Utolsó kommentek:

Barátomé volt. A barátom volt, aki néhány órával az eset után elhunyt.
Komoly problémákkal küzdött vagy 1.5 éve, s mikor úgy látszott, sikerül úrrá lennie ezeken, a szíve nem bírta tovább.
34 éves volt.
Ég veled, barátom!

Bejegyzés: Jó autó, rossz helyen - Ír és fotóz az olvasó
Olyan családok felmenői adták tovább unokáiknak a következőket, akik kifejezetten jól ismerik a területet. Az Országház historizáló stílusban épült hu.wikipedia.org/wiki/Historiz%C3%A1l%C3%B3_%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9szet_Magyarorsz%C3%A1gon csak és kizárólag hazai építőanyagból. Ezt a bányát az Országház építése idején kifejezetten azzal a céllal nyitotta meg Bicske község (még az igazi aranyidőkben, alig 20 évvel az egész országra sorsfordító hatást gyakorló Kiegyezés után, amiről Magyarország a 150. évforduló alkalmából mellesleg elfedett ünnepelni), hogy a Bicskén kitermelt kő az Országház építőanyaga legyen. Az itt kitermelt anyag túlságosan porózusnak bizonyult, inkább volt homok, mint kő, lehet, hogy próbálkoztak is vele, mert jól lehetett faragni, de végül valódi beépítéséből sajnos semmi nem lett. Hogy hol és mire használták fel, ez nem ismert. A sóskúti kő, ami a Bazilika, az Operaház és az Országház építőanyaga is egyebek mellett - az viszont nem csak szándék maradt. És egy verseny is zajlott, minden települést "adni akart magából" az Országháznak, "jelen akart lenni benne". Amikor Bicske község megnyitotta ezt a bányát, aminek tárnája 4 generáció óta nem köztulajdon, kifejezetten ezzel a céllal kezdte meg a kitermelést, ezért is az évszámbeli egybeesés. Érthetően dicsőséget, hírnevet, legendát, hasznot akart teremteni Bicskének az elöljáróság ezzel a munkával. A legenda, mint látjuk, keményen tartja is magát, de sajnos akkor sem igaz a területet és az Országházat jól ismerők szerint. Azt gondolom, ha valóban beépült volna bicskei kő az Országházba, eleink nem feledkeztek volna el arról, hogy az utókor megfelelő és pontos tájékoztatást kapjon a dicső cselekedetükről. Hozzáteszem: én lennék az egyik legbüszkébb, ha az egész T. Ház bicskei kőből épült volna meg :)

Bejegyzés: A mogyorósi barlangról
Volt szerencsém gyerekként még a nagyállomás utcájának az elején lévő műhelyébe járnom. Aztán a könyvesbolt mellettibe is. Feri önmagában egy intézmény volt Bicskén. Mindenki Feri-e.
A jóindulat, a segítőkészség, a profizmus szuperlatívusza. Tájékozottabb volt mint a GOOGLE. Szeme a pályán de diszkréciója mindenek felett. Ő egy bicskei ikon volt. Emblematikus figura. Végtelenül sajnálom hogy elment.Letette az ollót. Legyen neki könnyű a föld.

Bejegyzés: Zsidai Ferenc emlékére
Elég lenne egy facebook oldal, oda ki lehetne írni 1 perc adminisztrációval ha bármi változás van.

Bejegyzés: Újra él a Bicskei Tanuszoda vonalas telefonszáma
Köszönjük! A mogyorósi barlang természetesen nem természetes képződmény, hanem kitermelés zajlott. A családban és az iskolában is elég hamar találkoztunk ezzel a történettel, hogy az Országház épült meg belőle 1885-1904 között. Jártunk ott iskolával, barátokkal. Az azonban inkább csak helyi legenda lehet, hogy "ebből épült az Országház" - most nem Önt idézem, hanem az elterjedt félmondatot. 15 éve találkoztam először azzal az állítással, hogy bár valóban felmerült országházi felhasználása, de sem a minősége, sem a mennyisége nem tette lehetővé felhasználását. Utóbbi csak becslés, de hogy ennyi kő kevés lett volna hozzá, ez biztos. Homokkőnek nevezném laikusként ránézésre, míg a híres sóskúti mészkő ennél sokkal tartósabb. Minden bizonnyal valahol Budapesten használták fel. A sóskúti kőkincsből viszont felépültek az Országházon kívül: Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Vigadó, Operaház, Szent István Bazilika, Budavári Palota, Citadella, Lánchíd, temesvári és bécsi színházak stb. A Bicske, Mogyorós és Országház közötti kapcsolat megkérdőjelezését egy Országházat jól ismerő, történelmi és helytörténeti olvasmányokat kultiváló bicskei baráttól hallottam először kb. 15 éve. A barlang környékét is ismeri, mint a tenyerét. Meg fogom őt kérdezni forrásairól. Az azonban biztos, hogy Sóskút hivatalos honlapján is ott áll, hogy ottani kőből épült a "tisztelt ház", erre most kerestem. Emlékszem, reménykedve kérdeztem, hogy nem lehet, hogy a bicskei kő is felhasználódott, mire oda jutottunk: sem alapba, sem följebb nem ajánlatos málékonyabb anyagot felhasználni egy folyam partján álló hatalmas palotában, ha van kemény, valódi mészkő. Boldog új évet!

Bejegyzés: A mogyorósi barlangról
A "barlang" tulajdonképpen táró, kőbánya. Pár évvel ezelőtt még kivehető volt a megnyitás alkalmából a bejárat fölé festett 1886-os évszám. Úgy hallottam a Málé-hegyi öregektől, hogy a kibányászott köveket szekerekkel szállították a vasúthoz. A vasút vitte tovább Budapestre, az Országház építéséhez. Lehetséges, hogy a Vármegyék, már akik a területükön rendelkeztek alkalmas kőanyaggal, így járultak hozzá az Ország Házának építéséhez.

G.A.

Bejegyzés: A mogyorósi barlangról
Ja még annyit hozzá, hogy mivel a Tesco csinált egy olyan parkolót, aminek speciális célt szánt, ők tudnák ellenőriztetni a biztonsági őreikkel a dolgot.

Bejegyzés: Családi parkoló - Ír az olvasó és fotóz
"ilyen családos parkoló nincs a Kreszben, tehát nem jogsértő, hogy ha ott áll meg"

Ennyi. És azon kívül, hogy tényleg bunkó dolog, nagyon sajnálatos, hogy a hölgy viszont autót vezet, de ezzel nincs tisztában (vajon mely szabályokat nem ismeri még?).

Bejegyzés: Családi parkoló - Ír az olvasó és fotóz
akkor mér kettő van. mégis egy. köszi. ezt a Bicskei Katolikus Karitász szívesen átveszi és osztja, ma felveszik a kapcsolatot Anna és a Karitász stb.

Bejegyzés: Anna cipős doboz akciót hirdet Bicskén, mert neki sok ajándéka van - Bárki csatlakozását szívesen fogadja
A legnagyobb gond ezzel az, hogy országosan olyan terhet ír elő a rendelet, amit még ízlelgetni kell a szolgáltatóknak, mert nincsenek felkészülve rá, és pénz sincs mögötte.

Bejegyzés: Az EMMI rendelet szerint télen havi kétszer kell elszállíttatni a kerti hulladékot
@metal: kerti hulladékot és talán azért rendelkezett így az EMMI, mert télen a fűtés is súlyosan szennyezheti a levegőt, tehát az elszállítással kihúzza azt az érvet, hogy azért éget az ember szabad ég alatt, mert télen nem viszik el. igen, jól érti, egy vidéki városban télre is marad kerti hulladék. erről kívánnak gondoskodni.

Bejegyzés: Az EMMI rendelet szerint télen havi kétszer kell elszállíttatni a kerti hulladékot
És télen pontosan milyen zöld hulladékot vesznek el havi kétszer? Nyáron jó lenne a havi 2 alkalom, de télen? Amúgy szerintem a legfontosabb az lenne, hogy ne április második felében vigyék el először, mert a tavaszi hulladék jó része a mostani trend szerint már február végén megvan. És ezért sokan nem tárolják cirka 2 hónapig, hanem eltüzelik.
Plusz jó lenne, ha ellenőrzésekkel és először figyelmeztetéssel, majd kemény büntetéssel be is tartatnák a szabályokat. Ugyanis a szabályos égetéssel nincs különösebb baj, a vizes, meg mindig más szemetet is tartalmazó hulladék égetésével van baj.

Bejegyzés: Az EMMI rendelet szerint télen havi kétszer kell elszállíttatni a kerti hulladékot
Bocsánat az kimaradt, hogy én nem ellenzem a napenergia használatát. De sose fogja kiváltani az alaperőműveket (aki egy kicsit is ért hozzá, az ezt elfogadja).

Bejegyzés: Felnézünk az iskolánkra
@Bicskei-Szó: Ezen kár vitatkozni. amiket megjelölték hivatkozásokat legalább annyira egyoldalúak, mint amiket a kormány rendelt a saját igazának vizsgálatához. Viszont még ezek az egyoldalú "tanulmányok" is csak úgy emlegetik, hogy majd olcsóbb lesz,.... És persze kiemelik, hogy az atomerőmű költségeiből kimarad a hulladék kezelése, de azt nem emelik ki, hogy ők meg kihagyják az energiatárolás költségét (mert bizony a nap és szél energia nem egyenletes, és a periodicitása mellett is elég nagy az ingadozása).

Bejegyzés: Felnézünk az iskolánkra
Sajnos én is többször tapasztaltam, hogy eléggé szabadelvűen értelmezik a buszmenetrendet! Felháborító, hogy ez az egy buszjárat is ami van, az is ennyire hanyagul van kezelve. Véleményem szerint indokolt lenne egy rendes (iskolakezdéshez, és vonatokhoz) összehangolt menetrendű helyi buszjárat! Szerintem ez nem nagy kérés a városvezetéstől...

Bejegyzés: Nem fért fel a buszra két gyermekével péntek reggel - Ír az olvasó
a blogon már nem elérhető, de úgy nem is lett volna érdemes megnézni. legjobb egy okos tévé és itt tube link www.youtube.com/watch?v=blViB2XzrC0

Bejegyzés: Testről és lélekről
@mürá: bár ilyen egyszerű lenne. minden kérelmező ügyében a hatóság dönt - meghallgatásokkal, jól bejáratott keresztkérdésekkel, földrajzi, nyelvi és más kontrollokkal - nemzetközi tapasztalatok alapján. Ez az ő hatáskörük és szakmájuk, ez kezdetektől így van. Az "esti mesédre" hadd mondjam el, hogy valószínűleg másféle esti mesét fogadsz be szívesen és más csatornán nézed... Végül is szabad akaratunk szerint választhatunk csatornát és eldönthetjük (ma még) azt is, mesét akarunk vagy valóságot.

Bejegyzés: Tények Magyarország humanitárius kötelezettségeiről