Vár a Fighter’s Line!

Címkék: sport kempo dhkse

2014.08.01. 19:13

b_ladhkse_1406913132.jpg_960x720

Nem találod a helyed? Érdekelnek a küzdősportok, de nem szeretnél formagyakorlatokkal foglalkozni? Szeretnél megtanulni küzdeni? Szeretnél egy ütős kis csapatba tartozni? Többet szeretnél elérni, mint mások?

Vár a Fighter’s Line!

 

Edzéseinken kizárólag a küzdelemmel és arra való felkészüléssel foglalkozunk. Ötvözzük a cross trainget, az ökölvívást és a thai boksz technikáit. Minden edzéssel jobb harcossá válhatsz! Köztünk a helyed!

 

Instruktor: Tóth Béla Magyar Kempo válogatott, Világbajnoki 3. helyezett, Világkupa 3. helyezett, OB 1. helyezett

 

Edzésein helye: Bicske Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola

Hétfő-Szerda és Csütörtök 18.00-20.00

A járőrök 2014. július 31-én délután Bicskén a Kossuth Lajos utcában elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak egy 16 éves lányt, akit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A fiatalt azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy egy helyi ingatlanból százezer forintot meghaladó értékben lopott valutát - írja az FMRFK közleménye.    

Értesülésünk szerint holnap reggel mutatják be a Tessely Zoltán polgármestersége idején dolgozó 10. bicskei jegyzőt, beleértve a helyettesítő tisztségviselőket is. 

Jó munkát kívánunk az új jegyzőnek, aki férfiú,  de neve számunkra még nem ismert.

Tessely Zoltánnak pedig gratulálunk nagyszerű teljesítményéhez, amivel jó alaposan beírta Bicskén sokáig ismeretlen nevét a helytörténetükbe. Szinte kőbe véste. 

Bicske jobban teljesít. Eddig egyetlen választott helyi vezető hivatali ideje alatt nem volt még 6 év alatt 10 közigazgatási vezető itt....

Másutt - jobb helyeken? -, ekkora közigazgatási káoszt és gazdátlanságot okozó hibasorozat után rég lemondott volna tisztségéről a település választott vezetője.  Hogy ne ártson többet. S belátva, hogy nem ért hozzá, belátva, ha a tisztességét meg akarja tartani, akkor tisztségétől kell megválnia.

De végül is  szabad az akarat...

Kinek ez fontosabb, kinek az.

Legjobb annak, aki mindkettőt megőrzi. Tisztségét és tisztességét is. 

 

    ia 

 

mo_1406813891.jpg_960x925

Augusztus 11-15. között Csillagszeműek Tábora a Petőfi Művelődési Központban Mayer Orsolya vezetésével. 

A Labdarúgó NB II. újoncaként a Csákvári TK a Hannover csapataával játszott felkészülési mérkőzést. 

 

Mindez a Nemzeti Sportban!  

A járőrök 2014. július 30-án délután Bicske, Csabdi úton igazoltattak egy algír állampolgárt, akiről megállapították, hogy ellene a helyi rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki. A 20 éves férfit az egyenruhások elfogták és a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. július 26-án Bicskén a Szent István úton tört fel egy autót - áll az FMRFK közleményében. 

Egy budapesti fiatal Bicskén egy rendőri intézkedés során barátja irataival igazolta magát. Az egyenruhások észrevették a trükköt és büntetőeljárást indítottak ellene.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást P. Tamás 21 éves budapesti lakos ellen.
A Bicskei Rendőrkapitányság járőrei 2014. július 16-án hajnalban Bicskén a József Attila utcában ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A gépkocsit vezető fiatal – mivel a segédmotorkerékpár vezetésétől eltiltották – a barátja iratait adta át a rendőröknek. Az egyenruhások észrevették a turpisságot, ezért a férfit elfogták és előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra. A nyomozók P. Tamást közokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az elkövetett szabálysértés miatt pedig feljelentették.

A bicskei rendőrök a napokban befejezték a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek - áll az FMRFK közleménylében. 

Bicske Csabdin élő polgármestere 2008. szeptember vége óta idén szeptemberben lesz 72 hónapja hivatalában. Ezt a 72-es számot ne csak havi félmillió tiszteletdíjjal szorozzuk föl+cafetéria, meg amennyibe még került Bicskének ittléte, hanem a 72-es számot osszuk el a 9-el, vagyis a jegyzők számával. Tessely Zoltán szeptemberben hat éves ténykedése idején átlagosan kb. 8 havonta új jegyző avagy jegyzőt helyettesítő köztisztviselő vezette Bicske Város Önkormányzatának szakmai, közigazgatási életét.

A tények makacs dolgok. Pontosan tudjuk, hogy ezért sosem fog felelni a felelős. De jó ha tudja: ezt a számot itt mindenki megjegyezte magának. Az is, aki azt mondja, hogy nem. De mindketten elgondolkodnak azon laikusként vagy hozzáértőként: mennyire gazdátlan lehet az a kert, aminek 8 havonta cserélődik kertésze.      

De új jegyzőnknek - aki lehet, hogy csak helyettesít míg megérkezik városunk 10. jegyzője Tessely Zoltán idején - ettől függetlenül minden jót kívánunk ebben a "kertben" ahhoz, hogy a Tessely-féle Bicskét terhelő "örökség" ellenére úrrá tudjon lenni a helyzeten. Jó olvasottságnak örvendő lapunk szívesen rendelkezésére áll közlemények, információk  közzétételével: bicskeonline@gmail.com a lakosság jobb tájékoztatása érdekében. Például a Bicskei Újság több számában is rosszul írják le az Okmányiroda nyitva tartását.     

Új jegyzőnk legutóbb Száron dolgozott jegyzői munkakörben, a napokban lett Bicske önkormányzatának szakmai és közigazgatási elöljárója - lehet, hogy csak ideiglenesen. A jegyzőnő nevét csak azért nem jegyezzük ebben a szépnek egyáltalán nem nevezhető történetben, hogy vétlenül se kerüljön bele nevével e szövegösszefüggésbe. Ez szakmai jövője szempontjából is fontos, hiszen a HR-esek is legjobb barátja a www.google.com      

Természetesen Bicske város hivatalos honlapján még a 8. bicskei jegyzőnk, Sz.M. neve szerepel....

Nem lehet könnyű követnie az eseményeket a hivatalos honlapszerkesztőnek sem....  Együttérzésünk.  Ott például sok menüpont alatt 2011, 2012 az utolsó dátum. Mintha akkor elveszett volna a hozzáférés kulcsa.

Igen. Valami elveszett.  

 

ia

14 óra után mentőhelikopter landolt egy Bicske, Szent István úti ház kertjében.

 

 A következő nap reggelén az FMRFK-tól azt tájékoztatást kaptuk, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást indított az eset kivizsgálására.

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárást akkor indít, ha nem merül fel idegenkezűség gyanúja, vagyis az áldozat vagy öngyilkos lett, vagy balesetet szenvedett. További részleteket ebben az esetben a rendőrség a magánélet védelme miatt nem ad az eset körülményeiről. Olyan olvasói jelzés is érkezett, miszerint a légi mentőbe nem helyeztek el beteget a felszállás előtt....  

tökföld.jpg

A képekért és videóért köszönet olvasóinknak.

utcakép.jpg

A helyszínen erről a helyről láttuk, ahogy a légi mentők 15 óra 15 perckor emelkedtek fel és Tatabánya irányába fordultak, végül Budapest felé repültek.   

 

ia 

 

helikopát.jpg 

 

 

krisz_kertje_1406541517.jpg_640x480

A várható időjárásra való tekintettel- "Kriszti kertjéből" vásár legközelebb augusztus 8-án délelőtt a bicskei piacon!

Augusztus 8-án délután, augusztus 9-én délelőtt Bicske Zrínyi u. 23. 

Vegyszermentes. Friss. Helyi. Hazai. Igazi. 

tel.: 30/340-1268, pontos részletek a vásár előtt pár nappal

ws_1406471201.jpg_960x540

Fotó: GL 

A Bicskei Rendőrkapitányságra 2014. július 25-én érkezett bejelentés arról, hogy Válon a Vajda utcában lévő egyik irodaépületből ismeretlen tettes három darab monitort és készpénzt lopott el - írja az FMRFK közleménye.

A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították és lakásában még aznap este elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. L. Gyula 25 éves helyi lakost.
A férfit a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Értesülésünk szerint a Spar árok állapotát kifogásoló - szintén közérdekből íródott cikkünk után nem sokkal a GESZ részéről tizenöt közmunkással álltak neki az árok felső szakaszának tisztításához.

Ez a szakasz Bicskéről tekintve túl van a főútvonalon, nagy vonalakban leírva a Lomó és szélecsapási Spar teherporta között húzódik,  de a brigád közeledik Bicske felé.   

A gazolnak, hulladékot gyűjtenek, lapátolnak és tisztítják az utat a víz előtt. Valószínűleg a főútvonal mentén elhelyezkedő árkot is rendbe teszik és természetesen a Tatai út fölötti-melleti részt is.

Blogunk tucatnyi írása és a károsult kétszázhuszadik levele után nagyszerű vezetőink végre behívatták a Polgármesteri Hivatalba azt a polgárt, aki előszobájának bejáratát a Kölcseyben árvízvédelmi okokból kénytelen volt pár éve térdmagasságig befalazni. Ő egy olyan asszony, akinek minden égzengéskor összerándul a gyomra és azért imádkozik, hogy ne legyen nagy eső. Tessely Zoltán "polgármester" eddig kb. annyit tett értük, hogy kamerástul-fotóstul kivonult hozzájuk.    

A város egyébként pályázik arra nem kis kaliberben, hogy tisztességes övárok rendszer védje a nagy vizektől Bicskét. Folytatják végre, amit a település már régen elkezdett. A nyugati övárok alapja a Spar-árok lesz. A város déli, keleti részén nem fogják elhinni, de Eocén-programból visszamaradt örökségünk képezi az alapot. Ez egy komoly betonárok, ami a Nagyállomástól vezet le a telepi határszéli utcák végében egészen a patakig. Itt-ott benőtt, beszántott, összetört és fák nőttek benne, nem alkalmas eredeti feladatára. És ha már alcsúti vasútvonalat és megszépült állomást akar az ég, akkor az a minimum, hogy árvízvédelme rendben legyen...           

A két Kölcsey utcai ingatlan árvíz-veszélyeztetett volta jelentősen összefügg az árkok vízelvezetési képességével, aminek javítása alapfeladat. 

Örvendetes, hogy blogunk írásaival tehetünk földijeinkért.

Azokat a nevetséges rágalmakat pedig, amit pártemberek és városvezetők terjesztenek rólunk, hogy kitől és mennyi pénzt kapunk e blogért, a következők miatt mondják:

1. korlátoltan önmagukból indulnak ki 2. rendkívül anyagias a természetük 3. nem tudják elképzelni, hogy bárki a világon költségtérítés, cafetéria és fizetség nélkül folyamatosan dolgozzon szülőföldjéért.

Ennyi.

 

Izing          

Kedves olvasónk mondta egy boltban összefutva, hogy fotós kedvűek figyelmébe ajánlja: hattyúk telepedtek meg a telepi halastavon.  

Csak azért szólunk, mert örömmel tennénk közzé erről készült fotóitokat.  

menakk_1406380523.jpg_1067x800

Szia! 

Most már két helyen van alátámasztva a vasúti felüljáró nagyállomásnál hogy le ne szakadjon. Ahogy elnézem a vasút fölötti gyaloghidat, nem adok neki sok időt és le fog szakadni. Egy katasztrófával akar a város szerepeln?i Ez nem tenne jót a városnak. Jó lenne,ha a Bicskei Járás székhely, mely járáshoz Felcsút is tartozik - a városvezetés és a MÁV most már összefogna és rendbe hozná a felüljárót. 

 Üdv:

egy bicskei lakos

 

Szia! 

Köszönöm leveled. 

Ez a nagyállomási felüljáró a MÁV Zrt.  tulajdonában és kezelésében áll.  (A Bicske alsó fölött ívelő viszonylagosan karbantartott Bicske város kezelésében és tulajdonában áll. Meg is látszik Bicske javára.) Ezt a nagyállomási öreg hidat, amit fotózni  voltál szíves - próbálta már átadni az önkormányzatnak a vasút, de a város okosan és érthető okokból nem vette a nyakába.

Ha szakad, a vasút okozza önmagának és minden a MÁV felelőssége lesz.  Persze, természetesen a városé is, melynek Országgyűlésben idejét jó pénzért múlató polgármesterének lobbiképessége nem ért el semmit ebben a kérdésben sem..

Ha példaképpen csak arra gondolunk, hogy a Kisállomáson szalagkorláttal vannak elválasztva a sínek, melynek változtatásáért horror baleseteknél szolgálatuk teljesítő tűzoltó és mentős bajtársak könyörögtek, de semmit nem tudott elérni 6 azaz hat esztendő alatt.  Hát akkor ezzel hogyan érhetne el bármit is?!

Feltételezhetően azért nem fordítanak rá pénzt, mert a Felcsúton átvezető vasútvonal kiépítése közben a vasútállomás teljesen átépül EU-s forrásból.  

A MÁV-nak biztos nincs rá forrása.

Ha az "intermodális" közlekedési központ kialakul, a felüljáró közúti aluljáróvá alakul, ismét megnyitva a vasút két oldalának átjárását, a tervek szerint gyalogos járda is lesz, a vasútállomás aluljárója is átér majd a Csákvári útig. Az intermodális varázsszó azt jelenti, hogy többféle megoldást vagy eszközt használó, esetünkben a többféle közlekedési eszköz állomását akarja jelenteni.    

Legyen így, legyen ilyen. 

Ami azt a tévhitet táplálja, hogy ez városi tulajdonú híd: az önkormányzat gondoskodik hó, jég továbbá avar és szemét eltakarításáról.

Hozzáteszem: külön kiváló figyelmesség volt a 80-as években épült híd tervezésénél, hogy akadálymentesítették. A lépcsősor mellett halad egy középütt kis lépcsős két szélen lapos, kerekesszék kerekeit fogadó felület. És bringabarát, mert nem kell a cajglát hónunk alatt föl- és lecipelni a grádicson. Amikor arra járok kerékpárral, remekül lehet feltolni és leereszkedni vele.

De most hogy mondod, inkább kerülöm az itteni átkelést. Mert ahogy a költő írja Az intés az őrzőkhöz című versében:  

AZ ÉLET ÉL ÉS ÉLNI AKAR.  

 

Barátsággal, I.A.     

 

"A jellem az egyik legfontosabb vezetői ismérv. Az erős jellemet abban látjuk, hogy az illető becsületes, alázatos, türelmes, felelősségteljes, optimista és hajlandó folyamatosan tanulni, megújulni. A becstelenek hazudnak és csalnak, s ahogy választott tisztségbe kerülnek, a hazudozás és a lopás hatványozódik. Ismerős? Nem lesz bennük alázat, arrogánssá válnak, mindent tudni vélnek, központilag akarnak minket irányítani. A rossz jellem rossz politikát szül és ezzel együtt rossz gazdaságot, ami hosszútávon csak rossz lesz a szabadság hívei számára."

Idézet innen....

Ez friss szerkesztőségi levélváltás.


Szia!

Nem tudom tudod-e, de bontják az április 6-ra felavatott, uniós pénzből épült parkolót a bíróság előtt.

Név és cím

 Szia,

nem tudtam, de megnéztem. Valószínűleg azért csinálnak a parkoló helyén - ahol anno a rabomobilok várakoztak -, virágoskertet, hogy az új, vakok és gyengén látók számára is használhatóvá tett gyalogátkelőhely  Járási Bírósági oldali partjáról se parkoló autók takarásból lépjünk ki gyalogosként, s hogy a két lábbal a földön járók is akadálytalanul belássák a területet átkelés előtt. 

Tudod, én csak azt nem tudom, ha már ennyi nagyon okos összejött végre és mind egy helyen  van, miért nem így csinálták egyből éles ésszel?!

Mert ha én közlekedéssel összefüggő dolgot építettek egy város akár Európai Uniós pályázati pénzén - tehát nem a sajátomon, mert saját pénzével mindenki azt csinál amit akar -, akkor az a legkevesebb, hogy a város és/vagy megye közlekedésrendészeti szakértőit a helyszínre invitálom, utána egy kávéra hívom a repi keretből vagy a megszavazott cafetériából és megkérdezem tőle:

"Mit szólsz ehhez? Segíts légyszíves. Mert ha megint elrontok itt valamit, akkor ismét megírja a Bicskei Szó."

Ha idejében kérdez és nem kapkod, ebben az esetben nem is kellett volna a város pénzét eltúrni.  

Ráadásul a Járási Hivatal ottléte is túltelíti majd a területet, tehát a parkolóelvonás érdekes dobás ezen a központi területen. De mindenképpen jogos, ha baleset-megelőzési szempontból tekintünk rá. Ha azonnal megkérdeztek volna egy hozzáértőt a polgármester valamint szent továbbá dicső körei, spórolhattak volna a város vagyonából.

Nem sikerült. Pontosabban most sem sikerült.

0 Ft+Áfa/hó szaktanácsunk szerint, ha Tessely Zoltán és a polgármesternek készülő alpolgármestere valamit nem tud vagy nem ért: kérdezzen meg hozzáértőt.  A legjobb családokban is előfordul, hogy valaki nem tud valamit és kérdez. 

Az épülő Bicskei Járási Hivatal - Szent István út és Arany János utca által közrefogott telkén belül egyébként 60-80 darab autó parkolására alkalmas parkoló épül. Azonban tudni kell, hogy a három iskolát, plébániát, városházát, bíróságot magáénak mondó szűk terület a Járási Hivatal ottléte nélkül sem bírja szuflával az autóforgalmat és parkolást. Tehát ami most elvész, azt pótolni kell. Nem máshol, hanem ott.       

Nagyon köszönöm leveled, I.A. 

Július végén indul be a 25. Tusványos Tusnádfürdőn, Bicske testvérvárosában.

A testvérvárosi kapcsolat első mozzanata a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság és tusnádfürdői tűzoltó kollégáik összebarátkozása volt. Ez a szakmai kapcsolat vezethetett odáig, hogy Zólya Zoltán és Szántó János akkori polgármesterek aláírták a testvérvárosi szerződésünket.

A Bicskei Önkéntes Tűzoltóság e testvérvárosi kapcsolatot leginkább előmozdító bicskei segítője az akkori elnök, dr. Varga Ferenc mellett Nagy Margit volt, aki nyolc esztendeje, 2006. július 15-én vétlenül veszítette életet egy bicskei tűzoltósági delegációt Szabadkára szállító autó balesetében Bócsánál. A bicskeiek autójának frontálisan, nagyobb sebességgel ütközött egy olyan kisbusz, aminek kábult vezetője 2,1 véralkoholszinttel bírt az ütközés pillanatában.  

Bicskeiek saját fülükkel is hallhatták Tusnádfürdőn, hogy a szépséges fekvésű testvérváros tűzoltói, akik ismerték Nagy Margit személyét, milyen szeretettel emlékeznek rá.

Tusnádfürdőt akár Tusványoskor akár máskor, ne hagyja ki, aki megteheti. Legjobb, ha az utazó egyszer megnézi  a testvérváros tusványosi arcát, egyszer pedig Tusnádfürdő csöndes mindennapjait.       

        

   

Részletek....

"Reggel még megvolt"

Címkék: kerékpár nagyállomás

2014.07.22. 20:53

reggelm_gmegvolt_1406055177.jpg_800x600

Kánikulai gumicukor-teszt

Címkék: horgászat nagyegyháza

2014.07.22. 18:45

   Részletek....

gumicuki.jpg

Kapcsos zárójel

Címkék: fotó erőmű-tó

2014.07.22. 17:36

zuppahey_1406042789.jpg_640x480

Olyan ez a Gerecse és Vértes határvidékén fekvő hegyvonulat kontúr, mint egy kapcsos zárójel, aminek csúcsa az a mészkő kúp, a "Spitzi", ami nem pici. Élőben persze szebb a napnyugta Bicskén, mint nem is olyan okos és hét éve a kiképzést bíró telefonom képecskéje.  Szebb a valóságban, amikor a Póctetőn fordulsz az Erőmű-tó felé. Háttérben a Szárliget fölötti Zuppa-tető, jó sváb nevén Spitzi, ahol először Krajczár Gyuszi bácsi kéktúra szakosztályával jártunk. Kedvcsináló, főleg derült égbolt alatt. Nekem Gomez mondta, hogy néha kijár napnyugtázni a Póctetőre, mert szép. Kösz. Magam is sokat jártam ki, ritkábban egyedül. De a napnyugtával annyira nem foglalkoztam. Az Akácfáról a tóhoz vezető úton kifelé "igyenesen", de nem mégy le a műúton a tóhoz, hanem folytatod a lejáró után azon a szakaszon, ami most le van zárva földkupaccal a járműves szemétbehordás ellen és jól be nőve lombbal-bokorral két oldalról, amitől külön vadregényesen szép, az ipari és háztartási hulladéktól eltekintve, ami rosszabb mint légy a levesben. Bringát átviszed súlyban vagy átruccansz bátran a nyeregben, az út vége vagy 600 méter, ott jobbra 25 fokban vezet egy rövid ösvény és máris mutatja magát a kaptató, föl a magaslatra, amiről úgy vélem, hogy még a Póctető utolsó bástyája. Mi anno szánkóztunk is innen a parkolóig le. Vittünk egy kukás zsákot Ervinnel, de nyélről levett hólapát is volt ott ródliként, arra ültünk, vittük kisfiainkat, akik ma már inkább szép öcséink. Az enyém is nagyon be volt bundázva a hideg miatt és eséskímélésből mint egy kis Michelin-baba anyuka által, egyszer úgy gurult le a hegyaljába, szaladtam, hason feküdt kicsit - örökkévalóság! -, fordítom, na, mi van, mire vigyorog, úgy néz ki mint egy jegesmedve és azt mondta, hogy megy még ötöt. 

Szép ez a nyár. Eső meg csak essen, (sose jég! van abból elég télen), de lehetőleg ne essen több annál, mint amit éppen el bír nyelni a jó öreg föld. 

 

ia

krisz_kertje_1406041378.jpg_640x480

Ez itt a reklám helye 

Július 25-én pénteken és július 26-án szombaton termelői vásár udvar „Kriszti kertjéből”!

Termelői vásár udvar mostantól minden: 

szerdán: 10 órától- 17óráig

pénteken: 10 órától- 17 óráig

szombaton: 9 órától- 13 óráig 

Cím: Konrád Krisztina, Bicske Zrínyi u. 23.

tel.: 30/340-1268 

 

Zöldségeink vegyszer- és műtrágyamentesek, nem génkezeltek, s nem utolsó sorban frissek lesznek- midig a vásár előtti napon szedem fel/le.

heti ajánlat:

burgonya: 99ft/kg 

grill krumpli (apró): 49ft/kg 

zöld karalábé: 99ft/fej

zeller: 99ft/fej

cukkini: 99ft/kg (több féle méret)

cékla: 99ft/kg

fejtős baba: 300ft/kg

zöld paprika: 15ft/db

petrezselyem, zeller csokor: 20ft

(paradicsom később, de ha valaki szeretne savanyúsághoz zöldparadicsomot, jelezze)

Várunk mindenkit szeretettel pénteken 10 órától!

 

Itt a grill szezon! 

a csodálatos cukkini:

A cukkini különleges zöldség a tök félék családjából. Sülve, főve köretnek, főételnek tálalható. Rengeteg receptre lehetünk a neten: cukkini leves, cukkini főzelék, cukkini fasírt, töltött cukkini, grillezve, rántva… 

http://www.mindmegette.hu/valogatas/a-cukkini-1000-arca-304

A cukkini kifejezetten alacsony kalória tartalmú zöldség, viszont cserébe van benne kálium, foszfor A- és B-vitamin.

 

Helyi termék- Miért jó, ha helyi termékeket vásárolunk?

-a helyi terméket vásároló tudatos vásárló.

-aki helyi terméket vásárol, már is tett a környezetéért, hisz a szállítás, terhe, az üzemanyag, az üzemanyag kibocsátás nem terheli sem az árut, sem a környezetet.

-környezetében, környékén hozzájárul munkahely , munkalehetőség teremtéséhez.

-segíti az élhető vidék alakítását, fenntartását.

-segíti a hagyományok fenntartását, megőrzését és újjászületését.

 

 

A bicskei vasútállomásról és a bicskei vasúti megállóhelyről ellopott kétkerekűeket foglaltak le a nyomozók.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 07020/506/2014.bü számon nyomozást folytat lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen aki az elmúlt néhány hét során a két bicskei vasútállomásról kerékpárokat tulajdonított el. A büntetőeljárás során a bicskei nyomozók több olyan kétkerekűt megtaláltak és lefoglaltak, amelyekről feltehető, hogy bűncselekmény elkövetéséből származnak. A rendőrök megállapították, hogy a lefoglalt kerékpárok tulajdonosai eddig nem tettek feljelentést.

A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy akitől a jelzett időszakban és helyről kerékpárt loptak el, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Bicskei Rendőrkapitányságot a nap 24 órájában hívható 06/22-566-020 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán (h-cs.: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.

bicskecsal_dinap_1405980525.jpg_707x960

Július 26-án 10-18 óra között a várost már évtizedek óta sarkig tárt kapukkal szolgáló bicskei Batthyány kastély parkjában, a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban dolgozik aMagyarország Egészségvédelmi Szűrőprogramját végző szűrőkamion.  

Ezen a linken számos kapcsolódó információt láthatnak a Bicskei Szó olvasói. Az esemény szervezője Szabó Péter, aki elmondta, hogy a szűrés teljesen ingyenes, csak regisztrálni szükséges a helyszínen. Az edzőként is tevékenykedő bicskei biztos abban, hogy sokan fontosnak tartják családtagjaik és saját egészségüket.  

Hamarosan plakátot is kapunk, azonnal közöljük, hogy minél többen tudjanak erről a lehetőségről.