A FM Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola február közepétől immár akkreditált Telc nyelvvizsgaközpontként is működik. 

A fejlesztés révén a bicskei középiskolában középfokon és felsőfokon is lehet nyelvvizsgát tenni, nem kell Tatabányára, Székesfehérvárra vagy Budapestre utazni. 

A nyelvtanárok saját tanítványaikat nem vizsgáztathatják a The European Language Certificates (TELC) szabályzata alapján. A telc GmbH (Frankfurt am Main) jogtulajdonában álló vizsgarendszer. A telc GmBH a DVV, a Német Népfőiskolai Szövetség által létrehozott és felügyelt szervezet, mely a Népfőiskolai Szövetség keretén belül az elmúlt ötven évben működő nyelvvizsgáztatási és fejlesztési tevékenységet fogja össze. A TELC 18 európai országban és Kínában van jelen és több mint 3000 vizsgahelyen végez nyelvvizsgáztatási tevékenységet. A TELC vizsgázói 10 nyelvből és 5 (A1-C1) szinten tehetnek vizsgát. A vizsgák között általános és szaknyelvi vizsga egyaránt van. A TELC nyelvvizsga Európa számos országában komoly esélynövelő a tanulmányok során vagy a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor. A TELC kizárólagos magyarországi jogtulajdonosa a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT).

A TELC Magyarországon 88 vizsgahelyet működtet és ezzel a második legnagyobb vizsgahely-hálózattal rendelkezik. A TELC vizsgái közül az angol és a német nyelv államilag elismert alap (B1), közép (B2) és felsőfokon (C1). A francia, olasz, orosz, spanyol és török nyelv általános eljárásban honosítható, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központhoz beadott kérelemmel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása