A park biztosan Bicskén marad, ezért érdemes dolgozni. Lesz vele fenntartási munka, ha kiépül és megnőnek fái, cserjéi és pázsitja, sétányai, tava, kemencéje, játszótere, sportpályája, netán kártya és sakkasztala és bővebb forgalma lesz.

Itt egy mai állapotáról készült fotó, a helyszín részlete, amit a lakossági összefogás Bicske város támogatásával méltóvá akar és fog tenni egy európai magyar kisváros központjához. E mai állapot néhány bicskei család, a Bicske város munkája és leginkább a Hegedűs Imre mezőgazdász vezette Bicskei Mezőgazdasági Zrt. munkatársainak szakmunkája miatt lett ilyenné, így lehet belőle egyáltalán kiindulás, olyan fontos ez, mint házépítésnél az alap.

 

De aki ezután, napjainkban részt vesz munkánkban benne két becses kezének munkájával avagy egy facsemete vagy bármi más segítség adományázásával, vagy csak egy jó szóval, akkor az a bicskei azt mondhatja gyermekének vagy unokájának pár év múlva erre sétálva:

- Látod fiam, ott az a TE fád a MI parkunkban... 

Nőjetek nagyra. Ezért is érdemes egy facsemetét rendelni a faiskolában, az ottani füzetbe diktálni gyermekünk vagy unokánk nevét. Így legalább mire felnőnek gyermekeink és az ő fáik, vigyázni fognak arra a területre, amihez van némi kötődésük a fákon kívül a játszótér, pályához, a tóhoz és a többi részhez. Az alábbi képen a mai gép fűmagvetés látható, és Bicske város közmunkásai szedik fel azt a követ, ami a területre került, s amiből két hete bicskei családok önkéntes munkával összeszedtek pár köbmétert.   

Fotó: Sabján Roland 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása