Mint már azt hírül adtuk, országos intézkedés keretében a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság javaslatára hoznak létre melegedőket országszerte az önkormányzatok a polgárőrség és a rendőrség segítségével, így Bicske városában is. Éjszakára is elhelyezést kérhetnek a fedél nélkül élők vagy akik otthonaikban nem tudják megoldani a fűtést a Szibéria felől érkező kemény zimankóban.

(A bicskei Tolnai Csilla a Bicskei Szó hírének megjelenése után néhány perccel felajánlotta, hogy szívesen segít az ételszállításban. Köszönjük. Szállító edényeket is tudnak biztosítani - mondotta a hölgy. Az információt továbbadtuk.  Ők ételszállításkor fokozottan figyelnek az idősekre, kapcsolattartók,  belépnek az éthordókkal, megkérdezik,  rendben vannak-e dolgok.)  

Talán mondani sem kellene, hogy ne csak a netes ismerősök között osszuk meg a melegedő hírét, hiszen hajléktalan vagy mélyszegénységben élő  magyarokhoz leginkább élőszóban jut el a téli menedék létrejötte. Amikor hátukon zsákjaikban minden ingóságukkal ballagnak szegények, lehet, hogy elég annyit mondani: "Jó napot! hallotta már az Ady u. 2-ben nyíló melegedőről?" Azt se feledjük sosem, hogy az otthon nélkül élők nemcsak pénznek, ételnek örvendenek, hanem emberi jó szónak is, mivel őket is anyaszülte.

A város ezt a közleményt tette közzé holnapján:            

"Tisztelt Bicskei Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk a  Tisztelt Lakosságot, hogy a hideg időre való  tekintettel Bicske Város Önkormányzata a KAPCSOLAT  KÖZPONT székhelyén  Bicske, Ady E. u. 2. szám alatt melegedő helyiséget biztosít a rászorulóknak.

A helyszínen biztosítunk meleg teát. Kérjük a városi egyházi és más karitatív szervezeteket, hogy élelmiszer felajánlásokkal támogassák a kezdeményezést!

Két héten keresztül 2012. február 17-ig minden nap, reggel 8.00 

órától délután 16.00 óráig várjuk a rászorulókat!

A fenti időszakban előzetes egyeztetés alapján  éjszakai szállás igénybevételére is lehetőség van. Az éjszakai szállásra vonatkozó igényeket minden nap 16.00 óráig jelezhetik a rászorulók a Kapcsolat Központ munkatársainak.

Ezúton kérjük a Kedves Lakosság segítségét, ha környezetükben tudnak olyan személyről/személyekről, akit/akiket  súlyosan veszélyeztethet a hideg időjárás, legyenek szívesek átadni az információt ezen rászoruló személyek számára, segítve ezzel az intézmények dolgozóinak munkáját." 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása