_vpolg_1413736933.jpg_401x800

A Magyar Polgárőr Szövetség elnöksége a polgárőr munkában végzett tevékenységének elismerésére 2014-ben a Pató Ferenc elnök által vezetett Bicskei Kertvárosi Polgárőrséget részesíti az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetésben a Fejér megyei közösségek közül. 

Év Polgárőr Egyesülete kitüntetésben 2014 oktober 17-én Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Kulturális Központjában részesültek a Bicskét valóban szerető, a városért önérdek nélkül sokat dolgozó polgárok. 

Gratulálunk és köszönjük a közbiztonság érdekében végzett önkéntes, lokálpatrióta munkájukat. 

 

A székesfehérvári járőrök kábítószert birtokló férfit fogtak el.
A helyi egyenruhások 2014. október 17-én délután Székesfehérváron a Széchenyi utcában igazoltatták egy Honda típusú személygépkocsi vezetőjét és utasait. Az intézkedés során a rendőrök M. Imre bicskei lakos ruházatában kábítószergyanús anyagot találtak, ezért őt elfogták és a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították. A bicskei férfit kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók - olvasható az FMRFK közleményében. 

Facsar-Veszeczky Andrea bicskei óvónő, bábművész - férjével, a kártya- és háborús relikviákat gyűjtő Facsar Mihállyal jogásszal - a két kezükkel, nagy munkával építettek föl egy Bicskén már régen látott, aprólékos igényességgel összerakott kiállítást a Batthyány kastély dísztermében Háború papíron címmel - az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából. A tárolókban látható korabeli fénykép az I. világháború első hősi halált halt bicskei áldozatáról, Fehér Dánielről - aki 1914. szeptember 28-án esett el. 

A képeket a Signum Laudis részéről Varga László készítette. 

 

misi+andi.jpg

Emlékezés őseinkről és hőseinkről... Legalább 100 embert láttam a szintén nagyon igényes megnyitón. A bicskei Hősök tere beköltözött a Batthyány-kastélyunk dísztermébe "ősök tere" címmel.  Egy szomszédos településről még a polgármester is eljött az ottani parókia vezetőjével. Emlékmű épült két bicskei vezetésével és a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon befogadó, méltó helyet adó támogatásával. Akár ide is felírhatnánk emlékművünk sorait a Hősök teréről:

KATONÁK VOLTAK ÉS APÁK, 

TOLLAT FORGATTAK VAGY KAPÁT,

HŐSÖK VOLTAK MIND.

AKI AZ EMLÉKRE RÁTEKINT,

EMELJE MEG KALAPJÁT!  

A hajdani ebédlő ajtaja mentén mindkét oldalon a lövészárkok széleire épített homokzsákos fedezék, amit faácsolat tart. Hogy a benne haladó katona kicsit fel tudjon magasodni.Hogy ne verjen be annyira a vihar. A homokzsákok Tóth József Kisfaludy utcai fűrészműhelyében lettek megtöltve forgáccsal. Békében. Az ácsolat is onnan jött. A megbecsült békében.      

Az egykor ebédlőnek használt terem gyékénypadlóján valaha egy cseresznyefából faragott ebédlőasztal állott huszonnégy székkel. Ma a parkettán magyar kártyák lapjai hevernek szerteszét. Mert amikor beléptünk, homokzsákokon egymással szemben ülő katonák kártyáztak katonaládán I. világháborús magyar katonai egyenruhában, puskáik letámasztva, eredeti, történelmi zászlajuk szintén velük.

ezred.jpg

És amikor megszólalt Kunstár Béla (Csákvár) baritonján a riadó dallama, lapjaikat bedobva pattantak fel a bakáink és futólépésben távoztak puskáikkal. Abban a pillanatban beavatottan közreműködő csoport tagjaként  magam is a levegőbe szórtam egy pakli kártyát negyedmagammal.  Később a katonák zárt alakzatban visszameneteltek a katonák színpadhoz, ahol később a Harangvirág Együttes kórusa dalolt nép- és műdalokat, köztük ismert bakanótákat is.

A katonák a Magyar Királyi Szent István 3. Honvéd Gyalogezred Hagyományőrző Egyesület tagjai Székesfehérvárról. 

Városunk katolikus és baptista papja megáldotta a kiállítást, a mányi református lelkésszel együtt. A baptista gyülekezet pásztora áldásában kiemelte a háború pokoli gonoszságát és pusztítását. Felhívta a figyelmet a (nem is olyan régen déli szomszédainkban dúló - A szerk.) - jelen pillanatban pedig keleti szomszédoknál jelenlévő szörnyűségre és  a béke áldott lényegére. 

Szívekig hatoló, meg is tapsolt szavait hallgatva a parkettáról kártyalapokat gyűjtő kisgyermekeket néztem - arcocskáikkal a béke legjobb szinonimái -, köztük a két szervező, Mihály és Andi gyönyörű gyermekét -, és a mellettem lévő padon letámasztott átlőtt képre gondoltam.

attilabá.jpg

A kép az I. világháború idején készült, Mészáros Mihály bicskei honvédet ábrázolja, aki a Sárközről, a főutcáról, a Pósfaiék és Martonék között fekvő Mészáros  portáról vonult be katonának, (Szarka Zsolt barátom eleinek második szomszédjából).  Az orosz fronton halt meg Mészáros Mihály. Unokája, Mészáros Attila nyugalmazott pedagógus, gyermekkorunk közkedvelt és mosolygós tanítója - Attila bácsi, a fogalom  -, most könnyek között mondja el nekem a díszterem egy szegletében - kezében a képpel: két bajtársával egy házban húzódtak fedezékbe. Nagyapja szanitéc volt, vöröskeresztes karszalagot viselt. Támadtak az oroszok, de a ház előtti térségben sérült magyar bajtársak jajgattak fájdalmukban. A két bajtárs próbálta lebeszélni nagyapját Mihályt, hogy kimenjen segíteni. Ő mégis megtette. Kilépett és lelőtték. Attila bácsi édesapja árván nőtt fel és nagyon sokat dolgozott a megélhetésért. Ez a nemzeti szalaggal átfont kép megmaradt a hősiesen, bajtársiasan harcoló Mészáros Mihályról. Amikor a II. világháborúban a szovjet katonák a Sárközbe értek, s meglátták a katonáról készült egyenruhás képet a falon, azonnal kidobták a trágyadombra és át is lőtték. Máig látszik.

irányok.jpg

Mint megannyi lövedék szakadta folytonossági hiány azon a negyven méter drapérián, amit az én Andi osztálytársam (8 év) választott ki szervezőként, mert jó a színe és az ára. Ezt tették a fejünk fölé, s mintha lövedékek, srapnelek, gránátszilánkok szakították volna szét, úgy néz ki mint Józsefváros Palotanegyedének falai húsz éve. Meg egy kicsit most is. Lő-nyomok.Utcai harcok. Vagy éppen lövedékek által átszaggatott egyenruhákra és viselőikre  gondolhatunk. Magyarra, nem magyarra.                              

A sarokban egy tárolóban a Bicskei Református Egyházközség iktatókönyve, helytörténeti jelentőségű háborús dokumentumok. Vele szemben az I. világháború első bicskei áldozatának családi fotói. Fehér Dániel 1914. szeptember 28-án halt hősi halált. Ő egy olyan könyvtáros hölgy dédapja, akit én még szintén gyerekkorból, a  gyerekkönyvtárból ismerek. Fia, Fehér Dániel ükunokája Ferencz Dániel (1986) - szintén ott van a megnyitón a száz érdeklődő között.  

lövészárok.jpg

Jánoska Antal kártyagyűjtő nyitotta meg a kiállítást. Ezeket a kártyákat a hadban álló államok katonáik és polgáraik lelkesítése, identitásának erősítése érdekében adták ki. Inkább nem írom le, mit gondolok róluk.  Plakátbőség a falakon. "Jegyezz hadikölcsönt a Fabanknál!" - erre vetek tüzetesebb pillantást a himnusz erős, a kórus által is erősített éneklése közben és azért adok hálát, hogy ez nem ma van. Azokra gondolok, akik ma szinte reményteljes meggyőződéssel beszélnek - nem itt, nem ezen a kiállításon - háborús veszélyről...és arra is gondolok, hogy a mi igazi hőseink azok az őseink, akik például a II. világháború után úgy építették fel az országot, hogy mindenki a sajátján kezdte. Miután megjöttek onnan, ahonnan nem volt könnyű élve megjönni és talpon maradtak. S hogy micsoda túlzásukba tudunk esni mi tápos utódok, amikor arról beszélünk, hogy nekünk milyen nagyon-nagyon nehéz.

Hát akkor nekik milyen volt?

Javaslom, hogy a Háború papíron című békét szerető és becsülő kiállítást senki se hagyja ki Bicskéről, aki gondolkodni szokott.

Köszi Andi, köszi Misi.  

A kórustól pedig mintha ezt is halottam volna: 

jobbkórus.jpg

   "Szeresd magyar hazádat,

   E szép magyar hazát!
Mely gyermekidnek éltet,
   Neked végnyugtot ád,
Mely ezredéven által
   Táplálta ősidet,
S mely ezredév után is
   Csak tőled kér nevet!

Éjszak fiát mi vonja
   Rögéhez más felett?
A szülőföld vonzalma,
   A hazaszeretet.
S téged ne vonzna földed,
   Az éden kicsiben?
Hol Isten áldást hintett
   El völgyön és hegyen.

Tekints körül! hegy és völgy
   Mily gazdagon virít!
Melyet, mint hajdan édent,
   Négy nagy folyam hasít!
Rónád arany kalásza
   Tiz magvat szaporit.
Ki számolná meg erdőd
   Fa-milliárdjait.

Hegyeid nemes borágát
   Isméri a világ.
Hol van bor, mely Tokajnak
   S Ménes nyomába hág?
Ily dús e föld, ily áldott,
   Egy minta gazdaság,
Melynél szebbet, sem jobbat
   Nem látott a világ.

De hogy legyen, mivé lett
   Kezek szorgalma kell,
S minékül nincs ipar s üdv -
   Meleg magyar kebel,
Mely honja érdekéért
   Lángolni tud s akar.
S ki az, ki igyen érez?
   Ha nem te, hős magyar.

Te, a ki hős karoddal
   Meg tudtad szerzeni,
Utóbb ezer csaták közt
   Mindig megvédeni.
Te nem tudnád mivelni
   Megáldott földedet?
Egy ezred éven által
   Megszentelt kincsedet.

Szeresd magyar hazádat!
   A szép magyar hazát!
Mely gyermekidnek éltet,
   Neked végnyugtot ád.
Mely ezredéven által
   Táplálta ősidet,
S mely ezred év után is
   Csak tőled kér nevet!"

 

ia

Irodai ügyintézői valamint informatikus állás Csabdiba pályakezdőként, friss középfokú végzettséggel
A Cartographia Vállalat keres Csabdiba irodai/adminisztrációs/kereskedelmi ügyintézői valamint informatikus állásra 25 év alatti, középfokú iskolai rendszerű nappali képzésben szerzett első szakképesítéssel pályakezdőket (nem volt a szakképesítésének megfelelő bejelentett munkaviszonya) 8 órás munkára. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet a mail@cartographia.hu címen.

megváltozott munkaképességű munkavállalók részére is

(rész- vagy teljes munkaidőben)

Amihez szükségünk van képességeire:

■ Mechanikai és elektronikai szerelési feladatok elvégzése a műveleti utasítások szerint;

■ Tesztelés, minőség-ellenőrzés;

■ Legalább általános iskolai végzettség;

■ Megváltozott munkaképességű munkavállalók esetében a munkaképesség-csökkenés

mértékéről szóló országos orvosszakértői szakvélemény másolata;

■ Éleslátás (szemüveg nem akadály);

■ Könnyű fizikai munkára való képesség;

■ Többműszakos munkarend vállalása;

■ Alapfokú számítógép kezelői ismeret;

■ Felelősségteljes munkavégzés, precizitás, pontosság és monotónia tűrés;

■ Bejegyzés mentes erkölcsi bizonyítvány;

■ Versenyképes jövedelem

■ Emelt összegű bejárás támogatás, vagy albérleti támogatás (bruttó 40 000Ft/ hó);

■ Kiemelt összegű minőségprémium;

■ Étkezési hozzájárulás;

■ Próbaidő utáni cafetéria juttatás;

■ A telephelyen működő, jól felszerelt konditerem ingyenes használata;

■ Vállalati kultúra részét képező színes programok;

■ A piaci átlag feletti, széles körű juttatási csomag;

■ Színvonalas munkahelyi környezet;

■ Egy nemzetközi vállalat biztos háttere.

Munkavégzés helye: Bicske (a bejárás egyénileg történik, a piaci átlag feletti munkáltatói

Ha hirdetésünk felkeltette érdeklődését, küldje el nekünk önéletrajzát, valamint a

munkaképesség-csökkenésének mértékéről szóló országos orvosszakértői szakvélemény

másolatát e-mailben, vagy postai úton.

Az Ön által elküldött dokumentumokat az adatvédelmi törvény előírása szerint kezeljük, a

harmadik fél részére nem adjuk át.

Vincotech Hungária Kft.

2060 Bicske, Kossuth Lajos utca 59.

Tel: +36 22 567 290

job@vincotech.com www.vincotech.com

restib_f_1413460502.jpg_716x960

Nem volt éppen egy paleo mozzanat nem szerény  kis életében, de mivel lángost csak a pénteki piacon lehet kapni, s mivel drága édesapja nem süt már több kenyérlángost, ő meg nem tud, mert nem tanulta meg tőle azt sem (rossz gyerek) , s mivel egyébként is kedves barátai Bea és Marci, gondolta benéz hozzájuk a Nagyállomáson működő büféjükbe. Mindig is becsülte bennük dolgos állóképességüket. Azzal  a határozott feltétellel (különben elmegyek haza! - A szerk.) kérte ki a sajtos-téfölös-fokhagymás lángosát, hogy mindenképpen fizet, mert nem tujázni akar itt a vasúton pláne, csak hát megtudta és ha nincs is oda annyira a lángosért, de néha nagyon jól tud esni, éppen mint a törköly, de az még ritkábban. Meg aztán Timi, Bea és Marci váltásokban dolgoznak, fél háromkor kelnek, hogy háromkor nyissanak és ötig nyitva a Resti Büfé ajtaja, tehát nehogy már itt p u sz i r a lángosozzon, amikor ő háromkor hanyatt fektéből például hasra fordul. Nagyon finom lángos-lángos volt ez a full extrás... Már sokan felfedezték. Egy kedves vevő hazavitt négy sima tésztát, otthon - mondta volt - azon melegében jönnek rá a felétetek. Egészségükre! 

Simán a forró lángos tészta 230, tejfölösen 300, sajtosan 330, sajtos, tejfölösen 400 Ft.

Jó hírűek még a hamburgerek és hot-dogok, valamint a kávé, amit mindig "semmi nélkül" üresen iszik mellé egy pohár vízzel - szintén rendben van. (Adrenalint nem kért.)   

Utast-jól-ellátóban járt ma ez a jól ellátott utas és mindenkinek jó étvágyat kíván a Resti lángosához.

 

ia 

 

 

Korábbi közléseinkben olvasóink jelzéseire támaszkodva mutattuk be a városvezetésnek a Kodály Zoltán utca állapotát.  

Később már az utca (névadójához méltó) szilárd burkolásáról adhattunk hírt. Ma pedig az Apponyi Albert utcáról volt szerencsénk belenézni mindkét irányba. 

 

ia 

Pálffy Károly polgármester 3705 szavazatból 2007 darabot szerzett meg vagyis több mint 54 %-al nyert a Fidesz jelöltjeként a Jobbik majdnem 22 %-ot elérő jelöltje, és a majdnem 25%-ot elérő PM-s nem bicskei polgármesterjelölttel szemben.   

Beleértve a polgármesterjelöltek által begyűjtött szavazatokat - a bicskei Fidesz jelöltjei minden egyéni körzetben fölényesen nyerve összesen 3994 voksot kaptak. Ez azt jelenti (a későbbiekben minden esetben beleértve a polgármesterjelöltjük által begyűjtött támogatásokat is), hogy átlagosan 443 iksz került neveik mellé körzetenként.

A bicskei Jobbik ehhez képest összesen 1498 szavazatot gyűjtött, ami a kilenc választási helyet tekintve 166-os átlag. A Fidesz eredménye 2,6-szer jobb ennél.  

A bicskei MSZP-DK egy körzetben nem is tudott indítani. Összesen 1649 támogatást kaptak. Ez 182-es átlagot jelent, ha ahol nem indított azt 0 szavazatgyűjtésnek vesszük és azzal a körzettel is növeljük az osztót 9-re az átlagolás előtt. Ha 8 körzettel számolunk, ahol indítottak, átlaguk 204. A Fidesz 2,1-szer vagy 2,3-szer kapott több bizalmat náluk.       

A legnagyobb választói bizalmat a 483 érvényes szavazólapból 303 darabot neve mellé begyűjtő Máté János esperes kapta - 62 % (majdnem kétharmad), ezt egy írásunkban korábban is megjósoltuk. 

A legkevesebb szavazatot egyéni jelöltként a három főerő közül a Jobbik volt bicskei elnöke kapta, összesen 53 darabot. A bicskei Jobbik egyik jelenlegi vezetője 3 szavazattal volt képes meghaladni e mélypontot, ő 56 bicskei szavazópolgár támogatását nyerte el. Elég gyengécske kis legitimáció 56 darab szavazat ahhoz, hogy valaki egy testületbe kerüljön. De hát tudjuk: nagyon gyenge a felhozatal. Az sem érthető továbbá, hogyan kerül a lista élére ez az illető, miközben mind országgyűlési képviselőnek, mind polgármesternek és egy körzetben még képviselőnek is indította a bicskei Jobbik Gáspár Dániel természetvédelmi mérnököt. A lista mégsem ő állt, nem ő jutott a testületbe.  Hogy mi a legitimáció? Arról talán kérdezzük meg a 2400-as lélekszámú Mány község több mint félezer szavazattal befutó fiatal, független képviselőjét - Varga Mihályt. 

A bicskei képviselői évi átlagjövedelmekről nincs információnk, de minimum évi 600 ezer forint lehet. 

Jó példa még, ahogy a jó száriak egysége határozott mozdulattal szakajtotta le magukról a magyar politikai "elit" rissz-rossz pártalakulatait és mindenki függetlenként került a település élére. Moharos Péter egyedüli polgármesterjelöltként szintén mint független indult és az érvényes  szavazatok 100 %-át kapta meg. 410 érvényes szavazólapból 410 őt támogatta. A nevéért, nem pedig pártok nevéért. Feddhetetlen személyiségéért. Száron és sok más településen biztosan nem kerülhetne a testületbe olyan személy, aki büntetőügy(ek) terheltje volt....

Vagy netán a családjában akad ilyen....

És mindenkit saját magáért választanak, nem a pártja talmi kölcsönfényéért.

 

  

 

ia 

Ötórai tea

Címkék: könyvtár

2014.10.16. 09:20

ugron_1413443971.jpg_419x534

Havai Viktor, Bicske legjobb szívű erőembere a XXV. Női Férfi Felnőtt, Ifi-Junior-Masters Erőemelő Magyar Bajnokságon - Gyula városában, 2014. október 4-5-én. Emeljük kalapunkat! Mert azt még éppen  elbírjuk e hatalmas tömeg megmozgatásának végignézése után.  

Kíváncsiságból és tiszteletből összeadtam (kényelmes székemből könnyed kis filmen szemlélve) ezt a hatalmas melót, hogy megtudjam: Havai Viktor mekkora tömeget mozgatott meg ezen a két napon. 230+250+262,5+275+301,5+301,5+301,5+260+270+280 kilogramm összesen: 2732 kg. Vagyis majdnem három tonna. Csaknem egy kis teherautó önsúlya.  

Szép volt Vitya! Köszönjük! 

 

ia

szomor_v_s_rhelyi_1413301460.jpg_1160x767

Imeli László képeslapgyűjtő, aki egyben a szomszédom (szomorú és fájdalmas, de az élők részéről a távozóknak még utoljára felvirágoztatott utolsó földi utak miatt is megyek hozzá virágfonatokért, amit főleg arra az útra viszek másnak, ahol ha minden jól megy az én utolsó utamra is hoznak szirmokat, remélem minél később, mert az élet mindig ünnepnap), azt kérdezte tőlem másik szomszédomról, egykori tanáromról, kedves barátomról - Vásárhelyi Jánosról: hogy szerintem lehet-e köze felmenőinek ehhez a szomori kastélyhoz, amit ez az ő gyűjteményét néhány hete gazdagító képeslap is ábrázol.

Nem tudtam. Annyit pedzegettem, hogy a Zsámbéki-medence több településéhez kötődik családja. Mivel egyszer volt szerencsém látni a családi hagyaték fényképeit és egyes tárgyait - szerintem a válasz inkább igen, mintsem nem - mert azok a tárgyak minimum ilyen épületből valók.  

- De talán írok neki és megkérdezem tőle, de ezt a képeslapot is csatolom. Jó lesz így? 

- Legyen így. Köszönöm. 

 - Én is. 

Negyedikben (1980/81) tanított bennünket egy évig a mai Szt. László Ált. Isk. épületében. Osztályfőnökünk volt képesítés nélküli nevelőként, mert az egyházi (főleg bencés) középiskola elvégzése után akkoriban nem úgy ment, hogy azonnal felveszik a jelentkezőt tanárképzőre. Dehogy. Reakciós. Klerikális. Ez volt a mi nagy szerencsénk. Többek között. Mert ha rögtön fölveszik, sosem találkozunk. Minden osztálytalálkozónkra hivatalos. (Egyre el is jött. Khm.) Tiszteletbeli osztálytárs.  Mert "Tisztelettel gondolunk vissza nagyszerű tanárainkra, de hálát azok iránt érzünk, akik megérintették a lelkünket" - írja Carl Gustav Jung.     

Megtudtuk tőle azt is, hogy a hatvanas években - agronómus édesapja és a nagy vagy inkább éppen nagy családdá növekedő  Vásárhelyi Pál családja a nándorpusztai  (államosított) kis kúriában kapott szolgálati férőhelyet. Én addigra - az osztályból talán ketten voltunk ilyenek -, bőven jártam már apukám IFA-ján  "Nándiban", ami regényes egy hely volt, bár nekem mindegyik regényes volt, ahol túl kevesen vagy túl sokan laktak.    

A nándori kúria a surpor vagy műanyag üzem, TSZ-melléküzemág mögötti erdős lankában állott, akkor már rég benőtt romjait láttam is a 80-as évek közepén, amikor két középiskola között félúton éppen betanított munkásként termeltem  a nándori nyomdában úgy tizenhat évesen - "Maxima" vágógéppel dolgoztam, kiváló kollégákkal, a gépet "Minimának" becéztem.   

Ez a szomori épület össze sem hasonlítható, egy lapon sem lenne említhető  a nándori rommal, de azért Vásárhelyi János neve kapcsán a vezetése alatt álló Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonnak helyet adó újjáépült Batthyány-kastély mellett a nándori fecskefészek - költözőmadarak! -, is felmerül bennem. S mivel pszichológiát is tanult, ki nem hagyhatom, hogy tudatalattijában ez a kastélykép eléggé mocoroghat a családi-kollektív emlékezetben (vagy miben), amikor a bicskei kastély időtállóságát menedzseli - szenvedéllyel - szinte egy életem-egy halálom felkiáltással.    

Most megkérdeztem: valóban leszármazottja-e Vásárhelyi János (Bicske) a szomori Vásárhelyieknek.A válasz halk és büszke, határozott igen. Kis pontosítás: Kézdi-Vásárhelyi volt a családnév eredetileg, mert Kézdivásárhelyről származnak. Egy ősről el is nevezték a Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskolát - a szomori sulit, hiszen annak ad helyt a hajdani kastély. 

Kézdi-Vásárhelyi Imrét humanista orvosként, régészként tartja nyilván Szomor nem szomorú emlékezete.

Az már csak olyan személyes megjegyzés, hogy távolabbi elődeink is ismerhették egymást, hiszen a szomori temetőben nyugvó Gubó János dédnagyapám Etelka nevű kislánya később Bicskén nevelkedett és itt vette őt feleségül nagypapám, Izing Antal.  Messzi körösztanyukám - azért messzi, mert akkor minden messze távolnak számított egy gyereknek, ami nem Bicskén volt -, Gubó Anna pedig most is Szomoron él. Már nem is olyan messze. 

Szóval ezért is jó itthon. 

 

I. A.                  

 

Követni egy életen át

Címkék: református

2014.10.14. 13:05

Interjú Szénási Sándorné Jutdit néni hatvan évnyi szolgálatáról a Református Portálon.  

jutkanéni.jpg

Fejér megyében azt idén is folytatódik a közlekedésbiztonsági kampány.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indított „Látni és látszani” nevet viselő országos közlekedésbiztonsági kampányához. Ennek keretében a személy-, illetve tehergépkocsik és mo­torkerékpárok, továbbá kerékpárok vezetői 2014. október 2-tól 2014. december 12-ig ingyenesen élhetnek azzal lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, valamit hasznos tanácsokkal látják el a járművezetőket.
A rendőrség 2014. november 6-tól 2014. december 12-ig országos fokozott közúti ellenőrzést tart, melynek során teljes körűen és kiemelten vizsgálják a rendőrök a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.
A „Látni és látszani” szlogen mögé 2013. évben több, mint kétszáz autós szakszerviz és mintegy száz optikai cég állt, míg a másik oldalon csaknem 15 ezer autós csatlakozott a kampányhoz és közel ezer ingyenes látásvizsgálatot végeztek el, ily módon is kifejezve milyen fontos számukra a biztonsá­gos közlekedés.
A kampányban résztvevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak, illetve Fejér megye vonatkozásában az alábbiakban találja meg az érintett cégeket - áll a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. 

Szíriában született palesztinként, állampolgársággal származása miatt sosem rendelkezett. A szíriai polgárháború elől menekült Európába.  

          Részletek....

 

rakan.jpg

Cím nélkül

Címkék: választás

2014.10.14. 06:38

Váradi András özvegyének bankszámlaszáma:
Kovács Apollónia
OTP 11773360-01501968
Kérek minden jóérzésű embert, hogy segítse a nagyon nehéz helyzetbe került, immáron három tagúvá csappant kis családot. Kitűnő tanuló a két kislány, nagyszerű asszony édesanyjuk.
Hálás köszönettel:
Ferenczi Krisztina

Csákvár polgármestere lett Illés Szabolcs (FIDESZ-KDNP) a Vajda János Gimnázium egykori tanára, a KLIK Bicskei Tankerületének vezetője. Utóbbi helyen szintén vezetőváltás várható.    

Csákvár települési választás eredményei

Szavazóköri eredmények

Polgármester választás
A polgármester

Illés Szabolcs
FIDESZ-KDNP

Polgármester választás jegyzőkönyve

Képviselő testület választása
A települési képviselőtestület
tagjainak száma :

8 fő

Egyéni listás választás jegyzőkönyve

Az önkormányzat összetétele:

A jelölt neve Jelölő szervezet(ek)
Csutáné Dr. Hámori Anikó FIDESZ-KDNP
Fehér Imre FIDESZ-KDNP
Katonáné Dr. Venguszt Beatrix Margit Független jelölt
Knausz Imre FIDESZ-KDNP
Mészáros Tamás Független jelölt
Dr. Rankl Erzsébet Független jelölt
Dr. Szeredi Péter Ferenc MSZP
Zolnai Sándor Zoltán FIDESZ-KDNP

Szavazóköri eredmények

Nemzetiség
Roma
A(z) Roma települési nemzetiségi önkormányzat összetétele: jegyzőkönyve

A jelölt neve Jelölő szervezet(ek)
Bogdán Csaba LUNGO DROM
Németh Péter LUNGO DROM
Németh Tibor LUNGO DROM
Németh Zsolt LUNGO DROM
A jelöltek között szavazategyenlőség esetén a választási bizottság sorsolással dönt.

 

Önkormányzati választások

2014. október 12.


Bicske
Roma nemzetiségi választás eredménye

Jegyzőkönyv

A névjegyzékben lévő választópolgárok száma Szavazóként megjelent választópolgárok száma Urnában lévő, bélyegzőlenyomat nélküli szavazólapok száma Urnában lévő, lebélyegzett szavazólapok száma
A B C D
382 299 0 299

Érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok száma Érvényes szavazólapok száma
F G
7 292

Sorszám A jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Kapott érvényes szavazat Képviselő
1 Németh Zsolt LUNGO DROM 153
2 Németh Tibor LUNGO DROM 173
3 Németh Attila MCF 39
4 Németh Péter LUNGO DROM 147
5 Járóka István RODOSZ 70
6 Bogdán János István MCF 47
7 Máté János RODOSZ 84
8 Oláh József MCF 23
9 Rafael Péter RODOSZ 71
10 Rafael Zsolt RODOSZ 84
11 Döme Károly MCF 31
12 Bogdán Csaba LUNGO DROM 142

A Nemzeti Választási Iroda hiteles tájékoztatása alapján 490 szavazó jelent meg a 7. körzetben Bicskén, de mégis 492 lebélyegzett szavazólapot találtak az urnában.

Hozott valaki otthonról plusz két lebélyegzett lapot - még ha érvénytelen is volt - vagy hogy értsük ezt?

Bicskén ugyanis minden más körzet jegyzőkönyve alapján egyezik a megjelentek száma az urnában talált lebélyegzett szavazólapok számával.  

Amúgy Szabó Attila nyert a Fidesz jelöltjeként 232 szavazattal, második befutó Igari Léna MSZP-DK, aki szintén képviselő töredékszavazatok alapján, Szedő-Sági Éva pedig 111 szavazatot szerzett a jobbikosként.   

 

ia

 

Újbarok függetlensége

Címkék: választás újbarok

2014.10.12. 23:38

Schnobl Ferenc független polgármester 

Horváth Attila Független  

Jung József Független 

Kreidl Józsefné Független

Németh István Kálmán Független 

Borbiró Mihály független polgármester 67 %-os eredménnyel kerekedett fölébe a 32 %-ot megszerző fideszes jelöltnek. 

A jelölt neve: 

Gyurits Tamás Független jelölt
Kiss István Béláné FIDESZ-KDNP
Schmidmayer Attila Független jelölt
Tóth Anita FIDESZ-KDNP

Szabó Zoltán
Független Polgármester.

Egy végül nem megválasztott jobbikos jelöltön kívül minden jelölt független volt.   

 A megválasztottak:

Bálint Istvánné Független 
Csizmadia Zsolt Független  
Fuchs János Független  
Kovács Tibor Független  
Dr. Török Péter Ádám Független  
Varga Mihály Balázs Független 

mánkár.jpg

Alcsútdoboz elöljárói

Címkék: választás alcsútdoboz

2014.10.12. 22:48

Tóth Erika polgármester
FIDESZ-KDNP

Jére Csaba FIDESZ-KDNP 

Komáromi Gáborné FIDESZ-KDNP
Szili Árpádné FIDESZ-KDNP
Tima János FIDESZ-KDNP
Varga Ferenc FIDESZ-KDNP
Vargáné Ángyás Gabriella Független jelölt

Akik a bicskei testületben lesznek

Címkék: testület

2014.10.12. 22:40

A polgármester

Pálffy Károly  
FIDESZ-KDNP

Máté János Szilárd FIDESZ-KDNP 

Iványi Ferenc Tivadarné FIDESZ-KDNP 

Németh Tibor FIDESZ-KDNP

Sulyokné Guba Judit FIDESZ-KDNP  

Bárányos József FIDESZ-KDNP 

Bálint Istvánné FIDESZ-KDNP 

Szabó Attila FIDESZ-KDNP 

Ivanics Imréné  FIDESZ-KDNP

Dr. Bourgla Ossamah MSZP-DK

Igari Léna MSZP-DK

Heltai Zsolt JOBBIK

Dr. Bourgla Ossamah MSZP-DK
Heltai Zsolt JOBBIK
Igari Léna MSZP-DK

A második helyen befutó Dr. Bourgla Ossamah az MSZP-DK kompenzációs listájának vezetőjeként, töredékszavatokkal szintén bejutott a testületbe.  

 

Bárányos József FIDESZ-KDNP 207 47.15 %
 Dr. Bourgla Ossamah MSZP-DK 163 37.13 %
 Gáspár Kornél Dániel JOBBIK 60 13.67 %
 Lakatos Dávid EGYÜTT 9 2.05 %