Bicskén birtokvédelmi, "otthonvédelmi" eljárás megindításán kénytelenek gondolkodni városlakók saját otthonaik védelme érdekében, miközben a az ún. képviselő-testület tagjai keresztül néznek rajtuk és problémáikon.  

A bicskei főutcától nem messze - árvízvédelmi okokból -, térdig befalazta gazda családi házának rendes bejáratát, hogy megvédje a víztől. A helyzet azt követelné, hogy legyen olyan képviselő vagy képviselőcsoport, akik kiállnak az érdekeltek mellett. Legalább annyit el kellene érni, hogy tisztességesen tájékoztassák az ott élőket arról, keleti és nyugati árvízvédelmi övárok pályázati úton történő fejlesztésével kívánják védetté tenni a várost. Pár hónapja írtunk az elgazosodott és szeméttel teli árkokról. Ezzel egyidejűleg már dolgoztak a GESZ közmunkásai az árkok tisztításán. Nemrégiben a telep végében fekvő ERBE-árkot takarították, jómagam akkor láttam mindezt, amikor a Széchenyi utcából a Táncsics utca felé haladtam az árok melletti szélső úton.     

Ugyanez igaz a kertvárosban működő üzemre, akik a blogunk által nyilvánosságra került probléma óta jól kezelik az ügyet, beruháztak a zajgátló tok érdekében, de a környéken élők szerint ez édeskevés, mert a probléma továbbra is fennáll. Korábban is közölt Bicskét szolgáló tartalmainkban megtalálható: az üzem vezetése ígértetet tett arra, hogy további milliókat fordítanak a zajgátlásra. A cég és a városlakók "képviselői" szíves figyelmébe ajánljuk az elkeseredett bicskei családok helyzetét.   

A gyepmesteri telep szomszédságában élők mindannyian állat- és kertszerető emberek. Életminőségüket elmondásuk szerint jelentősen rontják a telep zaj, bűz és egyéb hatásai. Az ott élők és Bicske város is tiszteli az állatmentők munkáját, de a jelenlegi gyepmesteri telep a szomszédok szerint egyáltalán nincs jó helyen. Az élni és élni hagyni elv alapján olyan városban vagy közelében fekvő területre kellene áttelepülni, ahol nem zavarnak szomszédokat.    

 Pálffy Károly polgármester (akinek a város érdekében drukkolva időt hagyunk arra, hogy fel tudjon mutatni bármit is alpolgármesteri munkássága után) a Nagyállomáson működő, családi házak szembe szomszédságában működő bányadepó por- és zajártalmait egy 20 km/h-s néveleges és a beszállítók által az ott élők szerint be nem tartott sebességkorlátozással kívánta megoldani, mert sajnos több lépéshez  nincs bátorsága a bicskeiek érdekképviselete ügyében, pedig a bátorság, a bátor és határozott kiállás nem ártalmas ebben a pozícióban sem. 

Nem ártana az sem, ha a többi bicskei képviselőnek is lenne kurázsija azért, hogy kiálljon a városlakókért és lakott területen kívülre tegyék a bányarakodót. 

Az ott élők elmondása szerint a névleges, senki és semmi által nem ellenőrzött 20 km/h-s sebességkorlátozást nem tartják be a napjában tucatszámra házak előtt forgolódó teherautók. Ennek érdekében - míg az egész rakodót ki nem teszik lakott területről - érdemes lenne a korlátozás betartatása és a bicskeiek védelme érdekében bekamerázni.

Blogunk nem egy alákérdező, nem önmagát ünneplő típus, semmi érdek, semmi helyezkedés blogunk, semmiféle anyagi haszonra vagy pozícióra nem törekszik munkájával és amit teszünk, azt szívből tesszük. Kérjük az ún. képviselőket, hogy lépjenek fel valódi képviselőként és törekedjenek arra, hogy  szolgálatuk valóban szolgálat legyen a város felé. Törekedjenek arra, hogy bele tudjanak nézni a városlakók szemébe, akiket nem az érdekel, hogy ki mikor mit rontott el, hanem az, hogy minél előbb legyen megoldva közügyes probléma.  

 

ia            

   

     

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok az íráshoz.Csak,úgy mellékesen felhívom a figyelmét a Város vezetésének,hogy még mindig van egy mostoha gyermeke! A Nagy Károly utcáról beszélek.Az előző vezetéstől már annyi ígéretet kaptunk,hogy már azzal le lehetett volna aszfaltozni.A másik.Tegnap,unokám születésnapi köszöntése után,hazafelé jövet az új játszótér mellett jöttünk el.Délután öt óra felé.Ilyenkor már rendesen sötét van.Nos,az uszodától ideverődő halvány fényben botorkáltunk(tócsába be,majd ki).30-40 méter?Legalább 1 db lámpát lehetett volna ide tenni.(megjegyzem télen,az uszodából hazamenők is örülnének egy kis világításnak)Ehhez még csak annyi,a lakópark előtt, jó pár hónapja hever egy kidőlt villanyoszlop.Jól mutatott gazosan,majd körbe kaszálva.Talán itt volna az ideje,hogy a helyére tegyék,és beüzemelnék!
Mi akik itt lakunk a Nagy Károly utcában, a Nagy Károly téren,tudjuk,hogy nem szív ügye,nem volt szívügye a város volt és jelen vezetőinek az utcánk, és annak környékének rendbe tétele!Olyan emberek laknak erre felé,akik nem nyaliznak,nem éljeneznek /régebben sem tették /a várost vezetőinek!Majd,ha váltunk, és elkezdünk nyalizni,ha befogjuk a szánkat,nem lesz véleményünk,majd ha nem kritizálunk,csak dicsérünk,tuti,hogy minden megváltozik!De,hát ehhez gyomor kellene,tehát marad minden a régiben!Sajnos nem várhatunk mást,az egész országban ez van,ha kritizálsz el vagy felejtve egy életre,ha dicsérsz,mindent megtehetsz,és mindent meg tesznek érted!
süti beállítások módosítása