Egy újságíró-palánta volt az egyik, aki leült a billentyűk mellé - Domokos Katalint és Endrédiné Szabó Erikát, a Nagy Károly Városi Könyvtár vezetőjét ajánlotta az országos felhívásra.  Mindketten kaptak bőven olvasói ajánlásokat, bennük alapos és részletes indoklással arra nézvést, miért is tündérkönyvtárosok. 

 Szombaton adják át a Tündérkönyvtárosi címet a fantasztikus színházban, a Katonában.  Annyira jó érzés lehet ez, bizonyára minden hivatalos elismerésnél többet ér. Mikor Bosnyák Viki író A tündérboszorkány című könyv szerzője megírta,, hogy tündérkönyvtárosok lesznek ketten Bicskéről, bizonyára emlékezetes jelenet marad a két szakemberben.

Abban a könyvben a rút boszorkány könyvtáros megszépül, tündérré válik, mert a gyerekek elkezdenek könyvtárba járni és olvasni, minél több olvasó és elolvasott könyv, annál jobban hasonlít tündérre a könyvtáros és nem rút banyára...

No, innen jött a Kolibri Kiadó ötlete, felhívása.

"Kedves Olvasóink!

Hálás szívvel köszönjük a javaslataitokat, nagy öröm számunkra, hogy a BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtárából két tündérkönyvtárost jelöltetek, akik 2014. június 14-én Budapesten a Katona József Színházban a Zenés, mesés Kolibri matiné keretében vehetik át az elismerést igazoló oklevelet.
A program nagyszerű családi programnak ígérkezik és ingyenes, ezért szeretettel ajánljuk minden gyermekkönyveket szerető barátunk figyelmébe."

Ez a levél az a levél: 

"Kedves Tündérkönyvtáros-jelölt,

 Május 20-án lezárult a Kolibri Kiadó és a Tündérkönyvtárosok Szövetségének Tündérkönyvtárosokat kereső pályázata. Örömmel értesítjük, hogy Ön elnyerte a Tündérkönyvtáros-címet!

Az ezt igazoló oklevelet a 2014. június 14-én, szombaton 11 órától a Katona József Színházban megrendezendő zenés-mesés Kolibri matiné keretében adjuk át az újdonsült Tündérkönyvtárosoknak. Az elismerést Bosnyák Viktória, a méltán népszerű Tündérboszorkány-trilógia szerzője és Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó főszerkesztője adja át. Örömmel vesszük, ha megtisztel bennünket jelenlétével a rendezvényen. Kérjük, jelezzen vissza a kolibri@libri-kiado.hu címen, hogy számíthatunk-e Önre.
A rendezvény nyilvános és díjtalan, így ossza meg a hírt azokkal is, akiket Ön szívesen látna a nézőtéren."

(ia)

 

 

Ez volt a felhívás maga: 

 

tündérknyv.jpg

 

 



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása