Közúti közlekedési baleset miatt kellett intézkedni a rendőröknek 2016. augusztus 24-én délelőtt, az 1-es és a 811-es számú főutak kereszteződésében, Óbarok térségében - írta a miénktől eltérő című közleményében az FM RFK Kommunikációs Szolgálata. 
 

A főkapitányság tájékoztatása szerint egy Budapest felől közlekedő Renault típusú személygépjármű 25 éves martonvásári vezetője balra kanyarodása során nem adott elsőbbséget a vele szemből érkező Suzuki típusú személygépkocsinak és összeütközött vele. Az ütközés következtében a Suzuki 80 éves vezetője és utasa könnyű sérüléseket szenvedtek. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálja.

"Nem szoktam segítséget kérni itt Facebookon, de most megteszem. Véradásra szeretném megkérni az ismerőseimet, egy fiú felépülését segítenénk vele. Unokatestvérem a hétfői autóbalesetben súlyos sérüléseket szerzett. A Honvéd Kórháznak vérre lenne szüksége, a vércsoport nem számít, minden vércsoportot fogadnak. A vért Buzár Dávid Márk néven kérjük leadni. Minden információ megtalálható a képen. Minden megosztást, véradást nagyon szépen köszönünk! Ezzel nem csak egy emberen segítünk!" Dóbiás Attila 

 Buzár Dávid Márk, született:1998.11.26, Taj száma: 115465109, a Honvéd kórház intenzív osztályán fekszik! 

Azt mondják, sosem hal meg az, aki emlékeinkben él. Amikor elveszítünk valakit, akit nagyon szerettünk, megfogadjuk, hogy emlékét örökre szívünkbe zárjuk és sosem felejtjük el.

csizmadialaszlo_2.jpg

 

Olyan embert búcsúztatunk, akit mindenki tisztelt és becsült, ki nemcsak a családjáért, hanem a közösségért is munkálkodó ember volt.

 

Csizmadia Lászlónak a zenei életben, Bicske város érdekében végzett több évtizedes, kiemelkedő munkát köszönhetünk.

 

Zenei tanulmányait 1958-ban Ganz-Mávag Fúvószenekar zeneiskolájában kezdte, majd a Bartók Béla zeneművészeti szakiskolában folytatta. 1971-ben történelem-ének szakon diplomát szerzett, a bicskei általános iskolában és a Vajda János Gimnáziumban tanított ének-zenét és történelmet. Ezalatt vezetett kórust az általános iskolában is, amivel gyakran szerepelt a Magyar Rádióban, így országos hírnévre tett szert.

Elvégezte a felsőfokú karnagyképzőt, majd a fúvós zenekarvezető-képzőt, ezalatt a bicskei Zeneiskola igazgatója lett. 1987-ben szervezte meg a fúvószenekart, amely több ízben érdemelte ki a fesztivál zenekari címet. Előbb koncertzenekari, majd show kategóriában szerzett arany minősítést, amellyel elérte a fesztiválzenekari besorolást. Megnyerték az első alkalommal megrendezett Magyar Történelmi Indulók Országos Versenyét a Budai Várban, melyet további két évben is a bicskei zenekar nyert el, ezzel véglegesen birtokukba került a vándorserleg. Csizmadia László tevékenységének köszönhetően a zenekar széles nemzetközi kapcsolatokat szerzett, ennek keretében felléptek már az olaszországi Nerolában, Hollandiában, Tilburgban, Altshausenben. Bicskei városi ünnepségek, rendezvények rendszeresen szerepelői voltak. Önálló hangversenyeiken mindig teltház volt a Művelődési Központ nagytermében.

2007-ben vonult nyugdíjba a Prelúdium Művészeti Iskola igazgatójaként. Aktív pedagógusként 37 éven át a bicskei gyerekek zenei neveléséért, a város életének színesebbé, színvonalasabbá tételéért munkálkodott.

Szakmai tevékenységét a Fejér Megyei Közgyűlés Németh László díjjal ismerte el. Bicske Város Önkormányzata Bicskéért Emlékérem kitüntetést adományozott a város oktatásában, a fiatalok zenei nevelésében, a lakosság igényes és magas színvonalú szórakoztatásában végzett elévülhetetlen érdemeiért. A Magyar Köztársaság Elnöke munkásságáért a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta számára. Ezt követően Bicske Város Önkormányzata Bicske Város Díszpolgára címet adományozott Csizmadia László részére a zenei életben Bicske város érdekében végzett több évtizedes, kiemelkedő munkája elismeréséül.

 

A Fesztivál Fúvószenekar vezetőjeként és a Josquin Kamarakórus karnagyaként életének utolsó pillanatáig aktívan dolgozott. Kiemelkedő tanári, karnagyi, zenekarvezetői, igazgatói és helyismereti kutató munkájával, országos és nemzetközi szinten hozzájárult Bicske hírnevének elismeréséhez.

 

Csizmadia Lászlót Bicske Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

 

Nem hal meg az, ki milliókra költi

Dús élete kincsét, ámbár napja múl,

Hanem lezárva ami benne földi,

Egy éltető eszmévé finomul,

Mely fennmarad és nőttön nő tiszta fénye,

Amint időben, térben távozik,

Melyhez tekint fel az utód erénye:

óhajt, remél, hisz és imádkozik."

(Arany János)

 

Csizmadia László 1943-2016

Forrás: www.bicske.hu 

A gyászoló Csizmadia családnak Pálffy Károly polgármester is kifejezte részvétét valamint a város teljes együttműködéséről biztosította őket találkozójukon - értesült  a Bicskei Szó. 

A mányi református temetőben, szeptember 2-án 14 órakor kezdődő végső búcsú koreográfiáját teljességgel a gyászoló családnak és Laci bácsi sok-sok tanítványának, tisztelőjének hagyja meg Bicske városa. 

 

ia

Óriási dugó volt. 

kf2.jpg

 

Munkanapokon a reggeli órákban dugók, anyázások, tombolás a fenti kereszteződésben. Ez a szörnyű baleset pedig kihozza a könnyeket, mert látásból mindhárman ismerősek. Az édesanya egy bolt igen kedves dolgozója. A 17 év körüli fiú, akinek 17 percig (!) keresnek a légimentők kórházat Magyarországon, focista. A 42 évesen elhunyt férjjel, édesapával szintén köszöntünk egymásnak.     

Oké, ez nem olyan nagy gond, megszoktuk a reggeli tombolást az utakon. De szakértők megfigyelése szerint, ha itt közúti baleset történik, akkor az bizony emberes. Nem ám kis koc-koc. Az útburkolat állapota is vérlázító. Kitaposott kerék-nyomvonal délről és délre is, ha ebben a víz is áll, olyan mintha jégen közlekednének. Az sem egészen érthető, hogy az a domborulat hogy nincsen még kitolva egészében az útbevájás érdekében földmunkagépekkel, hogy a másik felén, az olajtelepi oldalon a mélységet feltöltsék anyagából és arra épülhessen a körforgalom fogadóalapja. Kedves jó kisvasút, aréna, fűtött gyep, kazánház, szálloda, már-már reptér.

Mindeközben egy körforgalom meghaladja érdekérvényesítő képességünket a térségfejlesztésben?! És nem csak ide kellene, hanem a 811-es és 1-es találkozásához is, de sürgősen. Ott ma megint helyszíneltek a rendőrök egy balesetnél. 

Akkor is le kell ezt írni, ha itt ezen a helyen éppen finisében van a körforgalom megépítése. Mi az eddigi késlekedés oka? Mi a pontos helyzet a többi, legalább két-három hellyel?    

Ne feledjük: igen sokat segítene abban, hogy a sérüléssel vagy halállal járó közúti tragédiák esélye jelentősen csökkenjen ezen a kritikus pontokon! Tudta? A körforgalom családvédő. Ismert, hogy be lett lebegtetve épülése, mint a kutya vacsorája.

Kapavágás sem történt. Eddig.  

S ha már Bicskén vagyunk: a Tatai út végén Óbarokra az 1-es főútvonalon átvezető kereszteződés szintén súlyos. Rebesgetik, mi is hírül adtuk, hogy épül majd ott valami, mert például balra nagy ívben fölkanyarodni igen izgalmas, olyan mintha felszöknének a kocsik az  útra.  

Köztudomású gyakorlat, hogy a fontolva haladó bicskeiek az 1-es főútvonalhoz való kapcsolódás érdekében előszeretettel veszik igénybe a már meglévő, egyetlen városi körforgalmunkat. Nem kockáztatnak.  Nem játszanak az életükkel. És másokéval sem.

Igen, tudott, hogy a körforgalom nem fogja a hazai "egyre jobban teljesítő" közúti közlekedési morált és egyéb problémákat javítani. De mégis alap.  

Olvasónk mindeközben megérkezett véleménye szerint akkora a gány, hogy "az Óbarok-Bicske elágazásnál is a 100-as főúton....este alig lehet látni...vajon hol kell befordulni... már egy normális útfelfestés, ami latszik az is megtenné"

 

ia            

Közúti közlekedési baleset miatt kellett intézkedni a rendőröknek 2016. augusztus 22-én délután, Bicskén a Klapka György utcában, ahol egy kerékpárral közlekedő 30 éves budapesti lakos jobbra kanyarodása során nem adta meg az elsőbbséget a védett útvonalon haladó tehergépkocsinak és összeütközött vele. A baleset során a kerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett. FM RFK 

 

"Ennél a mai balesetnél egy ember életét vesztette, egy életveszélyes és egy súlyos sérült volt. Eddig a rövid hír. Ami viszont túlmutat ezen a tragédián az a magyar egészségügy tragikus állapota! Az életveszélyes sérült 17 percig feküdt a mentőhelikopterben felszállásra várva amíg a személyzet próbált olyan kórházat találni ahol elláthatják a sérültet!!! 17 perc telt el az arany órából! Végül a Honvéd SBO fogadta a sérültet! (...) Remélem a sérült meggyógyul hamar! Egy biztos! Nem a helyszínen dolgozó Tűzoltókon és Mentőkön múlt az életben maradása! Gáz van ebben az országban! Magyarország megint jobban teljesít!"

 

Cím nélkül

Címkék: baleset felcsút

2016.08.22. 22:25

 

Részletek....

 

 

 

Baleset történt, ahová bicskei rendőrök, mentők és bicskei és tatabányai tűzoltók vonultak ki a tragédiához az életmentés érdekében. 

A baleset abban a kereszteződésben történt (Felcsút, Olajtelep, Csákvár), ahová már régen megépülhetett volna egy körforgalom....

Úgy tudjuk, személyautó szorult tehergépjármű alá.

 

Egy ember meghalt. 


"Halálos baleset" címmel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 15:57-kor adott egy ki egy közleményt e közúti tragédiáról: 

Felcsút közelében egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött egymásnak. A személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2016. augusztus 22-én délután a 811-es és a 8126-os számú út kereszteződésében. A baleset során egy tehergépkocsi és egy személygépkocsi ütközött egymásnak. A személygépjármű vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A helyszíni szemle és műszaki mentés teljes útlezárás mellett folyik. A rendőrök a forgalmat Száron keresztül az 1-es számú főútra terelik. A Vértesacsa irányából közlekedőknek javasoljuk, hogy Alcsútdoboz irányába kerüljenek.
Kérjük a gépkocsivezetők fokozott figyelmét és türelmét!

 

A Katasztrófavédelem közleménye: 

 


Esemény időpontja: 2016 augusztus 22. 15:51

Egy teherautó alá szorult egy személyautó, egy ember meghalt.
Egy téglát szállító teherautó alá rohant és ott beszorult egy személygépkocsi Óbarok és Felcsút között, a 811-es és a 8126-os út találkozásánál. A személyautóban hárman utaztak, egyikük életét vesztette a balesetben. A másik két utas súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bicskei önkormányzati tűzoltók mellett a tatabányai hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek, hogy a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megkezdjék a műszaki mentést,a sérültek kiemelését.

 

 

 

Áll a jóember a Szent István szobor előtt. Országgyűlési képviselőként az Európai ügyekért felelős bizottság alelnöke. Gondolta, jó keresztényként elpukkant itt egy poént János Jelenésekről írott könyvéből, hogy még jobban féljen a migráncsoktó', aki még nem félne.
Összefüggést teremt szegény - háttal áll Szent István szobrának a kamera kedvéért -, hogy aszongya azért van 12 csillag a csúnya Európai Unió zászlaján, mert a világvégét, az apokalipszist bemutató János jelenésekben is van egy olyan sor, amikor egy koronában 12 csillag van.
A hazudozás és a felszínesség második unokatesók. Szegény beszélő embert ez nem zavarja. Valószínűleg nem olvasta el egészében a János Jelenésekről 12. részét, aminek csakis 1. versszakát idézte beszédében e szánalmas konspirációs teória érdekében, hogy azt a szakaszt vele együtt jól nem ismerők jól megijedjenek. Azokat a főleg filmen látott időket juttatta eszembe, amikor a kommunisták az imperialista-lusta fenyegetést vetítették a vastapsnak. Ezek tényleg ugyanazok.

A 12. rész így szól, magyar nyelvre fordította Károli Gáspár: 

"És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, aki napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona."
Ennyit idézett a muki. Dagályosan, hogy a pórnép jól megijedjen. Mert mégiscsak Jelenések.... Világvége.... Jaj...
Aztán még beletekerte, hogy 1955. december 8-án szavaztak erről a zászlóról, ami hogy-hogy nem éppen Boldog Asszony Anyánk, Égi Nagy Pátrónánk, Magyarország védőjének egyházi ünnepnapján történt.

Ezenközben a háta mögött, előtte jobbjánál és baljánál olyan bicskei középületek, amiknek felújítása EU-hátterű felzárkóztatási pályázatok alapján volt lehetséges. 

A folytatást már nem olvasta. Eszerint - mert én olvastam - a nő várandós és szült volna. De megjelent egy vörös sárkány hét fején hét koronával, tíz szarvval. A sárkány a 12 csillagos koronát viselő napba-öltözött anya - ott megszületett magzatát akarta fölfalni, de a 12. fejezet további része szerint ez nem sikerült, mert Istenhez ragadtatott a kicsiny, az asszony a 12 csillaggal pedig a pusztába, ahol őt Istentől előkészített hely várta.

Tehát a dagályos - vidékre jó lesz - szónoklattal próbálkozó ex-polgármester alaposan mellényúlt. Pedig tőle - ennyi pénzért, amit kap - elvárható lenne egy állami ünnepi beszéd előtt a tisztességes-becsületes felkészülés. Érthető, hogy a népszavazásra gyúrnak. De akkor se próbálkozzon ál-művelt kiszólásokkal és ne használja fel a Szent Biblia azaz Istennek Ó- és Újtestamentumában foglaltatott egész Szent Írás mondatait annak valós ismerete nélkül.

Én sem ismerem eléggé. Többek között ezért sem szoktam róla beszédeket tartani. Meghagyom igazi ismerőinek. Papoknak. Lelkészeknek. Pásztoroknak.

A "politikus" írasson inkább dicsőítő verset valamelyik tehetséges párttaggal és mondja el azt.  

A Bicskén állami ünnepségen sátánizált EU zászlóról pedig álljon itt a következő: 1955 óta jelképezi a földrajzi Európát, a kontinenst, ahol élünk. Az Európa Tanács hozta létre. A 12-es szám a teljességet jelenti. Azért választották, mert minden politikai jelentéstől mentes és sosem esett egybe az EU és elődeinek tagországi számával. Mint tudjuk, 12 hónap, 12 óra, 12 táblás római törvény, 12 apostol, 12 lovag a Kerekasztal körül - ezek Európa kultúrájának motívumai, amiből a miénk is bőven táplálkozik, hiszen a magyar nemzet európai nép. 

Szóval a kisvasúti főbiztos által állami ünnepen előcibált  bibliai idézetben a pozitív szereplőt manipulálta volna rosszá csak azért, hogy az Európa-zászlót fikázhassa. Ugyanis a pozitív hős fején volt 12 csillagos korona, ami egybeesik Európa zászlajának díszítésével. A bibliai jelenet gonosz oldala 7 fejjel, 7 koronával, 10 szarvval bírt.

Aztán elment más településre előadni - gondolom ugyanezt.  

Legközelebb az utóbbi számokkal, a vörös sárkány fej-, korona- és szarvszámával lesz szíves mutyizni a papírból. Hogy legyen kis hatás vagy valami. Ja hogy az nem egyezik az Európa zászló heraldikájával?

Találj ki mást.  

 

ia

Főleg fából készült játszóteret adnak át a BTC-n ma délután.

Tényleg nagyszerű lenne, ha a központban pár éve épített és félbehagyott játszótér faeszközeinek felületkezelése is megtörténne, mert igen időszerű, mert úgy hat, mintha az enyészetnek lenne átadva. Másrészt a játszóhelyek alatti talaj lazítása a baleset megelőzés miatt lenne fontos. Márpedig nem elég haza, hiszen gyomnövények nőnek. Tehát a fejlesztés szót akkor használjuk, ha van elszánás a karbantartásra. Mert aki létrehoz valamit, nagy urat vesz a nyakába. Vagyis amit a létrehozás fenntartása parancsol, annak eleget kellene tenni.      

Csörgöl Lali bácsi posztumusz kapta meg Aranydiplomáját.

apa_aranydiploma_2016_junius_5.jpg

Csörgöl Lajos 1966. jún 25-én szerezte meg a Pécsi Tanárképző Főiskolán a biológia-földrajz-testnevelés szakos tanári diplomáját. Ennek éppen 50 éve, aminek megünneplését a csoporttársaival együtt nagyon tervezték - ünnepélyes keretek között, együtt szerették volna átvenni. Ezen Ő már sajnos nem tudott részt venni, mert tavaly októberben vettünk végső búcsút tőle a Felcsúti Alsó Temetőben. 
A még élő csoporttársai közül sokan itt is voltak a temetésén, akik a díszünnepség napjára egy csoporttalálkozót is szerveztek. Lia néni pár kedves sort írt részükre, melyet ott fel is olvastak, gyertyát gyújtottak, s elmesélésük, érzéseik szerint Ő velük is volt! 
"Apu még tavaly tavasszal együtt volt velük Pincehelyen, ahol a régi emlékeket felidézve egymással versenyeztek teljes komolysággal, eredményhirdetéssel, éremátadással, stb. Emlékszünk, órákat mesélt utána az élményeiről...

csoporttarsakkal.jpg

az együtt töltött évek, a barátság, a szakma szeretete haláláig elkísérte, összefogta őket. Nagyra értékeltük őt és őket ezért is, hogy ilyen emberi kapcsolatokat tartottak, tarthattak fenn egy életen át, talán erre is gondolt, mikor utolsó szavai között azt mondta, hogy "én teljes életet éltem".  "Szép családom, szeretett hivatásom és barátaim vannak"- idézték fel édesapjukat a gyermekei a Bicskei Szó olvasóinak, Lali bácsi tisztelőinek.
Lali bácsi minden aranydiplomás csoporttársának minden jót kívánnak bicskei tanítványai.   

Csörgöl Lajos (1943-2015) felejthetetlen tanáregyéniség, a maga határozottságával, humorával, nagy nevetéseivel, nevetéseinkkel és tisztességével. A mi osztályunkat, évfolyamunkat hetedikben és nyolcadikban tanította testnevelés-biológia tárgyakból az új iskolában.  A fair play versenyzés fontosságáról szenvedélyesen idézett fel eseteket és ez a fair play az egész életét áthatotta. Fair "játékos" volt, aki látott a pályán és az egész "mezőnytől" elvárta a tisztességes versenyt....   

 

 

Izing

 

Bicske, Deák Ferenc utcában telek eladó. Érdeklődni 06309631502 telefonszámon 

Hazavárják

Címkék: kutya

2016.08.21. 11:08

Elveszett Szofi névre hallgató, két éves, vaddisznó színű drótszőrű tacskó ivartalanított szuka kiskutyánk tegnap este, augusztus 20-án a tűzijáték alatt Bicskéről (Kisfaludy utca). Nyakán két bolhanyakörv, plusz egy pöttyös piros nyakörv volt kutyaformájú fém bilétával. Chippelve van. Nagyon várjuk haza!!!!!!!! Bárhol lehet, megosztásokat köszönöm!

(A tűzijáték idején a a Kisfaludy-Bocskai sarok közelében álltam, ez a nekem akkor is ismerős kutya az útközepén a legnagyobb erővel futott, előtte autó haladt. A park híd utáni bejárójánál azonnal bevetette magát a fűzfa sétány irányába. Akkor éppen csönd volt, kétperces szünet.)  

Nehéz szívvel adjuk közre szeretett és tisztelt tanárunk halálhírét. A gyászoló család felé ezúton is kifejezzük együttérzésünket.  Laci bácsi munkássága iskolás- és ifjúkorunk része volt és marad vagyis az életünk része... Távozása személyes veszteségünk.  

Búcsúztatójának időpontját természetesen közölni fogjuk.  

"Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Csizmadia László karnagy ma kora délután elhunyt" - írja a család. Nyugodjon békében!

 

 

lb.jpg

 

 

csizmadia_laszlo.jpg

Kiskutya keresi gazdáját

Címkék: kutya írazolvasó

2016.08.20. 12:59

Szia! Találtunk egy kiskutyát Bicskén, reméljük,hogy van gazdája és csak elkóborolt. Megosztanád esetleg a bicskei szó oldalàn? �

 


A város kiváló döntése alapján Karádi Imre, a Vajda János Gimnáziumot 1956 és 1990 között vezető, 2014-ben Gyémántdiplomáját is átvevő magyar-történelem szakos középiskolai tanár lett Bicske város díszpolgára.

Lapunk többször is javasolta ezt, legelőször 2014 októberében

Karádi Imre, a Vajda János Gimnázium címzetes igazgatója nemrégiben iskolatörténeti kiállítást nyitott meg a Nagy Károly Városi Könyvtárban.   

Korábbi, Karádi Imre igazgató úr nevét hordozó munkáimban konkrét és kifejezett célom volt a Vajdában éppen negyedszázada érettségizettként, hogy a bicskei gimnáziumot 34 éven át jól vezető rendkívül jó nevű nyolcvanhét esztendős Karádi Imre igazgató úr - Bicske város díszpolgára legyen mielőbb hivatalosan is. Az életében. Hic et nunc. Hogy örvendhessen ennek ezen a Földön ő és családja.  Mert nem hivatalosan, de facto  már régen díszpolgár sok ismerője lelkében, akik tudják, hogy ki Ő, legyen díszpolgár de jure.  

 

A város kiváló döntése alapján Krajczár Gyuszi bácsi átvette Bicske város díszpolgári címét, aki tanítványai szíve mélyén már régen díszpolgár.  

kagyki.jpg

Fotó: Márkó Szidónia 

Krajczár Gyuszi bácsi helyettes vezetőként évtizedekig irányította a 2-es számú Általános Iskola munkáját. Munkatársaival, barátaival Kósa Dezső bácsi mellett ő maga is atyja annak az erős, az egész járást megmozgató társadalmi összefogásnak, aminek köszönhetően a bicskei úttörők, iskolások zánkai tábora kiépülhetett, fejlődhetett.

unnamed_2.jpg

Gyuszi bácsi és baráti köre nevéhez fűződik annak a természetjáró, erdőjáró csoportnak a működése is, amivel a bicskei iskolások honismeretre, természetszeretetre, hazaszeretetre és kíváncsiságra lettünk nevelve. A csoport tagjaiként felsősként a Vértes-, Gerecse-, Pilis-, Budai-hegység jelzett útjait jártuk, de nyáron bizony zánkai bázisunkról a Déli-Bakony, és a Balaton-felvidék szépségeit is megláthattuk.    

 image.jpeg

 

Tavaly ősszel barátainak és tisztelőinek népes társasága köszöntette őt 80. születésnapján.  

 

14089066_1526300910730273_328662560120298628_n.jpg

------------------

(A ma délelőtt megtartott ünnepség egyes beszédei nem voltak mentesek olcsó kampánymotívumoktól a választott vezetők részéről.) A legtisztább Valerij Szamardak, Csap polgármesterének köszöntője volt. Csap várossal Bicske testvérvárosi szerződést kötött. Városunk emellett megerősítette azt a testvérvárosi szerződést is, amit idén 10 éve kötöttek meg Bicske részéről Tusnádfürdővel Szántó János polgármester és munkatársai annak a szakmai barátságnak köszönhetően, ami a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság és a tusnádfürdői tűzoltók között kialakult.   

Az ünnepség fénypontja az a néhány perc volt, amikor Szanyi Bettina fiatal bicskei népdalénekes a Fordulj kedves lovam című válaszúti, mezőségi dalt énekelte el szívből - szívhez szóló tiszta hangon - Kallós Zoltán gyűjtéséből. 

 

Izing 

napszentulet.jpg     

Mit szólsz hozzá? - kérdezi olvasónk -, hogy a helyi közmunkások és diákmunkások a Puskás Akadémia szórólapjait hordják a városban. A közmunkások az előző szezonban is többször kapták ezt feladatul.
Mind a közmunkások, mind a diákok az adóbevételből kapják fizetésüket azért, hogy egy várostól teljesen különálló, nem is bicskei cégnek szívességet tegyenek de úgy, hogy azok valószínűleg nem is kérték? Hogy van ez? Tartozunk egy szívességgel? Miért is? Kinek? Eszerint bárki kéri ezt, mindenkinek megteszi a város a költségeket vállalva? Megszavazták a képviselők? 

A Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetést kapta meg  VÁSÁRHELYI JÁNOS, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója. A Fehérvári Médiacentrum hírében minden kitüntetett Fejér megyei szakember neve szerepel. 

vjani.jpg

Itt látható, kik e Magyar Érdemrend birtokosai.... 

 

 Bicske központjában kiadó egy 4 lakásos társasházhoz tartozó 80 nm-es,  igényes lakás. Igény szerint a házban egy garázs is van. Ár: 70.000 Ft/hó.

tibi141@gmail.com

 

5:50 után kezdődik....

"Félelemre építeni az a legnagyobb gazság, a legnagyobb sikerrel kecsegtető akció" 

Az állat elpusztult, a vonaton utazók közül senki nem sérült meg - írja a Katasztrófavédelem.hu
Lovat gázolt egy személyvonat kedd délután Pest megyében, a herceghalmi vasútállomás közelében. A balesethez Bicskéről érkeztek ki az önkormányzati tűzoltók, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint az ütközés következtében a ló elpusztult, a vonaton utazó mintegy háromszáz utas közül azonban senki nem sérült meg.