A testület ma déltől megtartott rendkívüli nyílt ülésén döntöttek többek között a Kodály Zoltán utca szilárd burkolatának kiépítéséről járdával és vízelvezetéssel együtt. Döntöttek a bicskei reformátusok által megkezdett temetőkerítés városhoz méltóbbá tételéről úgy, hogy mindkét temető esetében temetőnként fél-félmillió forintos összeggel járul hozzá Bicske városa a munkálatokhoz.

A református temető  esetében terveztet Bicske, míg a katolikus részről a fenntartó egyház a terveztetést megtartotta saját feladatul, de a keretösszeg fölhasználódik annak a területnek a méltóbbá tételéhez, ahol bicskei családok szeretteinek sírjai domborulnak.

A tetejébe a tervek szerint mindez még a választások előtt el fog készülni! Úgy legyen.  

Városunk döntése nemsokkal cikkünk megjelenése után született, amiben úgy véltük: ha már 2,4 milliós darabonkénti áron szobrokat helyeztet a város a katolikus templom homlokzatára, akkor talán a temetőkerítések tisztességessé tételének is nagyon itt lenne az ideje.

Ezt a temetői munkát egyébként Máté János esperes vezetésével kezdte meg a Bicskei Református Egyházközség, amikor új kaput kapott a református temető - bicskei (!) mester műve teszi igényessé, helyhez méltóvá a bejáratot, tehát (itt nincs az, mint Bicske Város Kemencéjénél, ahová Tessely Zoltán Tabajdról rendelt asztalokat-padokat, darabját 233 ezerért....) 

Varga Imre plébános, címzetes esperes pedig szinte minden mise végén hirdeti a híveknek, hogy összefogásra van szükség a katolikus temető kerítésének és az egész temető  rendbehozatala érdekében.

Bicske városa ebben a munkában is partnerré vált képviselőinek mai döntésével. A mai ülés volt az első - Tessely Zoltán polgármester hivatali idejét tekintve -, városunk átlag 8 havonta cserélődő jegyzői közül a legújabb jegyzőnek, aki ugyebár a törvényesség őre.... Kezdetnek nem rossz.  

A Bicskei Szó csöndesen örvend annak, hogy nyilvánosságra hozott véleménye nem talált süket fülekre, de tudjuk azt is, hogy ehhez nem kellettünk föltétlenül: elég a Bicskén élőknek végignézni a szóban forgó, rendkívül forgalmas területen.

Megjegyezzük, hogy ugyanez a helyzet a Kodály Zoltán utcával kapcsolatban, ahol írással, olvasói levéllel és fotókkal képviselte a Bicskei Szó az ott élők alapvető érdekeit.

Lényeg: a 740 méter hosszú és 5,5 méter széles Kodály utca 149 millió 473 ezer 259 forintból újul meg a közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelező munkája által, új járda és a csapadékvíz-elvezető épül.

A Hársfa utca szilárd burkolatáról nem volt szó.  

A testület számos városfejlesztési kérdésben döntött ma ülésén, alig kettő hónappal a választás előtt.

Itt volt az ideje!

 

Hadd tegyük hozzá, hogy a vasútparttól a Feltámadunk feliratú kapuig tartó járda mentén, ahol embertömegek haladnak el naponta, ami mentén folyton parkolnak, hosszú és bokáig érők tócsák állnak eső esetén. Egy kőműves iskolatársam, aki most Németországban dolgozik, azt mondta: írjam már meg, hogy ő megcsinálja ingyen, fölméri, megmondja mit kell hozzá a helyszínre hoznia a városnak, adjanak mellé egy-két segédet, aki látott már varjút karón és ő két-három nap alatt rendbe teszi az egészet. Mert nem is érti, hogy egy városban hogy nincs annyi büszkeség, annyi figyelem, annyi önérzet, hogy egy forgalmi csomópont mentén ilyen gagyi állapotokat megenged.   

Azt mondta, nekem, hogy ő hiába nézi, hiába sír miatta, ha én a blogban közzéteszem, hogy nyilvánossá teszem, könnyebben megoldódhat. Mint már sok minden, talán ez is elintéződik a nyilvánosság ereje által.

Addig kell felvetni, míg fontos nekik a kampányhoz. Sokan járnak arra, frekventált terület nap, mint nap.

Persze, tele van a város ilyen helyekkel, ahol régen szükséges lenne a felújítás, ám elsősorban azon útvonalakban kell  gondolkodni (lásd: Kisfaludy járdaépítés), ahol a "tranzit" gyalogos forgalom nagy, pl. a fenti járdaszakasz, vagy a Batthyány utca, ezt követően lehetne ütemezetten, az ide kapcsolódó utcák járdáit megépíteni, felújítani.

Az ütemezés természetesen nem választási évek kellene jelentsék. 

 

Izing

 

A testületi ülésről a város hivatalos portálján nem szerepelt semmilyen információ, helyszínét és időpontját telefonon tudakoltuk meg. Ezt a helyszínen kértük és kaptuk azért, hogy dolgozhassunk belőle, végül úgy döntöttünk, legjobb ha egyben látja minden olvasónk, akit velünk együtt érdekel a bicskei élet - A szerk.   

    

meghívó1.jpg.jpg

 

 

 

    

meghívó2.jpg.jpg              

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása