Szemmel láthatóan korrekciók zajlottak, amiknek mára biztosan vége. Ez az első bicskei, szőnyeges és zárt játszótér, amit éjjelre is le fognak zárni.  

Szombaton Csillagászat Napja, lesz világszerte, így a Bicske Szíve Park sem maradhat ki mint megfigyelési pont.

"A Nagy Károly Csillagászati Alapítvány április 21-én (szombaton), 20 órától távcsöves csillagászati bemutatót tart Bicskén, a Bicske Szíve Parkban, az uszoda mellett!"

Minap a Tanya Csenöl egy posztját megosztva mutattunk be egy illegális hulladékrakást - bontási törmelékből a Galagonyás egy pontján.   

30712105_1813334225627438_8775124695516184576_o.jpg

Előkerült azonban a gazdáknak köszönhetően egy magántulajdonú biztonsági kamerafelvétel. Ennek alapján azonosították a feltételezett elkövetőt. A Facebook-os megosztások alapján üzennek neki és tudatják vele: 3 azaz három napot kap arra, hogy takarítson össze maga után. Ha nem teszi meg, megy a felvétel a mezőőrnek, hogy járjon el hivatalból. Valószínűleg nem szőlőhegyi gazda a szabálysértő.  

Eltűnődve ezen a tökös bicskei gazdák fellépésen, a kurázsin, amivel  fellépnek közvetlen környezetük érdekében, arra is juthat ez ember: ez bizony további veszélyeket is hordozhat magában rájuk nézve, tehát legjobb lett volna a Bicskei Rendőrkapitányságon ezzel együtt azonnal megtenni a szükséges lépéseket.

Egy valami egészen biztos: az illegális hulladéklerakás egy akkora penetráns gazemberség és akkora divatja van mifelénk, hogy újra kellene gondolnia az önkormányzatnak a visszatartó erő növelését és a szankcionálást.

Az ún. elhagyott hulladék (ez az illegálisan lerakott hulladék) eltakarítására az ingatlan tulajdonosa köteles, ha ez közterület, akkor az önkormányzat.
A jegyző aki eljárhat, aki például bírságolhat.

A területen egyébként sok a lerakott hulladék.   

Intézkedés a Bihari utcában

Címkék: rendőrség

2018.04.14. 11:41

A rendőrök Bicskén, a Bihari utcában igazoltattak 2018. április 13-án délelőtt egy 47 éves helyi lakost, akinek a Bicskei Rendőrkapitányság a körözését rendelte el - olvasható az FMRFK Kommunikációs Szolgálatának jelentésében.   A férfi egy korábbi szabálysértési ügye kapcsán a jogerősen kiszabott pénzbírságot nem fizette be, ezért a járőrök a rendőrkapitányságra előállították, majd onnan a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe átszállították.

Készül az útfelújítás Bicske és Zsámbék között. Felmarják, újraburkolják.

Aki arra jár, láthatja a táblát.
A beruházó a Magyar Közút, kivitelező a Strabag.
A körforgalom valószínűleg nincs benne, jobb is megvárni a mostani M1 terelési terhelés utáni állapotot... De a halastó mellett tavaly megújult szakasz miatt Zsámbék irányában túl megy a megyehatáron a felújítás.
Alapvetően burkolatcsere készül, nyilván, ahol nagyon kell, ott teljes szerkezeti csere történik, természetesen új útburkolati jelek, táblák, szalagkorlát és padka. Ebbe a Mány elkerülő régi bányaút, népi nevén az M-Nullás értendő.  
A befejezés nyár végére várható. Bicske közigazgatási területéről nagy lendülettel indultak.

 

Amikor a Bicskei Szó az eset hírét vette, hiteles tájékoztatás érdekében a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének illetékeséhez fordult.

kukrica.jpg

Dr. Markovics Zita főhadnagy elmondta, hogy a Csabdi Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán valóban megtalálták  a bejelentők egy gyakorló kézigránát üres testét. A helyszínre érkező Tűzszerészek megállapították, hogy a háború idejéből visszamaradt eszköz maradványa valójában nem minősül  robbanótestnek.

Ez egy F-1 típusú gyakorló kézigránát - népi nevén kukoricagránát - ártalmatlan maradványa volt. Az iskolát és az óvodát a még ismeretlen eszköz megtalálásának idejében szülői elmondások alapján azonnal kiürítették a személyi biztonság érdekében a felelős vezetők. 

 "2018. április 10-én 7 óra körüli időben érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Csabdiban, a Szabadság utca 37. szám alatt található ingatlan területén egy gyakorló gránátot találtak, mely robbanószert nem tartalmazott.  Az esettel kapcsolatban a rendőrség lakosságvédelmi intézkedést rendelt el, mely a környező általános iskolát és a szomszédos óvodát érintette. A lakosságvédelmi intézkedéssel érintett személyek az intézkedés időtartama alatt, 2018. április 10-én 10 óra 45 percig a helyi művelődési házban kerültek elhelyezésre" - írta válaszában az FM RFK Kommunikációs Szolgálat részéről Sipos Mónika r. főhadnagy, megbízott szóvivő.

 

romb.jpg

Biatorbágyon az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede a mai napon szintén az iskolánál dolgozott - értesült a bicskeiek blogja. 100 kilogrammos, 30 cm átmérőjű robbanótest  45 fokos szögben, 50 centiméter hosszúságban állt ki a talajból, amikor rátaláltak és azonnal kiürítették az iskolát valamint annak 200 méteres körzetébe tartozó 43 lakóház 70 érintettjét, összesen 5 utcát!

A robbanótest, amit Biatorbágyon találtak, később pedig hatástalanítottak a Tűzszerészek, az egy mázsás szovjet rombolóbomba volt - tudta meg a Bicskei Szó - Dr. Markovics Zita honvéd főhadnagy, tájékoztatásért felelős honvédtiszt nyilatkozata alapján.

(Minden tiszteletünk a Tűzszerészeké.)

 

ia

 

 

 

Szia! Baleset történt - itt valószínű az 1-es úton. Kb.15 perce szállt ide le a BEM UTCÁBA a mentőhelikopter. A forgalom egy része ide az utcába van beterelve. (18 óra 15 perckor érkezett a levél).  

Részletekkel hamarosan jövünk. A sérült(ek)nek maradéktalan felépülést kívánunk és köszönet a Mentőszolgálat és a magyar egészségügy minden körülmények közötti helytállásáért, ugyanígy a rendőröknek és tűzoltóknak, hiszen ezek a véres drámák mindennaposak az utakon. 

Szemerei Péter r. őrm., az FM RFK Kommunikációs Szolgálat munkatársa a következő tájékoztatást adta:

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. április 8-án 18 óra körül az 1-es számú főút 30-as kilométerszelvényében, ahol egy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze. A baleset következtében a motorkerékpár vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.


 

helikoptbem.jpg

 

Szavazni kizárólag a személyazonosság, valamint a lakcím vagy a személyi azonosító (személyi szám) igazolása után lehet reggel 6 és este 7 óra között a szavazóhelyiségekben a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a Választási Iroda értesítése alapján, amit a szavazóköri névjegyzékbe vételről kaptak a szavazópolgárok. Ennek az az első sora, hogy ezt az értesítőt is magunkkal kell vinni, de a gyakorlat szerint elegendő a lakcímigazolvány bemutatása, ami a személyi azonosítót is tartalmazza.  Tehát nem kötelező vinni az értesítőt, bár valóban úgy kezdődik, hogy vigye magával, de ezt nem követel(het)ik. Azért írják, hogy vidd el, mert azzal könnyebben kikeresnek a névjegyzékből és ellentmondások esetén jó, ha ott van.  De ha nincs és az alapokmányok rendben, akkor nincs akadálya annak, hogy éljünk állampolgári jogunkkal, (amit sokan kötelességüknek tekintenek).  

 

Olvasói jelzésünk szerint a kertvárosi játszótéren összemocskolt csúszdát és annak részeit valamint a környezetét megtisztította, fertőtlenítette a GESZ két vagy három munkatársa. 

Arról még nincs információnk, hogy történt-e feljelentés és működött-e a biztonsági kamera vagy sem az ismeretlen elkövető undorító cselekedete közben. 

Igaz, kabáttal a karomon. A naphaló, egy olyan légköroptikai jelenség, mely a fényesebb égitestek (jelen esetben a Nap) körül alakul ki, mert a légkörben lévő oszlop alakú jégkristályokon pont 22 fokban törik meg a fény - írja Szűcs Matyi amatőr csillagász és asztrofotós, aki ezt a Nap-képet ma 13 óra körül készítette bicskei házuk kertjéből.

naphalo3_1.jpg

A 22 fokos távolság körülbelül kinyújtott kéznél egy kis-arasznyi távolságnak felel meg. Maga a jelenség nem is annyira ritka, szinte heti rendszerességgel megfigyelhető hazánkból is, mégis kevesen ismerik. Van, hogy órákig látszik, de van, hogy csak néhány percre bukkan fel.

Itt a képen most a felső része volt fényesebb. A szivárványhoz hasonlóan a spektrum minden színe megtalálható benne, mivel a fehér fényt különbözőképpen törik meg a jégkristályok, azonban mint tudjuk, a szivárványhoz esőcseppek kellenek, ráadásul a Naphoz képesti átellenes oldalon, így a két jelenség csak színében hasonló, ne keverjük össze őket.

A képen a Nap a túl nagy fényessége miatt beégett, és a látszólag belőle kijövő fénysugarak is csak a kamerában létrejött reflexiók miatt jelentek meg - zárja a mester.

(Sok szép napot, olyat mint ez a mai "naphelló" volt, amikor beköszönt a tavasz. Tudom, lehet még bármi, de ez így van rendjén.Helló, Nap.) 

 

 

Olvasónk ajánlotta figyelmünkbe a MÁV Csoport hírét, miszerint befejeződött a helyszínelés Herceghalom és Bicske között, így újra korlátozás nélkül járhatnak a vonatok mindkét vágányon. Várhatóan kora estére helyreáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

A képet és a térképet is olvasónktól kaptuk:

29939114_2362559453770236_1902606235_n.jpg

 

29939651_2362337027125812_150427391_n.jpg

 

Előzmény:

Kedden kora délután Herceghalom és Bicske között a Sopronba tartó Scarbantia InterCity elgázolt egy tiltott helyen átkelni próbáló ismeretlen személyt, aki a baleset következtében életét vesztette. A hatósági helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon lassabban közlekednek a vonatok. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon egyes járatok várhatóan 10-15 perces késéssel közlekednek.

A kialakult helyzet miatt az utasok türelmét kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM

Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk: az áldozat 62 éves férfi volt és a tragédiát valószínűleg nem öngyilkossági szándék idézte elő. 

Forrás: Fb

29597462_1551812214914388_2719960636154982039_n.jpg

Jó fogás

Címkék: rendőrség

2018.04.03. 11:30

Március 26-án megjelent egy drón-keresés a bicskeiek blogján. Egy forgalmas utcától pár száz méterre próbálgatták, de kívül került a hatókörön és elveszett.  Még aznap meglátta egy bicskei olvasó és másnap hívta a posztban megadott tulajdonost telefonon, hogy a Jó fogás.hu-n látja hirdetésben az elhagyott drónt egy angol fedőnevű hirdetőtől.
A tulajdonos a bicskei rendőrök segítségét kérte. Fedett akcióban keresték fel a bicskei hirdetőt, pontosabban egy civil rendőr alakította a vevőt a tulajdonos kíséretében, aki beazonosította eszközét. A civil rendőr értesítette a közelben várakozó egyenruhás rendőröket, hogy jöjjenek.  A férfi állítása szerint 2 ezer forintért vette a főutcán talált  eszközt, amit a jogos tulaj akcióban, 22 ezerért vett a fotózni szerető fiának.  Az igazoltatás közben kiderült, hogy körözés alatt áll a hirdető.  Letartóztatták a helyszínen.
A március 26-án közzétett blogos keresés védelmi okokból vázlattá téve, már nem elérhető. A háromezres Fb-csoportból is törölve, nehogy baja essen valakinek. 
Szemerei Péter r. őrm., az FMRFK Kommunikációs Szolgálatának munkatársa a következő választ adta:

A kérdéses üggyel összefüggésben a Bicskei Rendőrkapitányságon tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás egy helyi lakos ellen. Az intézkedő rendőrök a férfi ellenőrzésekor megállapították, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság egy korábbi bűncselekmény elkövetése miatt a körözését rendelte el.

 


    
    T. Szerkesztő Úr!

    Szíves elnézésedet kérem, hogy ünnep táján, országos társadalmi megmérettetés
előtt ily botor kérdésekkel borzolom idegeidet.
     Aggasztónak találom, hogy városkánk önkormányzata környékén hatalmas
a csönd! Sehol egy biztató ígéret /mondjuk hogy visszaállítanák az eredeti szintre
a nagylelkűen megduplázott építményadót/ Sehol egy legalább államtitkárral
megspékelt alapkőletétel / a már lerakottak mellé/
     Képzeld, olvastam a minap oly merész önkormányzatról kis hazánkban, amely
nem megfelezte, egyszerűen eltörölte az építményadót!
      Tisztelettel érdeklődöm, hogy nincs e tudomásod esetleg, hogy valami hasonló
hangulatjavító intézkedési terv lapulna vezető testületünk tarsolyában?

                            Kellemes ünnepeket kívánva maradok tisztelőd:

                                                                           Mogorva Magorka

Olvasói felvételünk (a középső és az alsó) Nagypénteken készült és akkor is  érkezett. De megvártam közlésével a Húsvét elteltét.

Örvendetes, hogy az első cikk hatására belátta a kampányszervezés, hogy a Kisfaludy-Kossuth kereszteződésbe nem  való a zebra mellé állítva -  mindegy miféle szerzet, mindegy milyen színben - a talajra felállított kampánytáblája, ami zavarhatja a közlekedők kilátását. 

A közlés után át is tették egy jobb helyre. De még a Fáy-Kisfaludy sarokról is odébb rakták közvetlenül a cikk után, két másik ponton is látható azóta, de azoktól a soroktól függetlenül, hiszen az nem is volt téma, tekintve, hogy nem olyan nagy forgalmú kereszteződés, mint amekkora Kisfaludy-Kossuth torkolat.  

Az irányítószámról elnevezett irányított oldal közli ezt a képet, sajnos félrevezető módon nem a teljes képet mutatva, ezzel a címmel: 

Azok a fránya táblák...

2018. március 30. tablakzebra.jpg

 

A Bicskei Szó állásfoglalása szerint hatalmas öngólt rúgott, mert a mi olvasónk, a Bicskei Szó olvasója -  egy olyan képet küldött, amin nemcsak a gyalogátkelő jobboldalára állított tábla, hanem a baloldalán díszelgő is jó látszik. A baloldali táblát az alábbi két teljes kép  elkészülése után nagyon helyesen kijjebb helyezték el, a Parkoló táblához. Később még helyesebben áthelyezték talán legjobb helyére, az iskola elé, a járda és parkolósáv közti zöldbe. Ma délután viszont megint ott volt, ahol a teljes, tehát nem hamis képeken, amik a mi képeink. 

Mert az érem mindkét oldalát illett volna ám megnézni és megmutatni!

A címadó a címben bagatellizálni igyekezett a felvetetett problémát. Szíves figyelmébe: a cikkben leírt, közlekedésrendészeti szakmai érveket és azt a fájdalmas tényt, hogy az az első cikk helyszínét képező Kossuth-Kisfaludy utcák kereszteződése közelében fekvő gyalogátkelőn történt az utóbbi idők legsúlyosabb balesete, gyalogos sérelmére.

Itt tehát - józan paraszti ésszel végiggondolva - csakis olyan változtatás, fejlesztés elképzelhető, sőt,  megkövetelhető, ami baleset-megelőzési szempontból hasznos.

Az idehelyezett mindegy milyen színű pártplakát, egyáltalán nem volt az. Ha cirkuszi plakát lett volna egy darab majomtevével, az sem lett volna az. 

Az a fránya gondolkodás jót tehet ám, mint a mellékelt ábra mutatja, hiszen már nagyjából rendet tettek a táblák gazdái. 

A Prohászka utcában az iskolák (!) melletti átkelőhöz sem ennek, sem annak az alakulatnak a táblája, de még a Klingon Birodalom Nagytanács (vagy más mesék) reklámja sem való. Sem a jobb-, sem a baloldalra.

Mert első a család. Tessék parkolósávok mellé helyezni és kész. Ahogy a jobboldalon villanyoszlopra rögzített tábla egyértelműen parkolósáv mellett van.       

 

ia

 

kettosmerce.jpg

kettosmerce2.jpg   

 - Szia, köszi, ez sz@r vagy sár, vagy esetleg mindkettő? - tértem a tárgyra az szennyezés állagát illetően rendkívül illedelmesen. 

- Ez kérlek alássan kaka...Tiszta,nincsen benne sár. Amúgy kriminális a helyzet azon a játszótéren. Egy hinta van, a közjáték egy rögzítése kiszaladt a földből. Ráférne egy felújítás, hogy a kertvárosi gyerekek is tudjanak kulturáltan és minőségit játszani, ne keljen sorbaállás a hintáért vagy épp a másfél méteres csúszdánál, ahol két három, kérő három éves gyerekek játszanak...kár ezt tovább ragozni, meg kell nézni.
Mint az később kiderült, van kamera az Erkel-Bányász sarkon, egészen közel a játszótérhez. Meg kell nézni felvételt, amíg felül nem íródik a felvétel.

apponyijatszo.jpg

 

 

apponyi_jatsz.jpg

Tisztelt Izing úr,

 

 

 

köszönjük szépen az érdeklődést. Érinti Bicskét az útvonal, ahol 50 látványos, szép autóval leszünk láthatók.

 

15:15 körül várható az első kocsi érkezése a Kossuth térre, de érdemes korábban érkezni.

 

Csatoltam egy képet a nézői pontokról időmegjelöléssel.

 

Reméljük, ott lesz!

 

Üdvözlettel:

 

 

 

Noszvai András

p.s. a Facebookon is ott vagyunk sok képpel, infóval: https://www.facebook.com/OldtimerSzuperkupa/

Kedves Író!

Szeretném édesanyám támogatni, azzal, hogy egy cikket szeretnék megjelentetni a Bicske.Blog oldalán, amennyiben van rá lehetőség.
Anya cukrász, élethű-cukorvirág készítő.
29683860_2115668505316042_8840683665086451526_n.jpg
2018.-ban Luxenburgban lesz egy világbajnokság, amire szponzort szeretnék találni neki.
Ezt megelőzte, a 2016.-os Erfurt Kulináris Olimpian nyert ezüstérme, ami eléggé megalapozza a luxemburgi nyerési esélyeit.
Szeretném, ha nem csak én, családom, hanem egész Bicske és Magyarország büszke lenne anyára.
Munkáit itt tekintheti meg:
www.cukorvirágok.hu
https://m.facebook.com/profile.php?id=1502266689989563&ref=content_filter
Az oldalon látható összes virág cukorból készült, nehogy megtévessze az élethűségük, csak azért írom :)
Várom válaszát
Köszönettel
Kiss Brigitta Tímea
(Töredelmesen bevallja szerkesztő, hogy ez a levél 10 napja jött. Észre is vette, azt mondta magában, majd holnap közli és válaszol rá, de ez figyelmetlensége miatt elmaradt. Reméli, most sem késő. A kézműves témát, az Édes Kiss Hobbit más bicskei érdekeltségű szerkesztők figyelmébe is ajánljuk.  )  

Jelenés

Címkék: fotó húsvét kiállítás budaörs

2018.03.31. 20:28

A Jelenés című kép a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által szervezett Magyar Sajtófotó Kiállítás 36. Magyar Sajtófotó Pályázat “természet és tudomány kategóriájában" az első helyezett lett. A képet ma délután, Nagyszombat délután láthattam először a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban

rakoa.jpg

Azt hittem egy másodpercre, hogy illúzió, trükk vagy festmény ez a jelenség a képen. Álltam előtte és mindenesetre majdnem hallhatóan azt mondtam, hogy ilyen nincs.

Gondoltam, a szépsége, különössége és Húsvét miatt is illik ide és a bicskei szemek által gyakran látott Budaörs okán is, ami felett gyakran látjuk a Csíki-hegyeket, vagyis a Budai-hegység legdélibb rögvonulatát az autópályáról vagy a vonatról, aminek  egyik pontján ott áll ez a kereszt és a Jókai-regénybe illő Kőhegyi-kápolna, homlokzatának - napsütésben szembetűnő - világos színével.   

A fiatal fotós pedig a 19 éves Rakó Alex! Így mesélt a lélegzetelállító mestermű megszületéséről, ami Budaörs történetében külön legenda marad:   

Hátat fordítottam Budaörsnek, és ekkor arra lettem figyelmes, hogy valami kezd kirajzolódni az égbolton. Felélénkült a légmozgás, és pár alacsonyan érkező felhő beúszott a budai hegyek fölé – ekkor tárult a szemem elé a képen látható jelenség. A megvilágításnak köszönhetően a Kő-hegy csúcsán található kereszt és a tőle nagyjából száz méterre lévő Szeplőtelen Fogantatás kápolna sziluettje hatalmas méretekben jelent meg az égen egymásra vetülve. A háttérben a csillagok, Budaörs pereme és a budai hegyek láthatók. Az egész jelenés alig pár percig tartott, először a templomtorony, majd a kereszt is elhalványult. Nagy öröm számomra, hogy egy olyan felvételt készíthettem, amelyen egyszerre szembesül a néző a vallás, a természet és az ember kapcsolatával”

(A fotós nyilatkozata olvasható a kiállításon is a kép mellett, de jómagam a Budaörsi Naplóból másoltam ide, ami egy ponton a hirado.hu-ra hivatkozik.) 

 

ia

Bicskén, a Bihari utca és a Rigó utca kereszteződésénél intézkedtek a rendőrök 2018. március 30-án délután egy anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetnél. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 33 éves helyi férfi Ford típusú személygépkocsijával a Kinizsi utca irányába közlekedett, azonban haladása során az úttestről letérve egy családi ház kerítésének ütközött. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálja.

Óriási izgalommal vártuk ezt a koncertet, hiszen tavaly decemberben a szokásos év végi hangversenyünket nem Bicskén tartottuk, hanem Győrben muzsikáltunk a Kardirex Egészségügyi Központ karácsonyi ünnepélyén, ezért nem volt alkalmunk megmutatni bicskei közönségünknek új műsorunkat, mellyel már az augusztusi zenei táborunk óta készültünk.

29064707_2133692206646754_8067923114791002344_o.jpg

Fotó: Kormos Bence Úgy érzem új karmesterünk, Kovács Tibor alezredes úr sem teszi alacsonyabbra a mércét, mint amit már megszokhattunk, hiszen igen komoly zeneműveket szánt megtanulásra. Műsorunkon szerepelt pl. Johann Strauss: A Denevér-nyitány, Válogatás Verdi operáiból, Ted Huggens: Új barokk szvit, Alfred Reed: Curtain Up!, Toshio Mashima: Paris Montmartre, valamennyi komoly kihívás egy amatőr fúvószenekar számára.

29662834_2133369700012338_2133730668119897497_o.jpg

Gyakoroltunk szorgalmasan, sokszor bizony egymagunkban, mert karmesterünk egészségi állapota az idén sajnos egy kicsit megromlott. Ez történt a koncert előtt is két héttel, Kovács Tibor Úr kénytelen volt elküldeni helyettesét a Központi Zenekarból, hogy ne kelljen a koncertet lemondanunk.

29354677_2133369963345645_8228444204177934923_o.jpg
Szabó Imre őrnagy úr jött, két próbával levezényelte a koncertet, ahol akkora sikert arattunk, hogy a szűnni nem akaró taps még most is a fülemben cseng. Köszönet neki a felejthetetlen élményért. Tökéletes volt az összhang, a figyelem, a hangzás, a stílus, a hangulat, a telt ház, minden.

29664962_2133365260012782_4246721292170123544_o.jpg

Azt hiszem nincs több olyan amatőr fúvószenekar, aki elmondhatja magáról, hogy ekkora szakmai segítsége van, minthogy a Magyar Honvédség Központi Zenekarának jobbnál-jobb karmesterei segítik. Köszönet és hála, amik bennem most leginkább megfogalmazódnak. Boldog vagyok, hogy egy olyan nehéz év után, -mint a tavalyi, amikor gyászoltunk, emlékkoncerteztünk és 30. jubileumot ünnepeltünk-, most itt tartunk. Büszkén mondhatjuk, hogy Csizmadia László öröksége él és tovább virágzik.

29351699_2133368703345771_8145036105456585602_o.jpg

48-an ültünk a színpadon, korhatár nélkül, egy cél vezérelt mindenkit: az együtt muzsikálás öröme. Voltak remek szólisták, komoly zeneművek, közismert slágerek feldolgozásai, zenefelismerő kvízjáték nyereményért, jubilálók, akik 5, 10, 15 és 20 éves tagságért vehettek át oklevelet.

29665167_2133691643313477_5918091938105644640_o.jpg

Hálás vagyok Kovács Tibor alezredes úr rendkívüli munkájáért a felkészülésben és új ötleteiért, valamint, hogy megnyerő személyisége révén számos régi zenésztársunk újra velünk muzsikál. Büszkék vagyunk rengeteg (14) új, zeneiskolás tagunkra, akik az elmúlt egy év során ültek be az együttesbe.

29665142_2133367816679193_4225353104501187444_o.jpg

Köszönet kollégáimnak, Ádám Annamária igazgató asszonynak, Oláh Zsolt hangszerész-mesterünknek, valamint Simon Attila mélyrézfúvó- és Frank Dániel trombitatanároknak, akik magas színvonalú szakmai munkájukkal odaadóan segítik a zenekar és tanítványaik munkáját.

29744694_2133367310012577_7685202358691738818_o.jpg

Köszönet a szülőknek, akik támogatják gyermekeiket a rengeteg plusz feladattal és kitartással járó zenekari munkában.

29749280_2133365723346069_3368130452437958032_o.jpg

Büszkék vagyunk, hogy bemutathattuk új hangszereinket, melyeket a támogatásokból vásároltunk. 2017-ben egy új dobfelszereléssel és pikkolóval gazdagodott az együttes hangszerállománya.

29352340_2133690959980212_2321619568717934063_o.jpg

Köszönet azoknak, akiknek segítségével ez megvalósulhatott, valamint a működésünket segítik: Bicske Város Önkormányzata, Bicskei Művelődési Közalapítvány, Bicskei Művelődési Központ, Dr. Halász Éva és a Nemzeti Kulturális Alap.

29064662_2133693223313319_819587182095083303_o.jpg

Végül pedig köszönet Önöknek, akik meghallgatták hangversenyünket és megerősítettek minket abban, hogy az örökség, amit kaptunk jó úton halad, és nincs más dolgunk, mint tovább őrizni.         Grósz Mónika

29749264_2133365996679375_3425517419120781343_o.jpg

XVII. Hungaria Classic 2018

Az Oldtimer Szuperkupa szezonnyitó futama
2018. április 7. (szombat), Mór - Budapest

 

 

Az Oldtimer Szuperkupa szezonnyitó versenye Mórról indul, ahol az ezerjó jegyében szervezzük a versenyt. A regisztráció a városka központjában, a Fincsi Cukrászdában lesz, vele szemben van a számunkra fenntartott parkoló. A kávé mellé a Pékesség kézműves sütijeivel gondoskodom a nap kulináris élményeinek első fokozatáról.

 

 

Nemcsak innen, a borairól is méltán híres és kedves városból rajtolunk, de ide is térünk vissza déli pihenőnkre, hogy az Ezerjó Étteremben csillapítsuk éhségünket, szomjunkat. Közben elmegyünk egészen Pannonhalmáig, ami már többször szerepelt a Hungaria Classic programjában.

 

 

Igyekszem rendezőtársaimmal olyan útvonalakat választani, amelyeken még nem, vagy csak sokkal régebben haladtunk. Hiába versenyről van szó, az út közbeni élmények is számítanak. A délután is tartogat majd meglepetéseket és kihívásokat, egy verseny mindig a célban ér véget... Díjkiosztó vacsoránk a Buda Gourmet étteremben lesz, mint ahogy azt az utóbbi években már megszokhattátok.

 

 

Jó versenyt ígérhetek idén is, figyelni kell, a részletekben rejlik a jó megoldás. A klasszikus felállás: vezető, navigátor, 2 stopperóra, néhány öntapadós cetli és persze egy jól felkészített oldtimer az alap, ebből kell nektek kihozni mindazt, ami a célba futás után (remélhetőleg) mosolyt és elégedettséget varázsol arcotokra.

 

 

A versenykiírás, benne a legfontosabb információkkal már elérhető honlapunkon.
A szokásos online nevezés gyors és egyszerű, néhány perc alatt el is küldhető, hogy Te is ott lehess a legrégebbi hazai 1/100-as túra indulói között.

 

 

A részvételi díj 75.000 Ft (2 fő részére reggeli, ebéd, vacsora. Többszöri kávéfogyasztás biztosított, ebéd és vacsora korlátlan italfogyasztással)

 

Nevezési és befizetési határidő: 2018. március 30. (péntek)

 

 

Jó készülődést!
Noszvai András szervező
+36-30-676-8480
oldtimer@timemaster.hu