Olvasói jelzés szerint az a hír járja a Facebook-on is, hogy megkéselt hullát találtak Bicskén. 

Bízván a rendőrségi cáfolatban el is küldtük vonatkozó kérdésünket az FM RFK-hoz, ahonnan ezt a választ kaptuk: a rendőrök nem intézkedtek hasonló ügyben, holttestet sem találtak, ilyen bejelentés szerencsére nem érkezett.  

A jogszerű magyarországi tartózkodás ellenőrzése érdekében a rendőrség Bicskén kisoroltatott egy vasúti szerelvényt.
A cikkhez kapcsolódó videó: 

A Készenléti Rendőrség és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bicskei Vasútállomáson 2015. szeptember 3-án 11 óra 58 perckor kisoroltatták azt a vonatszerelvényt, amelynek hat vasúti kocsijában – a vonatkísérő rendőrök jelzése szerint – illegális bevándorlók tartózkodtak. A kisoroltatás lehetőséget teremtett az utasok jogszerű magyarországi tartózkodásának ellenőrzésére.


A rendőrség öt idegen nyelven tájékoztató anyagot adott át a vonaton tartózkodóknak, hivatalos tolmácsok segítségével a pályaudvar hangosbeszélőjén keresztül három idegen nyelven tájékoztatást adott a rendőri intézkedés céljáról. Az illegális bevándorlók közül 16 fő önként leszállt a szerelvényről – őket a rendőrség a bicskei nyitott menekültügyi befogadó állomásra szállította. A szerelvényen maradt mintegy 500 fő a rendőri intézkedéssel szemben passzív ellenállást tanúsított és tanúsít, nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel, a menekültügyi hatósággal.


A rendőrség palackos vizet és élelmiszert biztosított a vonaton tartózkodóknak, amit nem fogadtak el, illetve azoktól, akik elfogadták, egy hangadó csoport azt elvette, és kiöntötte vagy kidobta az ablakokon. Ugyanez történt a vonaton tartózkodó gyermekek részére a helyszínre szállított üdítőkkel, frissítőkkel, élelmiszerrel és gyümölccsel is.


A rendőrség egy alkalommal kényszerült biztonsági intézkedésre. Egy, a szerelvényről 12 óra 50 perckor leszálló férfi a sínekre vetette magát, ahonnan felesége és gyermeke kérésére, a rendőrség felszólítása ellenére sem volt hajlandó távozni. A rendőrök a férfit előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra. Számos médiatartalom-szolgáltató közlésével ellentétben a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy az illegális bevándorlók közül egy nő öngyilkosságot kísérelt volna meg. A helyszínen két mentőegység tartózkodik, egészségügyi ellátást azonban egyetlen illegális bevándorló sem kért, így a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint aggályosak azok a közlések, amelyek a szerelvényen tartózkodó sérültekről tudósítanak. Az illegális bevándorlók közül egy férfi vizsgáltatta meg gyermekét az egyik mentőorvossal, majd miután kiderült, hogy a gyereket ajánlott lenne kivizsgálásra kórházba szállítani, saját felelősségére úgy döntött, hogy inkább mindketten visszaszállnak a vonatra (az orvos nyilatkozata szerint ezt a gyermek állapota lehetővé tette).

Menekült a bicskei peronon

2015.09.04. 05:50

Osztrák aktivisták autókból és buszokból szerveznek konvojt a Facebookon, hogy vasárnap elhozzák a menekülteket Budapestről. A kezdeményezéshez eddig már 600-an csatlakoztak. Fontos lenne, hogy értesüljenek a bicskei helyzetről is és őket is elvigyék vagy a kormány segítse hozzá az osztrákokat. A kormány részéről megfigyelhető volt, hogy a menekülthelyzet problémáit az osztrákokra és a németekre hárították, ami külpolitikai elemzők szerint: mese habbal.  

arabny.jpg

A bicskei kényszerveszteglés oka a Bicskei Szó nem hivatalos információja szerint akár a magyar-román futball meccs holnapi megrendezése is lehet. Román szurkolók érkeznek a Keletibe és távoznak annak  a pályaudvarnak az érintésével, ami a menekültek miatt egyébként is telve van rendészeti feladatokkal.  

Egyes vélekedések szerint a rendőrség csupán tömeget akart csökkenteni ezzel a taktikai húzással, hogy hagyta felszállni a félezer szír és afgán menekültet, köztük kisgyerekeket. Akik a német útban reménykedtek.  Ezzel a holnap közrendészetileg még terheltebbé váló pályaudvaron szolgálatot teljesítő kollégák dolgát akarták könnyíteni. Pont.

A bicskei vasútállomásra reggel kilenckor érkezett az első busz és vezetője még éjjel is készen volt az indulásra a Csabdi út 20. szám címre. 

lejarat.jpg

A Bicskei Vöröskereszt és számos magánszemély szállított ki adományokat Bicskére, a Nagyállomásra.  A menekülteket ezt nem akarták elfogadni. Éhségsztrájkot ígértek, volt olyan is, aki kihajította az ablakon az ajándék vizet...

Egy indulatos családdal kapcsolatban rendőri fellépésre volt szükség. A családot végül nyugalomra intették. Egyes portálokon hamis összefüggésben mutatják a képet, a SkyNews videója az esetről mindent megmutat.  

Egy családot, akik  kimondottan  kérték a bicskei táborba szállításukat, végül egy jóérzésű, szegényeket, menekülteket rendszeresen segítő  bicskei önkéntesnő szállította a Csabdi útra saját autóján.

Volt egy olyan menekült férfi, aki fogaival önmagát kezdte tépni, rendőri és orvosi fellépésre volt szükség, hogy ne tegyen komolyabb kárt önmagában.

Egy szerelvényen lévő férfi szívpanaszokkal kért orvosi segítséget. 

A hatkocsis különvonattá lett gyorson egyébként elindították a klímaberendezést.  

 

Estére egy afgánokból és szírekből álló csoport helyezkedett el a telefonfülkénél. Két fiataltól megkérdeztem, mi a tervük, mennek vagy maradnak. Az volt a válaszuk, hogy Győrbe akarnak menni. Kérdeztem, hogy Győrben, Vámosszabadiban akarnak maradni? Azt mondták, Németországba akarnak menni. Kérdeztem, hogy miért mondták másnak egy órája, hogy Budapestre mennének. Elmondták, hogy ez mindegy, a végcél a fontos, az pedig Németország. Egyikük bemutatta okmányait, amiből kiderült számomra, hogy a 18 éves férfi a bicskei tábor ellátottja volt, ahogyan a társai is.  A szírek között, akik idősebbek voltak, hat menekült orvosdoktor feküdt a kövön. Ez a csapat tehát "bicskei", de nem akarnak lemaradni az esetleges lehetőségről, ami  Magyarország elhagyását jelentheti. Inkább ülnek a vártán.    

Lapunk információja szerint felsőbb döntés alapján ez a szerelvény biztos nem fog innen elmenni, amíg minden menekült el nem hagyta az állomás területét és akár magánúton, akár az autóbuszon be nem megy a táborba.    

 Bicskén egy politikai érdekből, előzetes megfontolásból elkövetett hazugsághalmaz  bukott meg ma látványosan és csúfosan. Nemrégiben ugyanis az állították a gyűlöletkampány kivitelezői, hogy ezek az emberek itt akarnak maradni és a nyakunkra jönnek. 2600 ember él az összes honi táborban, a bicskeiben 900 körüli a létszám.  Mégis úgy beszéltek a Magyarországra lépő vándorlókról,  mintha itt akarnának maradni. Tették ezt azért, hogy az egyébként is egzisztenciális szorongásban élő nép még inkább féljen és ők játszhassák azt a megszokott klasszikus szerepet, hogy nagy kegyesen "megvédenek" minket, valamint ne foglalkozzunk olyan dolgokkal mi magyarok, amivel valóban kellene foglalkoznunk, hogy például  megőrizzük az országunk földvagyonát.  Ma, Bicskén félezer fő a vonaton maradt, mintsem hogy nagy útjuk után ezen állomáson leszálljanak. A negyven fő egyéb, például egészségügyi okok miatt volt kénytelen a bicskei táborba menni. A Keleti pályaudvari időszak (is) igénybe vette őket.   

 

Ma, a Nagyállomás szégyenletes állapotú, csaubarokk épületét ellepte a nemzetközi sajtó. A BBC és a CNN a vonaton is forgatott.  Bicskének azért érdeke a felcsúti kisvasút, mert akkor esetleg ez a gyalázatos állomásépület is megszűnhet a legközelebbi migrációs performance alkalmára....  laptop.jpg A galéria tárgyalójában és az erkélyen rendőrök pihentek. Legalább kétszáz rendőr szolgált a Nagyállomáson, az ország számos megyéjéből vezényeltek Bicskére készenlétieket. Kb. hatvan rendőr látta el az őrzést egy vagy két óráig, aztán jött a soros hatvan fős osztag. A hat kocsis szerelvény mellett mindkét oldalon rendőrök álltak, a szerelvény elejénél és végénél is lezárták a területet. A bicskei utasokat jegy vagy bérlet bemutatása ellenében engedik a ki a vonathoz és biztosítják a MÁV utasainak érkezését is. Az a menekült, aki elhagyja a szerelvényt és kijön az aluljáróból az állomás elé, őt már nem engedik vissza. Ez nyilván hamarosan el is terjed köztük.    Vörös Ferenc r.ezredes, az FM RFK egyik helyettes vezetője lapunknak elmondta, hogy migrációs kérdésekben kizárólag az ORFK illetékes. A helyszínen háram szakaszban jelenlévő emberként fűzőm hozzá, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség egységei egyszerűen, szakszerűen, az adományozókat segítve, udvariasan és határozott fellépéssel a munkájukat végezték, teljes tévút őket bármiért okolni. A menekültek, a vasútiak, az utazóközönség, az adományozók, az érdeklődők, a mentősök és bajtársaik biztonságát szavatolták jelenlétükkel. Ennyi. 

vizetrend.jpg

A legtöbben patthelyzetet jósolnak, hiszen nagy kitartású, makacs közösség a szíreké és az afgánoké. Utóbbit menekültügyben töltött jó páréves szociális munkási és rendészeti tapasztalatomból is tudom. 

Ossamah doktor arab nyelven papírlapra írta: NE HAGYJÁTOK SZENVEDNI A GYEREKEITEKET, FOGADJÁTOK EL AZ ADOMÁNYT valamint FOGADJÁTOK EL A KICSIKNEK A CSOKIT. Egy bicskei család hat fős, férfi családfő nélküli, kisgyerekes családot is otthonukba vitt azért, hogy a nélkülöző embertársaik rendes körülmények között meg tudjanak fürödni.  

Képünkön az látszik, ahogy a papírt tartja egy segítő és viszi végig, hogy mindenki lással. Azután a szerelvény másik oldalán mentek végig ketten, egyikük Dr. Bourgla Leila volt barátnőjével és megtapsolva köszönték meg a Balaton szeletet és az almát, banánt. 

A Bicskei Vöröskereszt nyolc önkéntese a téves hírekkel ellentétben rendőri engedélyt kapott és vagy tíz munkatársuk osztotta a vizet és ételt. Az engedély nem érkezett meg azonnal, de nem kellett rá sokáig várni. Láttuk ezt és Horváth Jánosné titkár is elmondta mindezt. Úgy tudjuk, hogy hétfőig beosztották a szolgálatot egymást között nyolcan, mégpedig a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei munkatársai.  

A bicskei táborba érkező a különvonatról történt 40 menekült befogadás tényéről Székely Béla igazgató tájékoztatta lapunkat.

Megkérdeztük délelőtt és délután is, hogy vannak-e késések az ügy miatt. 3-4 percesekkel oldotta meg a vasút.   

mentosok.jpg

 Ausztria Szövetségi Gyűlésének (Bundesversammlung) egy zöldpárti képviselője is járt Bicskén barátaival mint adományozó. Nagy mennyiségű ételt, italt, higiéniai cikkeket osztottak ki Bicskén. Ossamah doktor házában fogadta a képviselő utastársait a megmaradó nagy mennyiségű adományt pedig éjfél utáni indulással szállítottuk a Keletibe, ahol Ossamah és Leila doktorok az egészet kiosztották, amiben jómagam is segítettem. Leginkább idősek, gyermekek és nők voltak az osztrák szeretetcsomag címzettjei. A Keleti látványa egészen döbbenetes, hihetetlen. Béke van és nyugalom, a többség aludt, rendőrt sem sokat láttunk.  Leginkább takaróban, élelemben szenvednek hiányt. A mobilvécék teljesen lestrapálódtak és iszonyú bűzt árasztanak. Két szír nő mosdót keresett. Amikor azokat mutatták nekik, amik használatban vannak, azt mondták, oda nem tudnak bemenni. Tán 10 mobilvécé ennyi embere, ennyi ideje. A Keletiben közel annyian lehetnek, mint az összes magyar menekülttáborban. Az állapot méltatlan egy európai országhoz.          

 

 

               

 

A 444 híre szerint a bécsi kezdeményezés alkotói szerint Ausztria és Németország tétlenül nézi, ahogy Magyarország meggátolja az érvényes jeggyel rendelkező embereket a továbbutazásban, miközben Budapest utcáin ellátás nélkül, katasztrófa közeli állapotban kell élniük.

A konvoj első része vasárnap délelőtt indul Bécsből, hogy lehetőleg minél több menekültet el tudjanak hozni Budapestről Bécs és Németország felé.

Biztosítanak mindenkit, hogy ez nem csak egy spontán fellelkesülés, magyar, osztrák és német szervezetekkel is kapcsolatban állnak. Jogászokat is visznek magukkal, hogy egy legkevésbé se veszélyeztessék a menekültek biztonságát.

A kezdeményezés mögött olyan civil szervezetek állnak, akik hasonlóan ítélik meg az elmúlt napokban Magyarországon kialakult helyzetet. Továbbá várják, hogy más segélyszervezetek, NGO-k, busztársaságok, taxisok és szakszervezetek is csatlakozzanak az akcióhoz.

Az osztrák kormányt pedig felszólítják: érje el a magyar kormánynál, hogy nyissák újra a Keleti pályaudvart, ahonnan a menekültek az osztrák vasúttal járataival tovább tudnának utazni.

Megkérik azokat a politikusokat,  hogy ne próbálják megakadályozni őket, hogy megtegyék azt, amit most szerintük minden józanul gondolkodó embernek tennie kellene.

 • Bicse vasútállomás 3. vágányán állították meg a Keletiből közlekedő különvonatot, amire ott vagy 500 menekült, köztük karon ülő gyerekek szálltak vissza családjukkal abban a hiszemben, hogy a vonattal megindulnak Németországba. Bicskén a bicskei rendőrkapitánysághoz tartozó állomány, készenléti egységek, a nemzetbiztonság, a polgárőrség dolgozott azon, hogy a menekültek a bicskei befogadó állomásra érjenek.

  tarnszp.jpg

  Amikor a félezer vonatra szállhatott sok esetben érvényes, megvásárolt jeggyel, abban reménykedtek, hogy a vonat elhagyja Magyarországot. A vonatról Bicskén leszállítva tudták meg Magyarország hivatalos szándékát, vagyis hogy nekik a bicskei tábort jelölték ki.  

  bicske_most.jpg

  Jelen voltunk, mikor megtudták és a "No Camp, No Camp" rigmusban tiltakoztak a táborba szállítás ellen, pedig buszt is rendelt a hatóság erre a feladatra. Kis idővel később visszaszálltak a szerelvényre - rendőri segédlettel. A rendőrök először tolmács révén - Ossamah doktor úr  -, arról próbálták meggyőzni őket, hogy a tábor melletti füves területen várakozzanak, ahonnan előzőleg még a köveket is összegyűjtötték, hogy ne használhassák föl semmire.

  A fűre azonban nem akartak kimenni attól tartván, hogy akkor még a vonatot is elviszik. Ekkor következett a vonatra szállás rendőri segédlettel. A területre a bicskei mentők is megérkeztek, egy mentős orvosi táskával ment végig a vonat mellett, hogy segítséget nyújtson.

  A Bicskén veszteglő szerelvény egy részéről tombolás hallatszott, a rigmus jelentése, legyünk egységesek. A Germany!, Gemany! is hallatszott. A rendőrség, Ossamah doktor külön külön szállítmány palackos vizet hozott, utóbbiban eledel is volt. Más bicskei magánszemélyek is adományt étel és italadományt küldtek. A nagy mennyiségű rendőri szállítmányt a Készenléti Rendőrség munkatársai és bicskei rendőrök kollégák hordták ki a szerelvényekhez. Bicske városa szintén segít a vízellátásban. A helyszínen Pálffy Károly polgármester elmondta, hogy hétfőn este hívott össze egy megbeszélést, ami a lehetőségre kívánta felkészíteni a munkatársakat. Bálint Istvánné alpolgármester, aki korábban a bicskei menekülttáborban dolgozott, elmondta, hogy a patthelyzetet vélelmezi ő maga is, mert a menekültek nem akarnak itt maradni és mint ismert, a rendészeti fellépés még nagyobb ellenállást  válthat ki.

  bicskemost.jpg

  A Keleti II. bicskei helyszínén dolgozik a megyei kapitányság egyik vezetője is. Vörös Ferenc r. ezredes, rendőrségi főtanácsos rendőrfőkapitány-helyettes irányította az egységek munkáját.

  A területen a teljes magyar sajtó képviselteti magát, a BBC munkatársa élő adásba jelentkezett. A területen olyan információs rendőri jármű is megjelent, ami képeket és hangokat rögzíteni, dokumentálni érkezett.

  Az ellátásuk - beleértve a mosdókat - külön feladat lesz.   

  14 óra 40-kor kérdeztünk meg a szíriai férfit arról, hogy mit terveznek:

  - Kitartunk.  Ugyanúgy, ahogy a Keletiben is. Nem megyünk innen sehova, csak akkor, ha elhagyhatjuk Magyarországot.   

   

  izing  

DÉLELŐTT TALÁLTUK Kutya keresi gazdijàt Bicskèn! 1-es fôùton talàltuk, Óbarok felől érkezett. Kis testű, rendkívül kedves, jó kutyus. Valószínű SZOPTAT Chip nincs benne. Kis kézzel készített nyakörv van a nyakában! Érd: 06/303767442 KÖSZÖNÖM HA MEGOSZTOD

Kiegészítő tábla került a Bicske, Szent István úti 30 km/h-s sebességkorlátozást előíró KRESZ-tábla alá az önkormányzati döntésnek megfelelően, amivel egy korábbi, rossz önkormányzati döntést helyesbítenek   - adja hírül a tájékoztatásért önkéntesen, saját költségre dolgozó Bicskei Szó.  

 Egész héten minden munkanap reggel 7 és 8 óra között nem szabad túllépni a 30 km/h sebességet, egész héten, minden munkanap délutánján 15 és 17 óra között kell betartani a korlátozást. Hétvégén egyáltalán nincs harmincas korlátozás. Mindezt az iskolás gyerekek biztonsága, a baleset megelőzés érdekében. már olvasónk is javasolta, feleslegesnek tartva az egész napos harmincas táblát.  

A döntést májusban hozta az testület.Isten malmai lassan őrölnek.  

(A tábla történetesen Bicske központjának legszebben gondozott helyén, a főutca Bocskai utcai sarkánál áll. Sajnos a tábla nem egy gombóc fagyi árát jelenti...) 

Messziről jönnek hozzánk, hozzávetőleg 15 ezer kilométerről....  

 

 

FÚVÓSZENEKARI   

 

HANGVERSENY

 

BICSKE, PETŐFI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

 

2015.09.30. (szerda) 18 óra

 

Leichhardt Celebrity Brass 

 

(Ausztrália)

 

  A belépés díjtalan! 

 

    http://leichhardtbrass.com

 

 

A Bicskei Járásban is rokonsággal rendelkező fiatal fővárosi önkéntes vezető nemrégiben a bicskei Zöld Terasz vendége volt. Egyes adatok szerint összesen 430 ezer menedékkérő 40 százalékát fogadja Németország, 180 ezer pedig 26 európai állam között oszlik el. Mindez tehát nem is igazán menekültválság, hanem politikai.  A magyar "érkezési oldalon" megjelent tömeg irányítása alapvetően kezelhető lenne. Az összes honi táborban 2600 menekült él. A pályaudvarokon többen vannak. 

 

   Részletek....    

Szögezzük le, hogy a kivándorlás nem idén kezdődött, hanem a teljes magyar politikai "elit" felelőssége, hogy itt tartunk a rendszerváltásnak is nevezett privatizációs start óta. Ezért az állapotért természetesen sohasem lesz számon kérve felelős vezetői az ún. elitből, mert ők tulajdonképpen törvényen kívülre tornázták magukat.  

De hogy a magyarok migrációja nyugat felé sokkal nagyobb és súlyosabb probléma, mint az, hogy menekültügyi tranzitország lettünk és egész Magyarországon az összes táborban összesen 2600 menekültet látunk el jórészt EU-s forrásból- az is biztos.

Iborfián jártam, az ország legkisebb falujában. 12 lakosból 1 Angliában dolgozik.  

A bicskei Zöld Terasz szerint az ország legnagyobb baja a kivándorlás, amiben egyre jobban teljesítünk. 

 Hevesi Flóra újságíró az est vendége 
szeptember 4-én, pénteken 6-kor Bicskén, a Petőfi Művelődési Központban. 
ia

... - - - ... ... - - - ... ...- - - ...  Vérre van szüksége egy önkéntes tűzoltónak. 

Bálint Attilának, a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület parancsnokának betegsége miatt sürgősen vérre van szüksége, ezért a szeptember 6-ai műtétéhez célzott véradást kér a családja. Bálint Attila vércsoportja 0 RH negatív.

A véradásra a Székesfehérvári Területi Vérellátó Központban van lehetőség, Székesfehérváron, a Seregélyesi út 3. szám alatt, hétfőtől csütörtökig 8.00 és 15.00 óra között, valamint pénteken 8.00 és 14.00 óra között, Bálint Attila nevére és a szeptember 6-ai műtétére való hivatkozással!

A véradók vigyék magukkal a személyazonosító igazolványukat, lakcímet igazoló és a TAJ számot tartalmazó hatósági igazolványukat - kéri a Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy
megyei katasztrófavédelmi szóvivő által jegyzett Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósági közlemény.

Mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánunk a Bicskei Szó olvasói nevében.  

A Bicskei Rendőrkapitányság járőrei 2015. augusztus 31-én 17 óra 10 perckor Bicskén, a Kisfaludy utcában ellenőrizték egy Renault típusú személygépkocsi vezetőjét. A 60 éves helyi férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A járőrök 2015. augusztus 31-én 22 óra 50 perckor Bicskén, a Szent László utca és a Bethlen Gábor utca kereszteződésében is ellenőriztek egy 43 éves gépkocsivezetőt, aki a gyanú szerint szintén szeszes italt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt. A rendőrök a járművek vezetőit előállították mintavételre, vezetői engedélyüket bevonták. Mindkét ügyben ittas járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás - írja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye. 

Attila bácsi és Kati néni, a bicskei pedagógusházaspár - Mészáros Attila és felesége, Gróf Katalin  50. házassági évfordulójukat is megünneplő 50 éves aranydiploma átadójukra várják rokonaikat, barátaikat, munkatársaikat, tanítványaikat, egyházakhoz tartozókat, Bicske barátokat, bicskeieket és Bicske környékieket.   

Mint meghívójukban írják, a rendezvény célja hálaadás és példamutatás az eljövendő generációknak. Szeptember 5-én, szombaton délelőtt 10 óratok kezdődik az ünnepség  a református templomban, ahol ökumenikus istentisztelet tartatik, amin Máté János és Máténé Antal Éva szolgálnak. Mészáros János Elek zsoltárokat énekel.

A Petőfi Művelődési Központban 10 óra 30 perctől Bárányos József iskolaigazgató adja át az aranydiplomákat.

Ezt követően az AKT együttes világslágereket énekel.  Mindenkit szeretettel várnak. 

Forrás 

Kedves Mindenki!
Szüleim ma délután érkeztek haza Angliából. A bicskei nagy vasútállomáson apukám letette a padra maga mellé a válltáskáját. A buszra szállva vették észre, hogy a kis tatyi Bicskén maradt. Felcsútra érve azonnal kocsiba ültek és visszamentek, de sajnos már találták meg. Az összes irat, bankkártya, pénz abban volt. Telefon természetesen már kikapcsolva. Kérem, hogy akinek valami információja van, jelezze! Az eset ma délután 15.20-kor történt. Ha a megtaláló esetleg magára ismer, legyen annyi becsület benne, hogy legalább az iratokat visszaszolgáltatja! Megosztásokat köszönöm!

 

(A károsultak és kedves olvasóink szíves figyelmébe ajánlom a következőket: amennyiben a kárt szenvedettek lakásbiztosítása tartalmaz bárhol elveszített értékekre vonatkozó biztosítást is, a kártérítés számlák alapján kérhető. Ennek első lépése a rendőrségi bejelentés. Nemrégiben velem is történt hasonló. Irataim egy részét a Csokonai iskolásai találták meg és vitték be az igazgatói irodába. Köszönöm utólag is. Másik részét közmunkások találták meg. A bicskei rendőrök, az Okmányirodai dolgozók valamint a bicskei AEGON munkatársának jóvoltából napokon belül kompakt lett irattáram és a biztosító megfizette a káromat. Minderre nem magamtól jöttem rá, hanem egy kedves barátom javasolta, hogy nézzem meg a lakásbiztosítást, vonatkozik-e elhagyott dolgokra. Ő abból indult ki, hogy ismert olyan esetet, amikor a kulcselhagyáskor kifizették a zárcserét. Nekem eszembe nem jutott volna.  ia)   

 

Kezdem természetesnek venni, hogy nincs olyan sztori, aminek ne lenne bicskei szála. Lakatos Józseffel, Iborfia község Iborfián élő független polgármesterével 1983-as bicskei leszereléséről is beszélgettünk. Családnevem hallatán máris fölidézte a Göcsejben, Zala megyében fekvő falu vezetője a bicskei laktanya kertészének nevét. Aztán más családnév is jött, hiszen az Ónagyállomás épületének Utasellátójában, Restijében dolgozó felszolgálóra is emlékezett. Jómagam én krumpliszirmot kaptam ott apukámtól a jaffám mellé 1980 táján. Akkor még nem neveztük csipsznek. Ezentúl a Kék Csillag nevű meghatározó vendéglátóipari egység neve idéződött fel a Göcsejben. 

Azonban a legdurvább adat mégis az, hogy a 12 lakosú magyar faluból 1 ember Angliában dolgozik, mert ott talált olyan munkát, amit tisztességesen megfizetnek. Ez a 12-ből 1 arány jól kifejezi a magyarok migrációjának országos arányát is.

Lehet, hogy a kivándorlásról is kellene egy marha jót "konzultálni"....

Részletek.... 

 

         

A magát ma nagyon tiszta fényben mutató Holdról készült Szűcs Matyi felvétele 150 mm átmérőjű és 750 mm fókuszú tükrös távcsővel.   

Ez szerencsére nem politika, hanem egy kerékpárral megtett világ körüli nászút, amihez Bicske és bicskeiek is  csatlakozhatnak. Mint a blogon láthatjátok, üzenete szerint  a környezetvédelem fontos számukra. A nyugati határ felől érkeznek és a Hősök terére igyekeznek. Bárki csatlakozhat hozzájuk, akár Bicskénél.  

Éljen az ifjú pár!

Napkelte

Címkék: fotó nagyállomás

2015.08.30. 01:15

A kép öt óra tájban készült, mégpedig a Nagyállomás rossz állapotú gyalogos felüljáróján a Budai-hegység felé fordulva.  Fotó: Székely Lacus 

Az Esély című esélyegyenlőségi magazin legutóbbi műsorában láthatjuk a közszolgálati tévében nyilatkozni a családjukkal Óbarok községben élő Akli Miklós egyetemi hallgatót és édesanyját, Hillebrand Dórát. (Akli Sára nyilatkozat helyett egy mosollyal jutalmazza a tévénézőket.)    

A bicske.info/Bicskei Szó 10 éves történetének egyik legjobb pillanata volt, amikor a Vajda János Gimnázium diákjaival és a Gyógyító Jószándék Alapítvánnyal együtt hozzásegíthettük Akli Miklóst és Akli Bencét egy mindennapjaikhoz feltétlenül szükséges eszközhöz, a lépcsőlifthez.

Az Esély című műsor mindazokhoz szól, akiket érdekel, hogyan lehet sérültként is teljes életet élni.   

Az Esély filmjelentése Dunabogdányból... 

 

Végezetül szeretném elmondani,hogy régóta ismerem Miklóst. Mikor megnéztem ezt, megint ráébredtem és mondtam is édesanyjuknak: "Dóri! Micsoda békesség van jelen Miklósban!"

Az anyuka válasza: "Jól érzi magát a világban".

Mosoly.  

 

Izing 

Készül az új piactér

Címkék: piac

2015.08.29. 16:33

Földdel is feltöltötték már a piacteret, a sóderezés és a bekerítés van még hátra. A minden héten piacot élő környék érdekessége a Nagy Károly téri új családi és társasházak előtti út, ami hosszú évek óta nem tudott szilárd burkolatot kiérdemelni. A legutóbbi sóderbeszállítás előtt, amit a lakók terítettek, többször is írtunk a területről, ahol a kastély Kossuth utcai bejáratával szembeni Nagy Károly utca is megérdemelné a szilárd burkolatot por és sár helyett Bicske központjában... Régebben arról is megemlékezett a bicske.info, hogy se út, se közvilágítás nincs. Akkor egy-két ott élő bicskei kesernyés iróniával "Nagy Károly dűlőként" emlegette a különben nagyon jó helyet, a Bicske Szíve Park szembeszomszédját. Szerencsére közvilágítás akkori posztunk után megoldódott.     

A városunkat bárhol képviselő érdekérvényesítők igen szíves figyelmébe ajánlom, hogy a Bicskei Mentőállomás mentőegységei mindennap ellátnak, megmentenek, kórházba visznek legalább egy táborlakót.   

Éppen ezért a Bicskei Mentőállomás tevékenységének eszközi, anyagi, személyi támogatása ésszerű annak érdekében, hogy illetékességi területükön feladatukat maradéktalanul el tudják látni a lelkiismeretes szakemberek. 

ia  

 

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Bicskén feltört egy gépkocsit.

A Bicskei Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 39 éves V. Attilával szemben. 

A rendőrségre 2015. augusztus 28-án délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Bicskén, a Tölgyfa utcában egy férfi betörte egy Seat típusú gépkocsi ablakát és az autóból szeszes italokat, egy női karórát és egy öngyújtót tulajdonított el, majd a helyszínről távozott. A kiérkező járőrök a kapott személyleírás alapján a Rigó utcában igazoltatták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 39 éves V. Attilát. A helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Az eljárás során a rendőrök megtalálták az ellopott órát és öngyújtót, amelyet jogos tulajdonosának visszaadtak.  

Pálffy Károly polgármestersége, Bálint Istvánné alpolgármestersége, Tessely Zoltán országgyűlési képviselősége idején veszítettük el végleg, ami sosem volt a településé, de napjainkig mégis úgy érezhettük.

A Pálffy Károly vezette testület többsége eltörölte a céges telkek adóját, ezzel az Erőmű-tó és környékének új tulajdonosa hogy-hogy nem csupa véletlenségből évi több tízmillió bicskei adóforint megfizetésétől menekült meg a 300 hektáros birtok új gazdájaként, aki amúgy egyébként és mellesleg Orbán Viktor miniszterelnök barátja. 

Korábban, még a Budapest Gate idején 400 millió forint ellenében tette Bicske városa egy tollvonással belterületté a területet. Ezért az akkori cég a fenti összeg megfizetését vállalta, a felénél többet valóban meg is fizettek belőle Bicskének a golffalu egykori tervezői. Így lett belterület. Bicske város legnagyobb civil szervezetében - Barátság Horgászegyesület - ténykedők munkájának köszönhetően pedig egy szép "tavunk" is kialakulhatott.  

Pálffy azzal igyekezett megmagyarázni a céges telekadó hirtelen jött eltörlését abban a városban, ahol az építményadókat is megduplázták minden polgárnak, hogy ez a telekadó törlés minden cégre vonatkozik, vállalkozásbarát lépés és munkahelyet teremt.... Mindeközben egy bicskei telephelyű cég éppen a magas iparűzési adó miatt távozik napjainkban Bicskéről egy olyan Fejér megyei járási székhelyre, ahol a választott elöljárók tisztességesebb viszonyokat teremtettek az ott élők számára.

A képen látható kapu mellesleg az önkormányzat területén épült meg a Budapest Gate idején, nem a telekhatáron, szándékosan.
Vagyis az új kapuval bicskei önkormányzati területrészek is el lettek zárva, sőt, út is megszakadt miatta.
És erről pontosan tudnak a nagyvonalú vezetők.
Nem a saját területét kerítette,  hanem annál többet.

 

ia

 

gatekapu.jpg