A Bárányos József képviselő vezette pénzügyi bizottság előterjesztése szerint 50 százalékos mértékben tervezik emelni az építményadót. Az eddig kb. 116 Ft körül volt az adó mértéke négyzetméterenként, ez most jelentősen növekedni fog - értesült a Bicskei Szó nem hivatalos forrásból.  

50 négyzetméter alatti ház esetén úgy tudjuk, nem kell adót fizetni avagy marad a régi mérték. 50-100, 100-150 valamint 150 négyzetméteri feletti kategóriában szabja ki az adót a bizottság a testület plénuma által még nem megszavazott terve, az adóemelésről döntő  bizottságot (a közvélekedés által polgármester-jelölti ambícióival kapcsolatban is gyakran emlegetett) Bárányos József tanár/iskola igazgató vezeti, akinek mostani jelszava az adóemelés kapcsán: "rendbe tenni a várost". (Arról nem tudunk, hogy városunk Csabdin élő polgármesterét arra kérte volna a bizottság vezetőjeként Bárányos József a rendtétel érdekében, hogy mondjon le félmilliós havi fizetéséről, ami azt jelentené, hogy a vaskos járulékokat sem Bicske népe fizetné bére után ebben a nehéz helyzetben.)  

Lapunk szerint a Bicskén élők többsége az országra is jellemző módon egyre inkább megrokkan pénzügyileg, az országos elvonásokat érezzük a bőrünkön, ha munka után átlagos jövedelmünk van, az általában a rezsi kifizetésére elég. Akinek volt/van biztonsági tartaléka, egyre inkább feléli, miközben erősen csökken pénzünk vásárlóereje. Ilyen formán NEM csak a választó tömegeken kellene behajtani, ami hiányzik, hanem a megválasztottakon is lenne mit. Bőven.      

Úgy tudjuk, jegyzett terveik között szerepel: ha egy bicskei vállalkozó kitesz a boltja elé egy megállító táblát, akkor azért havi 800 magyar forintot évi 9600 Ft-ot kell befizessen közterület-használati díj gyanánt. Az már ugye más kérdés, hogyha tábla elhagyása mellett dönt a boltos, elvileg csökken a bevétel, tehát csökken a város iparűzési adóbevétele is. Az árak persze nőnek, hiszen a közterület használati díjat és minden más adót - legtöbbször a vevő, vagyis mi fizetjük meg vásárláskor.  

A közterület használati díj emelése árusokra, építkezőkre stb. is vonatkozni fog, hogy Bicske város ezzel is növelhesse bevételét.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása