Hazai pálya

Címkék: fotó helytörténet btc

2013.09.17. 18:07

bicske_ganz_1379433511.jpg_746x520

Ezt az 1939. áprilisában készült fotót Szili József nyomdászmeseter találta a www.fortepan.hu révén. A kép valószínűleg Bicskén, a mai Bem utca és Szent László utca találkozásánál lévő futballpályán készült egy Bicskei TC - Ganz mérkőzés alkalmából.

Egy bupapesti család albumához tartozó kép tulajdonosához fordultunk.  

Kedves Anderle Lajosné! 

A www.bicske.blog.hu társadalmi munkában készülő civil oldal létrehozója és szerkesztője vagyok. Örömmel láttam a bicskei focistákat ábrázoló antik képeit a Fortepan oldalán. Szeretném közzétenni és megtudni róluk minél több háttér információt. A kép története, pl. hogyan került birtokába? Mi van a kép hátuljára írva? és minden más, amit fontosnak tart. 

Köszönettel, Izing Antal 

 

Tisztelt Izing Antal!

 Amint azt korábban telefonon elmondtam, a képeket édesapám hagyatékában találtam. Ő akkor, amikor a kép készült, a Ganz Hajógyárban dolgozott, mint vasöntő. A szakmai képzést is ott kapta. Mivel gyermekkorában is nagyon szerette a labdarúgást, a kérdéses időpontban a Ganz Rt., majd a Ganz Kertváros S.C. és később a Chinoin csapatában is játszott. Sajnos a képek hátoldalán nincs több információ, mint ami a Fortepan oldalon szerepel, vagyis "Ganz Rt. csapata - Bicske - 1939. IV. 12." Feltételezhető, hogy bicskei csapattal játszottak. Édesapám (azon a képen, ahol a csapat szemből látható) az álló sorban balról a harmadik (...).

Sajnálom, hogy ezek a képek nem segítettek Bicske múltjának feltárásában.

 Üdvözlettel:

 Anderle Lajosné

 

Tisztelt Asszonyom! 

Nagyon köszönöm fáradságát és bizony így is értékes ez a feltehetően Bicskén készült fotó a Ganz csapatáról. 

Köszönettel és tisztelettel, Izing Antal 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása