Ismeretes olvasóink előtt a Zöld Bicske Kft. nevének megszületése. "Képviselőink", Bicske Csabdin élő polgármesterének előterjesztésére elhatározták, hogy az új névhez új arculatot rendelnek.  

A Tessely/Pálffy által vezetett város szerény pénzeszközeiből bruttó 4 millió forintot szánt arra, hogy a Zöld Bicskének új logója legyen. Ezért a Bicskén már szaktanácsadóként foglalkoztatott Várhegyi Attila, egykori Fidesz pártigazgató cégét, a Prestige Media Reklámügynökség Kft.-t bízták meg azzal, hogy a Zöld Bicskének tervezzen arculatot.    

Rihó Krisztán képviselő azt mondta, hogy ezek a milliók túl nagy összeget jelentenek ahhoz, hogy egy logóért és egy matricáért ennyit fizessünk. Rihó azt javasolta 2014. januárjában, hogy maradjunk az új névnél és kész, a többit majd megoldjuk.

Tóth Melinda képviselő bátran, becsülettel - ajánlom az összes képviselő figyelmébe ezt a magatartást -, kifejezte: bicskei grafikust, bicskei kivitelezőt kell keresni, ha már mindenképpen ekkora összeget akarunk kifizetni.

A Bicskei Szó a következő álláspontot képviselte volna: hirdessen a város pályázatot bicskei lakosok, iskolások, művészek között az új névre, az új arculatra. Válassza ki a legjobbat a város, vagy a legjobbak közül alakítson ki egyet, amit aztán bicskei grafikussal készített el, például a bicskei civilek által építeni kezdett Bicskei Szíve Park grafikusával, Sabján Rolanddal (R.F.M. Dekor).

      

Idézet a jegyzőkönyvből:      

"Tessely Zoltán polgármester: a Marketing cég egy szellemes megoldást javasol részünkre (Roppant szellemes, zseniális kreatív koncepció nagycsoportos ovisaink jobbat tudnának két gombóc fagyiért - A szerk.) , hiszen a bicskei színeket, kék, sárga színt, zöld nevet javasolják nekünk (és basszus, ezért ki fizetünk bruttó majdnem 4 milliót - A szerk) . (A jelenlévők, ill. a TV-nézők tájékoztatására az előterjesztéshez készült különböző színes logókat, ábrákat, emblémákat mutat körbe, majd folytatja.)
A megítélésem szerint nekünk most két dologról kell döntenünk. Előbb a cég igénybevételéről, ezt követően a névválasztásról. A névről a mai nap folyamán kell dönteni, mert a szerződésben egy olyan határidő van, amelynek az elmulasztásénak jelentős következményei vannak.
A Gazdálkodási Bizottság javaslatának megfelelően a legolcsóbb árajánlattevő megbízását javasolom, aki az egyedüli értelmezhető ajánlatot is tette. A névválasztásáról is javasolom a döntéshozatalt.
A logóról való döntésünket tovább tudjuk tolni a rendes ülésünkig.

Tóth Melinda képviselő: bizottsági ülésünkön elhangzott Adravecz Úr részéről, hogy érdemes lenne megkeresni a bicskei grafikust és árajánlatot kérni tőle, mert jobb lenne egy helyi kivitelezővel tárgyalni. Akármi szükséges, azonnal biztosítani tudja, ő tervez is, és kivitelez is. Ma elegendő lenne a névről dönteni.

Rihó Krisztián képviselő: bizottsági üléseken sokat vitatkoztunk. Javasolom, hogy csak a névről döntsünk. Kerüljük el a joghátrányát annak, hogy a Saubermacher marad, és utána pedig a 4. 5. 6. pontot pedig ki lehetne húzni ebből a határozati javaslatból. A 3,7 millió Ft sok ezért, amiért valóban csak egy logót kapunk meg pár matricát. Az árajánlatban szereplő kommunikációs tréning megtartását nem tartom olyan fontosnak, hogy az árajánlatban szerepeljen az.

Tessely Zoltán polgármester a képviselői módosító javaslatokat egyenként szavazásra bocsátja.

A Képviselő-testület 2 igen, 9 tartózkodás szavazatával Rihó Krisztián képviselő módosító javaslata nem kapott többségi igen szavazatot.

A Képviselő-testület 1 igen, 10 tartózkodás szavazatával Tóth Melinda képviselő módosító javaslata nem kapott többségi igen szavazatot.

Tessely Zoltán polgármester: a legjobb ajánlatot tevő cég, a Prestige Média Kft. 3,2 millió + Áfa ajánlatát fogom szavazásra bocsátani. Jegyző Asszonytól tájékoztatást kérek, hogy az összegért mit fog a cég vállalni, vagy mit nem vállal magára."

   

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vicc kategória..
1.: minek ez?
2.: miért kell ennyi pénzt erre költeni?
3.: A bicskei RFM Dekor miért nem megfelelő? Számos alkalommal "bizonyított" már, a jelenlegi városvezetésnek is..
mert mindig van haverabb a haveroknál...most oda kicsit aztán ide..ennek a játéknak sosem lesz vége??ja persze majd zotyi helyett kari...az komoly változás lesz..sok idióta narancs követő..csak gratulálni tudok de legalább a saját jövőtöket is tönkrevágjátok..igaz ez a halálváros nem is érdemel mást
süti beállítások módosítása