-bang üti kővel a követ a szintén jól öltözöttnek látszó, erős férfi, de tiszta erőből a bokor mögötti kukák előtt térdelve. Mintha karószerű vasszöget verne a lapos kőbe. Senki nem hallja a házban?  

Mit csinálhat? Visszafordul az arra járó, elindul feléjük. Pattannak fel, s ahogy fellibben a csalhatatlan kellékbútor, az öblös teszkótáska és még elmenet betekintenek egy kukába, minden egyértelmű. A kukából kiesik valami. A férfi lehajol, felveszi, szépen visszateszi. Aztán elhúznak a gimipálya felé. Odaér a kukákhoz.  A tartóköveken jó tálcányi területen porrá zúzott téglának látszó tárgy ujjnyi vastagon. Eszébe jut, ő hogy "örvendezne", ha ezt látná meg saját házánál reggel. Nem nagy dolog, de akkor is. Mi ez már?! Kilép az útra és utánuk szól.

- Jó estét! Ez most akkor így marad?

Megállnak. Férfi visszakérdez:

- Mi marad így?

-  A munkaterület.  

A férfi gyors és kurta mozdulattal adja a nő kezébe a szatyrot és indul vissza:

- Elpakolom. A munkaterületet. De csak mert annak nevezi. Munkaterületnek. 

- Hát nem az? 

- De. Kinek a pap. Kinek a papné. 

Újra letérdel a kukák elé. Fölmarkolja a törmeléket két kézzel, ezt ismétli vagy háromszor. Az arra járó nyitja a kuka fedelét. A nincstelen markolja vissza a kukába. Nemzeti együttműködés. 

Arról kérdezi az arra járó, ezekkel a szavakkal: "Min dolgozott?"

- Biztosítékokat találtam. Azt csaptam szét.

Elköszönőben kezet nyújtanak.

- Megismersz? - kérdezi miközben a nőtől visszaveszi a bútorszatyrát.

- Igen - mondja is a nevét az arra járó.

A vándor is mondja az ő nevét. Csak az Antal helyett mond Tamást. Ráhagyja. Nincs jelentősége.  

- Boldog karácsonyt - köszön el az arra járó, aki a fiatalabb. 

- Boldog karácsonyt, itt nyújtok kezet (csukló), mert piszkos, úgy élek ahogy tudok. Ez van.

- Ez van. Ja. Szevasztok.

-  Szevasz.

Az arra járó első távolodva megtett lépteiben arra gondolt, hogy míg különböző színezetű bandák öltönyben és különböző színű nyakkendőben, nagyon rossz dumával költségtérítés plusz cafetéria egy országot lopnak szét a szemünk előtt negyedszázada, azt persze hagyod, hagyja mindenki és még megtisztelve is érzi magát tőle, olyan is van, aki rajong értük ezért-azért. Ja. De amikor a szerencsétlen egy szaros biztosítékot ver szét kukák előtt térdelve egy falat kenyérét egy héttel karácsony előtt és hagy maga után némi törmeléket, ott rendet rakatsz. Mérgelődik, odaér, ahol terített asztal várja. Azt mondja a vendéglátó dohogására, hogy tíz ember közül kilenc nem ment volna oda és jó hogy nem folyt vér. A nagyok pedig saját zsebtömésükben arra a kilencre építenek. Aki oda nem mennének sosem. Pedig Magyarország tényleg jobban teljesítene, ha a korrupcióval "elit" által ellopott tömérdek vagyon a közt erősíthetné. Nem itt tartanánk. Ez van. Ja.  

 

ia      

 

Az igazi Csíki sör

Címkék: erdély

2014.12.14. 23:18

Báder Antal a magyar kormány oldalán

Címkék: báder

2014.12.14. 22:27

Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült Báder Antal, a bicskei Báder Fogadó tulajdonos üzletvezetője, Bicske díszpolgára. 

Az MTI híre a kormány hivatalos oldalán olvasható. 

                     Részletek.....

 

toncsii_ba.jpg

Báder Antal, Bicske díszpolgára Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől veszi át a Magyar Arany Érdemkeresztet   

 

 

Ez pedig nem Hrabal - ezt még évekkel ezelőtt mesélte, amit már sokan olvashattak, hiszen egy napilapban jelent meg először:

 

Ki akarta a tüdejét szellőztetni Tóni bácsi, kiment az Alpokba. Négyezer méterrel a tengerszint felett meglátott egy szőke nőt meztelenül fürödni a gleccsertóban. Paskolta a vizet keblére, néha vállig megmerült, olykor megtett egy-két laza melltempót. Tóni bátyánk nem hitt a szemének. Gyönyörű látomás ez? Magassági mámor? Vagy hirtelen meghalt és ez már a mennyország? Pedig „csak” egy norvég nő fürdött. Tóni bácsi általában vasárnapi mise után a Homályban, csopaki fröccsök fölött, külön kérésre mesél a látomásról újra és újra. „Azt hittem, ez már a mennyország.” Mindig ez az utolsó mondat.   (ia) 

Luca napon tartott jótékony sütivásárunk nagyon jól zajlott. Az ismételt felhívásra többen jelentkeztek, ki azért mert már az előzőben részt vett, ki azért mert akkor kimaradt... s legfőképp a célért...

Megpróbálom kivétel nélkül felsorolni a sütőket:
Tünde Berecz, Csipánszky Katalin, Erzsó Vitai-Pfendert, , Kispál Zsuzsa, Szilvia Törökné Vida, Edit Vidáné Tolnai, Mészáros Veronika, Szűcsné Horváth Edit, Olléné Éva néni, Nagy Anita, Kóborné Lehoczki Noémi, Dellinger Fruzsina, Madarász Katalin, Konrád Brigitta, Konrád Viktória, Herceg Ágnes, Varga Antalné, Bancsiné Daru Edina.
Köszönjük a süteményeket!

Köszönjük a segítséget Bálint Andinak és Guba Juditnak!

Nem titok, hogy a vásáron befolyt összeg 40.000.- forint.
A befolyt összeget néhány család közt fogjuk szétosztani még karácsony előtt.

Bár a mostani megmozdulás kisebb volt mint a tavaszi, számomra mégis azt mutatja, hogy létezik közösségi szellem, boldogan sütöttek a csajok- még munkaidő után is... és ami még nagyon fontos, a pénz nagy részét 50 forintjával (kb ennyibe került egy süti vagy 2-3 linzer) a kisdiákok adták össze. Nagyon kelendőek voltak a "sünik", "dinnyék", muffinok, mézeskalácsok. Köszönjük a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a "kis" zsebpénzekkel hozzájárultak a célunkhoz!
De köszönet illet mindenkit, aki a tegnapi rendezvényen akár a mi, akár az iskolás, óvodás árusok bevételét gyarapította illetve hozzájárult műsorával, segítségével, munkájával az Adventi hangulathoz!

Terveink szerint a Jótékonysági Sütivásárból tradíciót kívánunk teremteni. Bár reméljük, hogy a későbbiekben nem a kisgyermekek nehézségei adnak okot a gyűjtésre, hanem sokkal inkább örömtelibb célok...

Boldog, békés karácsonyt mindenkinek!

Konrád Krisztina 

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) Bicskén megtartott konferenciáján többek között a zöld mappás  Horváth Andrást, a NAV botrányt kirobbantó szakembert látták vendégül egy előadás erejéig. Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Szolgálat korábbi vezetője is a meghívottak között volt - értesült a Bicskei Szó. 

Mint többen is megállapították : Magyarországon a korrupció gyökeres megszüntetése egyik politikai oldalnak sem áll érdekében. Más az amit mondanak és más az amit tesznek. 

A továbbiakban a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményét olvashatják, itt pedig felvételek is láthatók a találkozóról.   

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) 2014.12.12.-én megtartott évzáró konferenciáján megfogalmazta, hogy ma Magyarországon nem érvényesülnek a demokratikus vívmányok, ugyanis a kormányzat parlamenti többségével visszaélve kényszeríti rá elképzeléseit, és az általa jónak tartott erkölcsi, jogi és vallási értékeket a társadalomra! A KNOÉ felhívja a figyelmet arra, hogy a rendszerváltás óta elért eredményeket a jelenlegi kormány leépíti és ezt koncepciós eljárásokkal, a közvélemény félrevezetésével, mások véleményének ignorálásával, valamint a demokratikus, gazdaságilag fejlett országoktól való elszigetelődéssel nyomatékosítja! A KNOÉ nem ért egyet az emberi és szabadságjogok, a sajtószabadság sárba tiprásával, a visszaható hatályú jogalkotással a közvélemény félrevezetésével, a jogok öncélú visszamenőleges elvételével, az Európai Unió ellenes propagandával, antidemokratikus országokhoz való közeledéssel és az adófizetők pénzének gondatlan, öncélú felhasználásával, magántulajdon államosításával (pl. magánnyugdíj). A KNOÉ a jelenlegi kormányzati intézkedésekkel szemben demokratikus, fejlett gazdasággal rendelkező európai Magyarországot szeretne!

Ma 9 óra 30 perc tájban vitt arra utunk, még zajlott a helyszínelés. Mire megérkeztünk, olvasónk már elküldte nekünk a Katasztrófavédelem alábbi hírét. 

"A balesetben többen megsérültek.
Összeütközött két személyautó vasárnap délelőtt Bicske belterületén, az Apponyi Albert utca és a Kodály Zoltán utca kereszteződésében. A balesethez a város önkormányzati tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. A karambolban többen megsérültek, a mentők egy embert kórházba szállítanak. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére az érintett kereszteződésben forgalomkorlátozásra kell számítani, ezért arra kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a környéken!" Mielőbbi maradéktalan felépülést. 

Szétesőben a kormány működése, a hirtelen jött ötleteket belső egyeztetés nélkül dobják be - vonja le a következtetést.  

 

  Részletek....

Buta kapkodás zajlik, mert nehéz logikát találni abban, hogy olyan utakat tesznek fizetőssé, melyek célja, hogy elszívják a forgalom egy részét az (egyébként ingyenesen járható) belvárosi főutak elől, ráadásul mindezt néhány évvel a dugódíj kötelező bevezetése előtt. Végignéztük, hogy az egyes útszakaszok fizetőssé tétele kiket és hogyan érinthet, valamint megpróbáltunk logikát találni a tervezetben - kevés sikerrel. 

 

A tervek szerint a képviselők a jövőben benzinkártyájukkal útdíjat is fizethetnének, de bérletet, vasúti menetjegyet is vehetnének vele.

Szokatlan találkozása ez két hangszernek, hiszen a gitár és a tuba a zenetörténeti könyvekben sem szerepel egy fejezeten belül. Kísérletezés ez, amiben a tuba, a legtekintélyesebb basszushangszer előre lép és szólóba kezd, feszegeti határait, csapong a zenei műfajok közt a klasszikustól, a könnyűzenén át a jazzig. Az ünnepi koncert debütálás is egyszerre, a duó első nyilvános szereplése.

A Fejér Megyei Hírlap ma megjelent számában olvashatunk híradást az idén már tizenharmadik alkalommal, a Duna parti Kulcs községben megtartott megyei állatorvosi napról. Az Év állatorvosa díját idén a fiatal bicskei állatorvos, Tajthy Gábor doktor úr vette át. A jól sikerült képet, amit még ennél is szebben magában a nyomtatott újságban láthatnak az érdeklődők - szintén az Fejér Megyei Hírlap hasábjairól vettük.

Az, hogy miért éppen Kulcson találkoznak megyénk e szép és nehéz hivatását gyakorlók minden évben, szintén szerepel a tudósításban. Hutyra Ferenc (1860-1934) a nemzetközi állattudomány kiemelkedő alakja volt. Kollégáival nyaralóhelyként találtak rá a szép fekvésű Kulcsra, ahol tegnap mellszobrot is kapott Hutyra Ferenc, aki az Állatorvosi Főiskola Járványtani Intézetének professzora volt, később az iskola rektora lett.      

Januártól minden járműnek fizetős lesz az M0-s autópálya, és az autópályák fővárosi bevezető szakaszai, tehát az M1-M7, az M3-as, az M5-ös, illetve az M6-os utolsó néhány kilométere is - írja a Nol.hu.
A díjat azért vezetik be, mert a jövő évi költségvetést úgy tervezték meg, hogy az eddig 150 helyett 189 milliárd forintnak kell befolynia útdíjakból. A kormánynak most elő kell teremtenie ezt a 39 milliárdot, amit így oldanának meg.
A fővárosi bevezetők fizetőssé tétele azért is érdekes elképzelés, mert az elkerülő utak általában ingyenesek, hiszen a céljuk a forgalom elterelése. Ahogy a fővárosi bevezetőknek is ez lenne a célja.
Ez az agglomerációból ingázóknak is rossz hír, de a külvárosokba kijutás nehezítésének a nagyobb bevásárlóközpontok se örülhetnek túlzottan, bár nyilván már meg sem lepődnek egy ilyenen, hiszen mostanában azért eléggé rájuk jár a rúd.
Bevezetik viszont a megyei e-matricát is, amivel évi ötezer forintért cserébe teszi lehetővé az összes fizetős megyei főút használatát.

Forrás: Index 

Az Országos Mentőszolgálat mind a tizenkilenc megyei állomása a gyász és az együttérzés fekete zászlajának kitűzésével emlékezik Bazsinka József mentőtiszt bajtárs életére és munkásságára.      

 

 

 

bazsinkajozsiba.jpg

 

Értesülésünk szerint egy belső levélből minden magyar mentőállomás értesül a fájdalmas hírről és sok helyütt bizonyára így emlékeznek meg a szakemberről.

"Bazsinka József (1938. 09. 12.- 2014. 12. 9.) Bazsinka József 1938. 09. 12. – én született Csikóstőttősön, Tolna megyében. Családja állattartással, gazdálkodással foglalkozott, ő 6 éves koráig papnak készült. 1957- ben érettségizett Dombóváron.

Továbbtanulásra sajnos nem kerülhetett sor, így a pécsi klinikán helyezkedett el beteghordóként. Érdeklődése az orvostudomány felé és a beteg emberekhez tanúsított gondos odafigyelése hamar kivívta vezetői elismerését, műtősként dolgozhatott a Pécsen eltöltött évek alatt.

A hatvanas évek elején Budapestre költözött. Egészségügyi pályafutását a Kútvölgyi kórházban folytatta, majd az Országos Mentőszolgálathoz került és mentőápolói munkakörben dolgozott.

1969. november 14. – én, az újonnan megnyílt bicskei mentőállomás állomásvezetője lett. Szolgálati lakása közvetlenül a mentőállomás mellett volt, élete szorosan összefonódott a mentőállomás és a szolgálat történelmével.

1970. – ben mentőtiszti diplomát szerzett, ettől kezdve már orvosi szintű beavatkozásokkal felruházva végezte a település és a környező falvak sürgősségi ellátását, hosszú évekig szakmájának egyetlen képviselőjeként a környéken.

31 évig volt állomásvezetője a bicskei mentőállomásnak. A hosszú évek alatt szakmai felkészültségével, vezetői képességével folyamatos, hatékony és gördülékeny mentőmunka zajlott az állomáson. Munkájával mentőápolók és mentő gépkocsivezetők nemzedékeit nevelte fel. A pályán eltöltött több mint 30 év alatt több ezer ember életét mentette meg, az általa lakáson, vagy mentőautóban világra segített gyermekek száma akár egy óvodát is megtöltene. 

Munkája szinte soha nem ért véget a napi szolgálati idő leteltével. Számtalan esetben történt meg, hogy hétvégén, ünnepnap vagy éjszaka, álmából ébresztették, mert egy feladat ellátására az ő tudására volt szükség.

Az Országos Mentőszolgálat 1948. májusi megalakulása után, a 70- es, 80- as, majd a 90- es években jelentős módszertani és technikai fejlesztések történtek.

Bazsinka József felismerte, hogy a Mentőszolgálat eredményes működéséhez elengedhetetlen a folyamatos tanulás. Alapvetően fontosnak tartotta a legújabb szakmai protokollok és technikai fejlesztések ismeretét, rendszeres oktatásban részesítette beosztottait is. Pedagógiai képességeit a mentőszolgálaton kívül is kamatoztatta, rendszeres oktatója volt a Magyar Vöröskeresztnek is, sok embert tanított meg az elsősegélynyújtás alapvető ismereteire.

Feleségével, Bazsinka Józsefnével, aki adminisztratív munkakörben dolgozott a Mentőszolgálatnál, nyugdíjba vonulásukig azon dolgoztak, hogy Bicske város és környéke mentőellátása, valamint a betegszállítás gördülékenyen, a betegek megelégedésére történjen" - írja hivatalos közleményében Kutenics Péter mentőtiszt, a Bicskei Mentőállomás vezetője.   

 

Bazsinka József (1938. szeptember 12. - 2014. december 9. ) mentőtiszt tegnap éjjel éjfél előtt adta vissza jó lelkét Teremtőjének. Utolsó földi útjára december 19-én pénteken 13 órakor a bicskei római katolikus temetőben kísérik családja fájdalmában osztozó barátai, tisztelői, kollégái.  

bazsinkajozsiba.jpg

Az 1969. novembere óta működő Bicskei Mentőállomás alapítója és pillére volt, a mentésügy bicskei ikonja, aki nagyon sok kollégájának valódi mestere volt, akik emberek életét mentette meg, újszülötteket segített a világra Bicskén és környékén házakban vagy az utakon száguldó autóban. Itt és most mellékszál, de saját édesanyánk, ha Józsi bácsi neve szóba kerül, mindig elmondja, hogy mindkettőnk születésekor "Ő vitt be a mentővel, apátok meg hazahozott veletek együtt".    

mentoallllllll.jpg

Józsi bácsi mosolya, nyugalma, magabiztossága, szeretete itt van a szemünk előtt gyerekkorunktól, amikor eljött hozzánk az iskolába. Élete végéig ha bármikor meghallotta a mentőautók szirénáját, megkönnyezte és jó munkát kívánt bajtársainak.

Biztosak lehetünk abban, hogy Bicskén és a megyében temetése napján templomaink harangjai mellett mentők, tűzoltók, és rendőrök szirénái fognak megszólalni Bazsinka József, a mentőtiszt bajtárs emlékére.  

jozsi_ba_torta.jpg

Bazsinka Józsi bácsi 2009-ben a Bicskei Mentőállomás fennállásának 40. évfordulóján mentős kollégáival a Batthyány-kastély dísztermében 

Öt unokája és egy dédunokája a mindent jelentette számára. Hivatása mellett a családja volt a  legfontosabb. 1962-ben született fiúk, Bazsinka József - Liszt Ferenc-díjas  tubaművész, lányuk Bazsinka Zsuzsa, Bicske díszpolgára  operaénekes.  

Jó szívű, kedves, türelmes, nagyon rendes, tiszta szívű ember emléke marad  meg bennünk Őróla, aki feleségével nemzetközi hírű zeneművészeket nevelt egy olyan pályán, amin első saját autóját néhány évvel nyugdíj előtt vásárolta meg.

