Elégia az Északi-sarkért

Címkék: golci

2017.07.26. 01:00

Hulladékgyűjtés és -szállítás napenergiával - hogy a "hulladéktermeléssel" megsebzett Földet ne végezzük ki a légszennyezéssel - írja a városi cég. Hozzátesszük: ezért kellene a kábelégetőknek a körmére nézni.

Mert a huszonnegyedik órában is könnyebb megőriznünk hétmilliárd ember földi életterét, mint akár csak hétnek megteremtenünk az életfeltételeket a Marson.

Ráadásul az előbbiben mindannyian részt vehetünk, míg az utóbbi néhány ember költséges "játéka".

 

A 2060 blog közlése alapján. Ez a fotó egy örökbecsű darab lesz, tudom, hogy A/3-as méretben a parókia közösségi termében, bekeretezve fog függeni és minden első-látó összecsapja majd a tenyerét, de legalábbis hosszan nézi majd. Az év bicskei fotója gyanús alkotás.       (Személyes megjegyzésem, hogy a jobb oldali villám felső, vékonyabb alakzata éppen olyan, mint egy idősebb, vastag szemöldökű férfi profiljának kontúrja....  Mint amilyen egy lelkész, egy kántor, egy presbiter vagy az egyházközség elhunyt tagjának férfiúi profilja lenne, aki fentről a torony felé fordul, ahol megkeresztelték. Én például Sanyi bácsira gondolok, a presbiterre. Ő jut eszembe, az ő arca idéződik, ahogy egymással szembejövet köszöntünk a Prohászka iskolai oldalán ballagva.  Nem ilyen volt ő, mint ez a profil, hanem barátságosabb, de a dús szemöldök éppen megfelel.)  Néhány órával később egy kedves olvasónk, egy református atyámfia, akivel egy utcában voltunk gyerekek, csak ő egy kicsit idősebb, ezt írta: "Szerintem ez egy majdnem „tökéletes Kálvin János” arckép! Lásd a Kálvin téri Kálvin-szobrot". Úgy döntöttem, beleszövöm kommentárját, hiszen a reformáció félévezredes meglétét ünnepli a világ 2017.ben, hiszen Luther Márton, Ulrich Zwingli és Kálvin János egymástól függetlenül végzett munkájának köszönhetően megszülettek a protestáns felekezetek.      

     

villam170723.jpg

 

 Óbarok községben tegnap a 654 választóból 267 állampolgár vett részt az időközi polgármester választáson, ez a szavazóképes lakosság 40,8 százalékát jelenti.    

A hivatalos bejelentés alapján Mészáros Kartal (független) 121, Gyurits Tamás (független) 92, míg Hillebrand Dóra (független) 53 érvényes szavazatot kapott.

tabortuzpero.jpg

 

A sokadik eset, amikor a bicskeieknél felbukkan egy ilyen bicskei fotó. A bicskei tűzoltók természetesen eloltották a tüzet. Megírtuk már, hogy ilyen esetben - nem is kell ekkora tűz - azonnal segélyhívást kell indítani, minél többen tesszük meg a rendőrség felé, annál jobb. Nem kell megvárni, míg égnek a környező fák lombjai, elég a segélyhíváshoz az észlelés. Azért fontos, hogy ne vegyék teljesen megengedettnek az elkövetők, hogy ezt ők a környezetükkel megtehetik. 

A tapasztalatok szerint másnapra fekete hamuszennyezés jellemzi a környéket. Az elmondás szerint a kábelégetés során azért ilyen nagy a tűz, mert a nagyobb égés-láng-hőfok elérését a tűzre dobott autógumikkal segítik. Gyorsító. 

Az elmondások szerint a nyár estéken nyitott ablakok mögött is érezni az ocsmány bűzt, de még másnap reggel is.  

Mindez három-négy nagy tömbnyi társasházzal szemközt történik, családi házak kertjének végében, egy másik, picit távolibb utca mögött és a Bicskei TC szomszédságában.   

Fociellenes, hiszen nem lenne szép a fekete hamu a 2009 óta nagy erővel készülő műfüves nagy pályán, amit edzés közben gyermekeink edzőcipőjének talpai vernek fel, ebbe esnek, hogy a jó vidéki levegővel azt is belélegezzék. Mert a Jegenye u. alsó szomszédja a Bicskei TC.. 

Családellenes, mert sok gyermek él a környéken minden oldalon, minden irányba, akik számára saját és szüleik, nagyszüleik egészsége alapvető fontosságú.   

 A bicskeiek blogja javasolja a képviselő testületnek a megnyugtató megoldás, megelőzés azonnali kidolgozását e kirívóan közösségellenes, szégyenteljes bűncselekmény ellen - ami Bicskén rendszeresnek mondható.

 

Órákon át kiabált

Címkék: rendőrség nagyállomás

2017.07.19. 10:05

A járőrök Bicskén, a vasútállomáson igazoltattak 2017. július 18-án délután egy helyi lakost, aki zavartan viselkedett és órákon át kiabált. A rendőrök biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak az orvosi segítségre szoruló nőhöz, akit a mentőszolgálat munkatársai ellátása érdekében kórházba szállítottak. (FM RFK) 

A szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkezők két éves esti, érettségire való felkészítése a Vajdában szeptembertől indul - Butola Zoltán igazgató úr tájékoztatása szerint. A vonatkozó jogszabályok alapján 4 közismereti tantárgyból (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem és egy idegen nyelv) kell érettségi vizsgát tenniük, 5. tantárgyként pedig a szakmunkás-bizonyítványban szereplő képesítés kerül majd az érettségi bizonyítványba. Korábban ez a lehetőség nem létezett, s a két éves tanulmányi idő sem. 

Az általunk hirdetett oktatás nemcsak hiánypótló, hanem ingyenes is! Az oktatás 2 éves, péntek délután és szombaton  történik.

vajda_szakmunkasok_szakkozepiskolaja_plakat_2017-page00012.jpg

Bicske vezetői a város hivatalos honlapján is magyarázzák: nem tehetnek a bicskei CBA megszűnéséről. Valóban nem tehetnek, de az eset elgondolkodtató.

Kezdjük a jóval: örvendetes, hogy ráébredtek, bátran lehet és kell lakosságot foglalkoztató kérdéseket napirendre venni a helyi nyilvánosságban.     

Úgy emlékszem, Bicske egykori vezetősége, akik között nincs díszpolgár "csak" az itt élők emlékezetében - a piac tér beépülésére csakis úgy adott engedélyt, lehetőséget: élelmiszer kereskedelem kell hogy legyen az ott működő üzletben a meghatározó.

Ez már nincs? Ez megszűnt? Akkor ez miért nincs benne a magyarázkodásban? Nem lehetett volna odahatni, ha már a CBA - a nagy magyar üzletlánc  bicskei egységének maradásában-marasztalásában  befolyásos embereink, pl. kisvasúti főbiztosunk - nem tudtak elérni a világon semmit?!

A közlemény szégyenlősen elhallgat még valamit. Ismert ugyebár, hogy nagyszerű vezetőink a kicsi áruházi telekre, ahol akkor 3-4 üzlet működött - Szent István király Szűz Mária oltalmába ajánlja Magyarországot című szoborcsoportot álmodta telibe a református templomtól a harmadik házhelyre. Talán ha ötven méterre a 2001 óta álló Szent István szobortól, amit 2001 augusztusában avattak fel a millennium tiszteletére.A szobrot Csikai Márta Munkácsy díjas szobrászművész készítette a Magyarok Világszövetsége helyi szervezetének kezdeményezésére. Bronzból készült, 2,2 m magas, egy nagy gránittömbön áll.A szobor a fiatal, lendületes Szent Istvánt ábrázolja. Fején korona, vállára palást van terítve. Az egyik kezében az országalmát, másikban a kardot tartja. Állíttatta: Magyarok Világszövetsége Városi Szervezete és a Magyar Millenniumi Kormánybiztosi Hivatal, Miniszterelnöki Hivatal, Fejér Megyei Önkormányzat.

Városunk nem azon gondolkodott, hogy az Áruházra esetleg rendes tető kell, homlokzati felújítás, a vasbeton szerkezetre fa dominanciájú ornamentika - hanem a teljes bontáson. Pedig a megvétel és újjáépítés után, akár a város hívhatta volna meg az összes közmű-szolgáltató irodát egy helyre, ebből rendszeres és fix  bevételhez juttatva azt a várost, (ahol Tessely Zoltán Csabdi lakos megduplázta az építményadót Bicskén) megtartva az eredeti bérlőket. Egyedül az szól mindezek ellen, hogy a területhez nem tartozik elég parkoló és ahogy a város központja a Kormányhivatal megépülésével is még jobban leterhelődik. Úgy tudom ugyanis, hogy x négyzetméter belterületű üzlethez y számú parkolót írunk elő, amit ezen a területen nehéz biztosítani. De ez, mint épkézláb érv, amiben a városközpont közlekedési leterheltsége mint valódi ok - szintén nem szerepel.  A felső szint elbontásával csökkenne a templom melletti lelakott szocreál hatás, kevesebb parkoló lenne előírva, egy földszintes kevesebb pénzből, de gazdagabban díszíthető természetes anyagból.      

Szóval ami hiányzott a város közleményéből: az áruház emeletéről a ruházati kereskedő nem kívánkozott volna el olyan nagyon, ha az itteni üzlethelyiséget biztosnak érzi. Ha nem kívánkozott volna el, nagyobb eséllyel érkezett volna a CBA helyére egy élelmiszerlánc Bicske, Bocskai Istvánról elnevezett utcájába, ahol valaha a piac és a megépítése idején korszerű Skála üzlet működött. Azért, hogy a város legnagyobb népsűrűséggel  bíró központi területén egy cekkeres élelmiszerbolt működjön, a város és a térség befolyásosnak mondott vezetői szintén megtehettek volna minden tőlük telhetőt. Ha tettek valamit, írják le, hogy mit és miért - valamint számoljanak be arról is, miért fulladt kudarcba igyekezetük. Ha nem tettek semmit, mondják meg, miért nem.  Az írásból úgy érzékelhető, készülnek valamire, örömmel fogom közzétenni.   

Végezetül: a kínaiak többségének egyáltalán nem volt büdös a munka sosem, a pragmatizmus, a célratörőség jellemzi őket. Nem tartozom a divatos véleményt hordozók köreihez, akiket az bánt, hogy oda kínai bolt került. Az egyedüli probléma szerintem az, hogy  az egykori piactér egy jelentős részét magába foglaló épület történetének most következő fejezetében tornacipőt és klottgatyát lehet ott kapni tej, kenyér és sajt helyett.  A templom melletti áruház körüli városi, patetikus kavarás és a CBA más okokból történt távozása okozta ezt együttes csillagállásként  plusz még az a tény, hogy az áruház emeletén működő boltban akkora zsúfoltság volt termékekből, hogy a nagyobb hely keresése is mozgathatta a vállalkozót.    

Vértesaljai gyalog és kerékpáros túra a reformáció jegyében (kb. 300 km)!
2 hét alatt teljesíthető (tervezett kezdés: 2017. július 17, tervezett befejezés: 2017. július 27), bárki bármelyik részéhez, akár egyetlen napra is csatlakozhat!
Jelentkezni lehet itt, vagy a 06 20 475 5940-es telefonszámon. Általános iskolások csak szülői felügyelettel jöhetnek. 
1. nap: 2017.07.17. (csak gyalog)Indulás: Etyekről , 9.00-kor (Bicskéről 8.15-kor indul busz Etyekre)1. Etyekről Mányra (16,5 km) 3 óra 22 perc2. Mányról Csabdira (7,1km) 1 óra 29 perc3. Csabdiról Bicskére 4,7 km) 1 óraösszesen: 28,3 km (kb. 6 óra gyaloglás, templomok megtekintése, reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jelene)
2. nap: 2017.07.18. (lehet kerékpáros túra is, de gyalog is teljesíthetőnek látszik, nem mindig jó utakon) Indulás Bicskéről 8.00-kor1. Bicskéről Gyúróra (18,1 km) 3 óra 37 perc2. Gyúróról Martonvásárra (8,1 km) 1 óra 38 perc3. Martonvásárról Ercsibe (13,9 km) 2 óra 48 percösszesen: 40,1 km (kb. 8 óra gyaloglás, templomok megtekintése, reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jelene)
3. nap: 2017.07.19. (lehet kerékpáros túra is, de gyalog is teljesíthetőnek látszik, nem mindig jó utakon)Indulás: 9.00-kor Iváncsa vasútállomásról, kerékpárral(?), de gyalog is1. Iváncsáról Pusztaszabolcsra (8,7 km) 2 óra2. Pusztaszabolcsról Kulcsra (20,7 km) 5 óra3. Kulcsról Rácalmásra (4 km) 48 perc4. Rácalmásról Dunaújvárosba (8,2 km) 1 óra 41 percösszesen: 41,6 km, templomok megtekintése, esetleg reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jeleneDunaújvárosból: 20.30-kor indul Budapest felé vonat 
4. nap: 2017.07.20. (lehet kerékpáros túra is, de gyalog is teljesíthetőnek látszik, nem mindig jó utakon)Indulás a sárbogárdi vasútállomástól 10.15-kor (gyalog?) 1. Sárbogárd, Sárszentmiklós kb. (5 km) 1-2 óra2. Sárszentmiklósról Alapra (8,3 km) 1 óra 30 perc3. Alapról Cecére (7,8 km) 1 óra 30 percösszesen: (21 km) (kb. 7 óra gyaloglás) templomok megtekintése, esetleg reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jeleneCecéről 17.12-kor indul Budapest felé vonat
5. nap: 2017.07.21. (lehet kerékpáros túra is, de gyalog is teljesíthetőnek látszik, nem mindig jó utakon)Indulás 10.30 perckor az Aba-Sárkeresztúri vasútállomásról1. Aba-Sárkeresztúr vasútállomás--Sárkeresztúr (3,5 km) 50 perc2. Sárkeresztúr-Aba (4,5 km) 1 óra3. Aba-Seregélyes (12,4 km) 2 óra 30 percösszesen: (20,4 km) kb. 5 óra gyaloglás, templomok megtekintése, esetleg reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jeleneSeregélyesről 17.34-kor indul Budapest felé vonat 
6. nap: 2017.07.24. (lehet kerékpáros túra is, de gyalog is teljesíthetőnek látszik, nem mindig jó utakon)Indulás Agárdi vasútállomásról 9.00-kor, gyalog vagy kerékpárral(?)1. Agárd, Gárdony-Velence (7,2 km) 1 óra 30 perc2. Velence-Sukoró (5,5 km) 1 óra 30 perc3. Sukoró-Pákozd (5,9 km) 1 óra 30 percösszesen: 18,6 km, templomok megtekintése, esetleg reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jelene (Pákozdról 17,42-kor indul Budapest felé busz)7. nap: 2017.07.25.Indulás Pátkáról 9-10 óra körül, kerékpárral1. Pátka-Zámoly (8,9 km) 1, óra 50 perc 2. Zámoly-Csákvár (10,8 km) 2 óra 15 perc 3. Csákvártól- Lovasberényig (12,9 km) 2 óra 37 perc összesen: 32,6 km, templomok megtekintése, esetleg reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jelene
8. nap: 2017.07.26. kerékpáros(!)Indulás Bicskéről, kerékpárral: 1. Bicske-Felcsút: 7 km2. Felcsút-Alcsútdoboz: 4 km9. Alcsútdoboz-Vértesacsa:kb. 8 km 1. Vértesacsa-Vereb (10,4 km) 2. Vereb-Kápolnásnyék (13,8 km) 
Kápolnásnyékről 17.36-kor indul vonat Budapest feléösszesen: 43,2 km (templomok megtekintése, esetleg reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jelene)

9. nap: 2017.07.27. (kerékpáros!)Indulás Baracskai vasútállomásról: 9.45 kerékpárral 1. Baracska kb. 1 óra2. Baracska-Kajászó (7,4 km) 1 óra 30 perc3. Kajászó-Vál (5,8 km) 1 óra 15 perc4. Vál-Tabajd (6,2 km) 1 óra 15 perc5. Tabajd-Alcsút (3,5 km) 45 perc6. Alcsút-Felcsút (3,7 km) 45 perc7. Felcsút-Bicske (7 km) 1 óra 30 perc összesen: kb. 39-40 km (templomok megtekintése, esetleg reformáció története egy-egy településen, a gyülekezet jelene)

Nálunk egyedül a bicskei CBA-ban volt olyan üvegvisszaváltó, ami mindent elfogadott - mondja nekem egy sokkal jobb sorsra érdemes régi jó ismerősöm, aki szorgalmasan gyűjti az eldobált vagy kukákba tett italos dobozokat és üvegeket.     

ce6f01775fbe80551b09b39e529e7097.jpg

A CBA automata ráadásul préselte a dobozokat vagyis simán elfogadta akár a kocsikerékkel tízszer megtaposott hulladékot is. A Spar, és a Tesco átvevője azonban nem présel, hanem egészben, sértetlenül veszi át a dobozokat. Vagyis a sérült dobozok begyűjtésére még nekik sincs motivációjuk, vagyis marad hulladéknak, aminek nem eredeti a formája - raktam össze a képet egy postahivatal közeli kukánál beszélgetve. 

A CBA-s üveg visszaváltót "nem érdekelte", hogy az adott üveg kinek a forgalmazásában került piacra, ha betétdíjas volt, akkor azt megadta érte. Ezzel szemben mindezt mind a Spar, mind a Tesco saját forgalmazású göngyölegre korlátozta kezdetektől.. A Lidl szintén.

Mutatta, hogy mennyit, milyen sokat talált. Egy normál szatyor volt majdnem tele.

Ha valakinek sok italos-sörös aludoboza van és nem tud vele mit kezdeni, legyen szíves írjon nekem a blogom Facebook-csoportjába, átveszem, elrakom a fáskamrámba és átadóm a jó embernek, amint meglátom a főtéri kukák fölött időzni. Ennyit tehetek. Valaha egy kocsmába jártunk. Olyan törzshelye volt, hogy a bárszék fa ülőfelületébe a bárpincér és pszichológus belevéste keresztnevének becézett formáját.  

Kivárnom az átadással azért kell, hogy meglássam a főtéren, mert ahhoz közel esik a kamra, s mert telefonja nincs, mert Facebook-profilja se.... És nem kérdeztem tőle, hogy hol lakik.

 

ia

Közben megjött az első reakció: 

Szia! Most olvastam a cikkedet � ha hiszed el ha nem ... a hétvégén családi összejövetel volt és mit mondjak... fogyott a sör rendesen. Gondoltam ,nem taposom össze hanem összegyűjtöm és odaadom (teljes név) (gondolom róla szól az írásod) Ha bedobom hozzád valamelyik nap az jó ? Értsd szó szerint � átteszem a kerítésen a szatyor sörös dobozt � Köszi

 

vill1.jpg

 Az első képen látható piros fénypont egy autóé, ami sietve ment ki a viharban. Hamarosan jött is vissza. Ha felismerik magukat, ,mert tudják, hogy a villámlásban ők jártak arra - ez a fotó számukra különös érték.

A második képen a "telepi hali" látszik, aminek víztükrén megcsillan a villám fénye. 

A harmadik fotó villámrajzolata szintén a tó felett alakult ki. Nem erőlködnék valószínűség számítással egyiknél sem, de hogy ezek a rajzolatok mikor fordulnak elő így megint és mikor lesz itt és így lefotózva, ettől aztán úgy elvész a szemlélődő a galaktikus jövőben, hogy a porszem-érzésig jut, ami a természeti erők láttán szokott befutni az A peronra....  Hova máshová? 

Az első két kép félperces exponálási idővel készült, ezért van például a felhő elmosódva. Az alsón kb. 2 perc történesei egy képben, mert azt a fotós 4 darab félperces expóval készült fotóból rakta össze. De az első két kép csak egy-egy expó. 

 

vill3.jpg

 

vill2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A legjobb természetesen Agyagási Ákos, aki 2 másodperc különbséggel tette meg az 5,2 km-t tavaly és idén is - alig több mint 100 perc alatt. Ez nem verseny, ez szerelem, itt az élvezet a lényeg és a teljesítés ténye, de aki tud és akar: belehúz, sprintel.    

Bicskéről a legtöbbször Forrai Tamás szelte át a nagy tavat Révfülöp és Balatonboglár között, hölgyek közül Maitz Krisztina.

Mondhatom, aki átúszta már, akinek megvolt már, ő egészen másképpen gondol a Balatonra és nézni is másképpen néz rá. Mintha a sajátja lenne. Hát legtöbben még arra is emlékszünk, hogy hol és mikor láttuk meg először. Hogy hol ültünk a vonaton/buszban és ki ült mellettünk. Az ilyen egyszer átúsztam ember még a Badacsony tetején álló (csodálatos) Kisfaludy Károly kilátóból is feszt azt skubizza, hol is úszhatott ő körülbelül milyen vonalon. Boglárt a Gömbkilátó miatt könnyű azonosítani.

A táblázatok átmásolásánál összekeveredhettek az adatok, de prímán értjük majd. És a forrásjelölésben ott az igazi. A legjobb, amikor a sorszámot az átúszások száma alatt olvashatjuk. Jó is lenne.  A  legelső a tegnapi eredmények mutatója itt fenn, ott lenn a vonalak alatt pedig az összes eddigi bicskei erő.  

Szó mi szó, természetes jogérzékem azt súgta, hogy a születési adatokban, a személyes adatokban az én blogomon senki ne mazsolázzon, ezért azokat eltávolítottam.

 

izing 

Nagyszerű forrásunk: Balaton átúszás

 

 

 

 

1 Agyagási Ákos  2 Bicske 01:43:47 259 2017 Oklevél  
  2 Börcs Krisztina 4 HU Bicske 02:49:56 4614 2017 Oklevél  
  3 Facsar Mihály 3 HU Bicske 02:44:01 4099 2017 Oklevél  
  4 Maitz Kriszta 6 HU Bicske 02:41:45 3919 2017 Oklevél  
  5 Mikolicz László 0 HU Bicske 02:23:35 2347 2017 Oklevél  
  6 Milu Gergő Attila 2 HU Bicske 02:48:03 4468 2017 Oklevél  
  7 Németh Lili Sára 1 HU Bicske 02:24:17 2409 2017 Oklevél  
  8 Őri Eszter Zita 1 HU Bicske 05:29:03 8177 2017 Oklevél  
  9 Őri Gergely 1 HU Bicske 02:25:08 2486 2017 Oklevél  
  10 Pappné Kovács Erzsébet 2 HU Bicske 03:12:47 6204 2017 Oklevél  
  11 Szarka István 1 HU Bicske 03:17:47 6436 2017 Oklevél  
     

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Név   Átúszások száma Születési dátum Ország Település Eredmény Helyezés Oklevél  
  51 Lugosi Ferenc 3 HU Bicske 03:31:14 8758 2003 Oklevél  
  52 Maitz Kriszta 4 HU Bicske 02:44:41 3931 2015 Oklevél  
  53 Maitz Kriszta 6 HU Bicske 02:41:45 3919 2017 Oklevél  
  54 Maitz Kriszta 2 HU Bicske 03:05:08 5302 2013 Oklevél  
  55 Maitz Kriszta 1 HU Bicske 02:58:07 6807 2012 Oklevél  
  56 Maitz Kriszta 3 HU Bicske 02:54:02 4288 2014 Oklevél  
  57 Maitz Kriszta 5 HU Bicske 02:30:53 3331 2016 Oklevél  
  58 Mikolicz László 0 HU Bicske 02:23:35 2347 2017 Oklevél  
  59 Milu Gergő 1 HU Bicske 03:05:20 5376 2015 Oklevél  
  60 Milu Gergő Attila 2 HU Bicske 02:48:03 4468 2017 Oklevél  
  61 Nagy Dominik 3 HU Bicske 02:22:31 2108 2015 Oklevél  
  62 Nagy Dominik 1 HU Bicske 02:25:28 2174 2013 Oklevél  
  63 Nagy Dominik 2 HU Bicske 02:15:23 1362 2014 Oklevél  
  64 Németh Kornél 1 HU Bicske 02:44:13 3524 2014 Oklevél  
  65 Németh Kornél 2 HU Bicske 02:55:06 5333 2016 Oklevél  
  66 Németh Lili Sára 1 HU Bicske 02:24:17 2409 2017 Oklevél  
  67 Őri Eszter Zita 1 HU Bicske 05:29:03 8177 2017 Oklevél  
  68 Őri Gergely 1 HU Bicske 02:25:08 2486 2017 Oklevél  
  69 Pappné Kovács Erzsébet 1 HU Bicske 03:30:47 7114 2016 Oklevél  
  70 Pappné Kovács Erzsébet 2 HU Bicske 03:12:47 6204 2017 Oklevél  
  71 Pataki Gergely 1 HU Bicske 02:17:52 1859 2008 Oklevél  
  72 Pártl Tibor 1 HU Bicske 05:02:36 7139 2014 Oklevél  
  73 Pénzes Iván 1 HU Bicske 02:20:12 1983 2009 Oklevél  
  74 Szabó Gyula 4 HU Bicske 04:14:08 8647 2009 Oklevél  
  75 Szabó Gyula 2 HU Bicske 03:17:01 5464 2007 Oklevél  
  76 Szabó Gyula 5 HU Bicske 04:58:22 4274 2011 Oklevél  
  77 Szabó Gyula 3 HU Bicske 03:36:19 6794 2008 Oklevél  
  78 Szarka István 1 HU Bicske 03:17:47 6436 2017 Oklevél  
  79 Száraz Márta dr 1 HU Bicske 03:09:16 5166 2007 Oklevél  
  80 Szebényi János 1 HU Bicske 02:54:59 6249 2003 Oklevél  
  81 Szobó Gyula 6 HU Bicske 05:39:24 7599 2013 Oklevél  
  82 Szolnoki Tamás 1 HU Bicske 03:22:59 5669 2007 Oklevél  
  83 Tajthy Gábor Dr 2 HU Bicske 02:34:13 3291 2008 Oklevél  
  84 Tajthy Gábor Dr. 1 HU Bicske 02:42:30 4968 2003 Oklevél  
  85 Temesvári András 1 HU Bicske 02:11:22 1194 2007 Oklevél  
  86 Végh Ági 2 HU Bicske 03:33:39 6190 2014 Oklevél  
  87 Végh Ági 1 HU Bicske 03:43:26 9192 2012 Oklevél  
  88 Vida István Márton 1 HU Bicske 03:19:09 5552 2007 Oklevél  
     
1 2   > >>
     
    Név   Átúszások száma Születési dátum Ország Település Eredmény Helyezés Oklevél  
  1 Agyagási Ákos 2 HU Bicske 01:43:47 259 2017 Oklevél  
  2 Agyagási Ákos 1 HU Bicske 01:43:45 371 2016 Oklevél  
  3 Akli Sára 2 HU Bicske 04:07:36 6877 2014 Oklevél  
  4 Akli Sára 1 HU Bicske 03:34:46 6631 2013 Oklevél  
  5 Berkes Beatrix 3 HU Bicske 03:13:32 6422 2016 Oklevél  
  6 Berkes Beatrix 2 HU Bicske 03:19:09 6071 2015 Oklevél  
  7 Bertóti Zsuzsa 4 HU Bicske 02:22:49 2400 2006 Oklevél  
  8 Bertóti Zsuzsa 5 HU Bicske 02:20:44 2086 2008 Oklevél  
  9 Bertóti Zsuzsa 3 HU Bicske 02:38:36 4574 2003 Oklevél  
  10 Börcs Krisztina 1 HU Bicske 03:09:27 5226 2014 Oklevél  
  11 Börcs Krisztina 4 HU Bicske 02:49:56 4614 2017 Oklevél  
  12 Börcs Krisztina 3 HU Bicske 02:50:58 5049 2016 Oklevél  
  13 Börcs Krisztina 2 HU Bicske 02:55:04 4718 2015 Oklevél  
  14 Bucsky Péter 2 HU Bicske 04:02:42 9758 2003 Oklevél  
  15 Budai Mária Irma 1 HU Bicske 03:03:40 4911 2014 Oklevél  
  16 Csiki Gergő Árpád 1 HU Bicske 02:29:20 2651 2015 Oklevél  
  17 Dr. Berkes Beatrix 1 HU Bicske 03:29:05 6044 2014 Oklevél  
  18 Dudovics Péter 2 HU Bicske 03:42:15 9169 2012 Oklevél  
  19 Dudovics Péter 6 HU Bicske 03:32:41 7172 2016 Oklevél  
  20 Dudovics Péter 5 HU Bicske 03:47:22 6943 2013 Oklevél  
  21 Dudovics Péter 1 HU Bicske 03:44:13 8076 2009 Oklevél  
  22 Dudovics Péter 6 HU Bicske 03:14:34 5858 2015 Oklevél  
  23 Dudovics Péter 6 HU Bicske 03:29:04 6042 2014 Oklevél  
  24 Facsar Mihály 2 HU Bicske 02:57:56 5542 2016 Oklevél  
  25 Facsar Mihály 3 HU Bicske 02:44:01 4099 2017 Oklevél  
  26 Forrai Kata 1 HU Bicske 04:19:40 8733 2009 Oklevél  
  27 Forrai Tamás 6 HU Bicske 03:49:17 7096 2008 Oklevél  
  28 Forrai Tamás 1 HU Bicske 02:31:00 3694 2003 Oklevél  
  29 Forrai Tamás 6 HU Bicske 04:20:20 8741 2009 Oklevél  
  30 Forrai Tamás 2 HU Bicske 02:32:14 1 2004 Oklevél  
  31 Forrai Tamás 8 HU Bicske 02:39:05 2039 2011 Oklevél  
  32 Forrai Tamás 3 HU Bicske 02:32:22 3283 2006 Oklevél  
  33 Forrai Tamás 8 HU Bicske 02:24:44 3174 2012 Oklevél  
  34 Forrai Tamás 4 HU Bicske 02:46:56 3911 2007 Oklevél  
  35 Forrai Tamás 1 HU Bicske 02:59:13 4978 2015 Oklevél  
  36 Forrai Zsuzsanna 2 HU Bicske 04:20:10 8739 2009 Oklevél  
  37 Forrai Zsuzsanna 1 HU Bicske 03:48:46 7085 2008 Oklevél  
  38 Hillebrand Dóra 2 HU Bicske 04:12:31 6909 2014 Oklevél  
  39 Hillebrand Dóra 1 HU Bicske 03:52:24 7058 2013 Oklevél  
  40 Horváth Zoltán 1 HU Bicske 01:14:40 10 2008 Oklevél  
  41 Horváth Zoltán 2 HU Bicske 01:49:41 516 2012 Oklevél  
  42 Ivanits Mónika 2 HU Bicske 03:21:31 6167 2015 Oklevél  
  43 Ivanits Mónika 1 HU Bicske 03:26:19 6352 2013 Oklevél  
  44 Izing Antal 1 HU Bicske 04:02:40 7782 2016 Oklevél  
  45 Juhász Csenge Zsuzsanna 1 HU Bicske 02:21:36 1864 2013 Oklevél  
  46 Juhász Csenge Zsuzsanna 2 HU Bicske 02:13:28 1232 2014 Oklevél  
  47 Kovács Attila dr. 2 HU Bicske 03:05:13 7389 2012 Oklevél  
  48 Kovács Attila dr. 1 HU Bicske 03:11:34 5268 2007 Oklevél  
  49 Kovács Bálint 1 HU Bicske 02:54:25 4399 2007 Oklevél  
  50 Lanczendorfer Attila 1 HU Bicske 03:13:05 7731 2003 Oklevél

 Korábbi közlésünkben is utaltunk már arra az információra, hogy egyszerre több párhuzamosan futó nemzetközi gyakorlat folyik Magyarország több pontján, a harci járművek szállítása pedig vasúton történik.

voroskereszt.jpg

 

harci3.jpg

harci2.jpg

harci1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírsor a Szűcs-sarokról

Címkék: járda

2017.07.07. 21:24

Ismét járható a Prohászka-Vörösmarty sarkon a járda, napokon belül elkészül a parkoló is.

1e3134d0f9b92f1322b819e15c669f96.jpg

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója a Bicskei Szónak elmondta, hogy a  helyszínre (a körforgalom közelében található - a szerk.) "esetkocsit és mentőhelikoptert riasztottunk. A helyszínen tartózkodó laikusok a mentésirányító telefonos segítségével a mentőegységek kiérkezéséig újraélesztést kezdtek, majd a kiérkező mentők átvették az életmentő beavatkozásokat.

A nőbeteget sikeres újraélesztés után mentőhelikopterrel szállították kórházba".

 

Látod annak mindenki nagyon örül, hogy megcsinálják a garázsnál a világítást. De nagyon jó lenne ha a lakók által borsos összegért bérelt közterületen, amiért garázsadót is fizetnek, a garázsok előtt és mögött levágnák a gazt.

Ez a Bocskai utca hosszú tömbje mögötti garázssor, amiről írtál, hogy 7 db lámpát állítottak fel, csak annyira elfoglalhatott a számolgatás, hogy a gazt nem vetted észre. Némelyik garázs előtt eléri az egy méter magasságot is. Szökőévben egyszer megszokták csinálni. Remélem, hogy nem baj, hogy írtam. Ha tudsz benne segíteni mindenki nevében köszönöm. A garázsokért megemelt építményadót fizetünk plusz bérleti díjat, mert közterületen áll. Jó, de ha közterület, becsülettel gondoskodjon róla a köz, ne csal bevételezzen.   

Tamás Körmendi   készítette a fotókat az autópályán a 35. és 36. km között történt káresemény dokumentációját. Személyi sérülés nem történt. A Bicskei tűzoltók értek ki először, ők kezdték meg az oltást.  Tamás  ezekkel a szavakkal osztotta meg képeit: Az emberek túlnyomó többsége-beleértve magamat is- hajlamos megfeledkezni arról, miből is áll ez a hivatás. Ma tanúja voltam! Elképedve néztem, hihetetlen bátorság, elszántság szükségeltetik egy "szimpla"munkanaphoz is! És gondolom ez csak a jéghegy csúcsa! Hatalmas tisztelet minden tűzoltónak!

 

Olvasói levelünk előtt a felvezetőben szeretném elmondani, hogy az Európai Unió egyik pályázatának köszönhetően - már hírül adtuk a Bicskei Újság alapján - közel 300 milliós piacépítés következik, amiben biztosan lesz VÁZAT zárható kerékpártároló.  Biztos "fussa" arra is, segít a brüsszeli nagybácsi.
A 300 milliós piacfejlesztés biztosan a legsűrűbben beépített városrészben a leginkább ideális helyszín. Generálunk még forgalmat a belváros közepébe, mert ami van, az nem elég.  A zöld meg elég a polgármester irodája előtt . Az is Brüsszelből. 
A  védőkorlát kapcsán: a Lidl-ben vásároltam és kerékpárom vázát ahhoz a reklámtábla előtt álló korláthoz zártam, ami a bevásárlókocsis szakasznál áll. Vastag és fémszínű. A harmadik alkalom lehetett, amikor kijött a biztonsági szolgálatos és arra kért, vigyem a kerékpárt tárolóba. Mondtam, hogy rendben, de ez nem kerékpártároló? A kerékkel zárható eszközök nem biztonságosak, jó ez a bringa nagyon, zárom kerékkel vázzal, ez a korlát kiválóan alkalmas. Erre azt mondta, hogy ez egy korlát, ami a reklámtáblát védi. Nagy a forgalom, nehogy valaki nekitolasson.
Végezetül: a piac és az uszodaparkoló környéki házak közvetlen szomszédságban minden héten piac, évi egy búcsú, ami mindenestül három napos. Voltaképpen nem csodálom, hogy berendezkednek rá, az is érthető, hogy a drága  vakolásukra vigyáznak, én is ezt tenném. Hallottam, hogy korábban végig látszottak a kerékpártámasztás nyomai és ettől lettek nagyon pipák.  A levélírónak viszont igaza van: a kerékpár tárolónak látszó korlátra rá kellene írni: "Nem kerékpártároló!" Kulturáltabb mint a bringák földre döntögetése. A legjobb pedig az lenne, ha a város finanszírozná a korlát költségeit a háznak és ráírnák: Kerékpártároló. Vigyázz a falra!        
Tisztelt Szerkesztőség!
Először lehiggadtam,aztán átgondoltam. Lehet, parázs vitat keltek. Tavaly óta nem jártam a bicskei piacon, a mai napig. Akkor is biciklivel, most is. Voltam akkor oly botor, hogy a szomszéd épület falához mertem támasztni a lezárt biciklit. Akkor is elborítva találtam. Részben jogosnak ereztem, mert a közös költség befizetése az épület állagára fordítódik. És én rongáltam a nekitámasztott biciklimmel. (Bár nem láttam, hogy leverődött volna vakolat.) Tudomásul vettem. Ma 6 órakor a felújított épület mellett egy korlatot találtam, örömmel konstatáltam, hogy lezárhatom hozzá a biciklimet, mivel a környéken EGYETLEN EGY bicikli tárolót sem láttam!!! Én voltam az első. Fél 9-kor a mellékelt kép fogadott. Egy idős néni is le szerette volna a biciklijét oda zárni, amikor egy másik figyelmeztette, hogy most az előbb egy fiatalember döntögette el őket. A néni eltolta a biciklit a piactér kerítése melle, ahol hosszú sorokban álltak a kerítéshez rögzített biciklik. Az általam is ismert férfi a padon ücsörgött, megkérdeztem, miért kellett eldönteni a bicikliket? Nem a ház falának támasztottam a biciklit! A válasz meglepett: "Mert az egy korlát." "A ház falát védi." Nem értem. Ha a korlat is a ház tulajdona, miért nincs rajta tájékoztató tábla? Például: NEM KERÉKPÁRTÁROLÓ! A bicikli meg az én tulajdonom! Ha ennyire ráér, kulturáltan is meg lehet engem kérni. Gondolom, sokan tapasztaltak már ezt a megoldást tőle, ezert a kerítés mellett sorakozó töménytelen bicikli. Az lenne a kérdésem, nem lehetne a piachoz bicikli tartókat tenni, hisz sokan kerékpárral érkeznek a piacra, es nem érné őket ilyen kellemetlen meglepetés!?
Nevemet a szerkesztőség kezelje. 

Kedves Bicskei Szó!

Kóborló kutyust láttam a kisállomáson. Képet csatoltam.

Üdv.:
Niki

 

 

Katonai szállítmányok. Tegnap vízi járművekkel, ma harckocsikkal várakozik a szerelvény. Olvasói forrásból idézzük: "egyszerre több párhuzamosan futó nemzetközi gyakorlat folyik az ország több pontján!
A harci járművek szállítása vasúton történik."

sorharckocsi.jpg

 

harckocsi.jpg

 

Három kamion ütközött az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán csütörtök délután Herceghalomnál, a mentés idejére a teljes útszakaszt lezárták, több kilométeres a torlódás - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője - olvasható a Népszavában az MTI híre alapján. 

kamion.jpeg

Csámpai Attila elmondta, hogy Budapest felé a 25-ös kilométernél, Herceghalom közelében három kamion ütközött össze ráfutásos balesetben. Az egyik kamion vezetője a fülkébe szorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Több kilométeres torlódás alakult ki, mert az érintett szakaszon a kiömlő rakományok miatt teljes szélességében lezárták az autópályát. Veszélyes anyag nem került az úttestre - fűzte hozzá a szóvivő. Az Útinform információi szerint a 39-es kilométernél lehet letérni az autópályáról az 1-es főútra, majd Biatorbágynál, a 21-es kilométernél lehet visszahajtani a sztrádára.  A SPAR KÖZPONTIG, A SZÉLESCSAPÁSIG ÁLL A KOCSISOR. 

A képeket olvasónk készítette. Hivatalos forrásból is igyekszünk tájékozódni, de olvasónk a következőket közölte: 

"Szia. Úgy tudom egy gyermekotthonos fiatal lány lett rosszul ott az út mellett feküdt
Egy hölgy állt meg (sajnos sokan elhajtottak a lány mellett
Aa mentők ugy tudom újraélesztették
És a helikopter vitte el végül"
"A hölgy, aki megállt és hívta a mentőket, azt mondta
Perceken múlhatott az élete a lánynak
Sokan elmentek mellette az a durva"
Frissít: A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteki válaszában az olvasható, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság napi jelentésében mindez nem szerepelt. Rendőri intézkedésre tehát a helyszín biztosításán kívül - nem került sor.   
20 óra 20 perckor a körforgalom minden kapujánál rendőrök irányítják a forgalmat. Az autópályán is baleset történt, mert buszokat, kamionokat is bőven látnak ott.  Az Útinform információi szerint a 39-es kilométernél lehet letérni az autópályáról az 1-es főútra, majd Biatorbágynál, a 21-es kilométernél lehet visszahajtani a sztrádára.

legi.jpg
rendpmento.jpg

kina2.jpg

latk.jpg

fotó: én-e

Valószínűleg a József Attila utca 1. szám alatti áruházi épület felső szintjén működő ruházati bolt települ át a Bocskai István utca 3-ba