Osztozunk családja fájdalmában és javasoljuk, hogy a polgármester hivatalos kérésére vagy anélkül minden bicskei közintézmény zászlótartójába helyeztessék fekete zászló, hiszen Bicskén nincs olyan intézmény, ahol Józsi bácsi ne fordult volna meg elsősegélyt nyújtó mentőtisztként, életmentőként bajtársaival - szolgálati évtizedeiben. Tudjuk, ez nagyon szubjektív, mert ilyen alapon mindig mindenki esetében így kellene tenni, de Bazsinka Józsi bácsi olyan jó hírrel, névvel, erkölcsi tartással rendelkező köztiszteletben álló személyiség - le se írom, hogy "volt" -, hogy akár azt is jó döntésnek találná minden városlakó, ha Bicske városa hivatalosan is saját halottjának tekintené becsületes szolgálóját.

Mert ha valaki, akkor Ő megérdemli a díszpolgári címet Karádi Imre igazgató úrral együtt, mert nem hivatalosan itt belül a szívükben ők már régen azok.   

Mindez legyen tisztelet Bazsinka József emlékének, s legyen egyúttal főhajtás a mentős hivatás felé. Legyen egyben ez egy olyan gesztus a családnak, amivel kimondjuk: pontosan tudjuk Veletek együtt, hogy ki távozott közülünk, pontosan tudjuk, micsoda kincset hordozó ember tiszta szíve dobbant utolsót tegnap éjfél előtt néhány perccel.   

Ezt már jóval emlékezésünk megjelenése után találtuk a számtalan megosztás hozzászólásaként:

"Nyugodjék Békében! Bazsinka Józsi egy fogalom volt Mindannyian tudtuk, ott lakik a mentőállomás felett és soha nem mond nemet, ha betegről van szó. Ha kellet éjjel 2 -kor a pizsamájára felkapta a mentő kabátját és ment, egy szó nélkül."

Ebben minden benne van.     

 

 

Izing   

 

       

Egy édesanya távozása

Címkék: család gyász vajda erdély

2014.12.10. 07:20

Visszaadta lelkét Teremtőjének Krizsovánszky Szidónia színművész, aki közel félévszázada a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagja volt.   

Krizsovánszky Szidónia lánya egészen a közelmúltig a Vajda János Gimnázium tanára, egykor a Bicskei Élet című közéleti lap társadalmi szerkesztőbizottságának tagja volt. Krizsovánszky Szidónia színművésznő unokái - Áron és András Bicskén élnek.

Nyugalma legyen csendes, emléke áldott. Fogadjátok együttérzésünket!

 

                Részletek....  

 

krizsovanszky.jpg

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság sajtótájékoztató kertén belül figyelemfelhívó táblákat helyezett ki 2014. december 9-én Székesfehérváron.

A közúti közlekedési balesetek vizsgálatakor megállapítható, hogy a részvételi arányukhoz képest a kerékpárosok által okozott, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma magas. Ennek egyik oka az, hogy a kerékpárosok nem ismerik pontosan a közlekedési szabályokat – nincsenek tisztában azzal, hogy hol és hogyan lehet kerékpározni –, szabálytalanságuk következtében balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki. A veszélyes helyzetek egyik példája az, amikor a kerékpárosok szabálytalanul a nyeregben ülve tekernek át a gyalogosoknak kijelölt átkelőhelyeken. Ezzel a magatartásukkal fokozott balesetveszélyt okoznak - állapítja meg az FMRFK sajtóközleménye. 

 

Tekintettel arra, hogy a közlekedésben az egyik legvédtelenebb, legsérülékenyebb csoportot a kerékpárosok képezik, a balesetek megelőzése és a szabálykövető közlekedésre nevelés érdekében a Székesfehérvári Rendőrkapitányság koordinálásával a kijelölt kereszteződésekben, 26 gyalogos-átkelőhelyen „Hajtva tilos – Tolva szabályos”  figyelemfelhívó tábla kerül kihelyezésre Székesfehérvár területén a Székesfehérvár Városgondnokság Kft. segítségével.