Jártam ma ebben napsütéses időben kerékpárral az Erőmű-tónál. Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy az RTL riportjának állítása, miszerint biztonságiakkal őrzött és védett területre csakis az új birtokos cégének dolgozói mehetnek be, erősen megkérdőjelezhető. Beszéltem erről másokkal is, akik szintén  nem tapasztaltak lezárást.  

eromuhali.jpg

Kurucz Viktor felvétele 

 

csónakpára.jpg

Néma Pál felvétele egy tavaly nyári hajnalon 

 

Egyrészt úgy tudni, hogy a terület gondozóinak és szerelemeseinek az új tulajdonos azt mondta, nyugodtan jöhetnek, majd szól, ha már nem. Sem velük, sem a tulajdonossal nem beszéltek, ezért nem tudhatták ezt a tényt. 

Másfelől ha valóban megkérdőjelezhetetlen lenne az RTL hírének az az állítása, hogy a területet lezárták, akkor annak már régen híre lenne Bicskén, hiszen nem vagyunk egy metropolis. Biztos vagyok benne, hogy legalább hárman szóltak volna már miatta hetente 10 és 20 ezer letöltést produkáló szerény blogunknak vagy egyenesen nekem és elmondták vagy leírták  volna a lezárásról akár keresetlen szavaikkal véleményüket.  

Mint egy horgász mondja, aki szintén nem látott semmiféle őrzést: a biztonsági őrnek mondott személy, akinek cipőjét mutatták, bárki lehetett az arra járók közül, hiszen a beszélgetésből, szavaiból mindössze annyit vágtak be: "magánterület. búzakalász hatvanhaté." Ezt mindenki elmondhatta volna.

A Budapest Gate idején, amikor a terület nem a szomszéd falu polgármesterének birtoka lett, hanem távoli országok polgárainak érdekeltségébe kerültek - mindig ketten őrizték, két autóval egy vagyonvédelmi cégtől. Az egyik őr váltásban mindig a főkapunál volt, a másik járőrözött.  

  A mai kanyarom alapján még minden a régi. Ki is fogok járni. Azért mentem ki, mert a bicskei horgászíró - Kurucz Viktor blogján ugyanezt írta, hogy szerinte híre-hamva nincs őrzésnek és senki nem észlelt lezárást.

A kivezető út mentén ugyanúgy eldobált szemét, az omladozó kapunál simán átmegyek, benézek a hosszú, egyenes, bokros útba, ami eszembe jut róla, azt inkább megtartom magamnak... És arra most csak akkor mennék, ha nem lenne sár és fölmehetnénk a hosszú egyenes szakasz végén a Póctető tetejére, a környék legmagasabb pontjára távcsövezni. Lehúzok inkább a tóhoz, a tófelszínben a ragyogó napsütésben jéglapok, a parton horgászok, a parkolóban kocsik. Aztán fordulok csak vissza.

 A terület az Eocén-program bukása óta eddig csak egyszer, a Budapest Gate idején volt lezárva. Reméljük - a városunk vezetőin a szemünk -, hogy el tudják érni, hogy ez a sokunknak kedves bicskei hely tulajdoni viszonyainak megváltozása ellenére is megmaradhasson nekünk. Ne veszítsük el teljesen. 

Észrevettem, hogy terjed még egy téves megállapítás, hogy ez a városé lett volna. Sosem volt a településé. Pedig de jó lett volna. Legalább a tavunk.  

Bicske város legnagyobb létszámú civil szervezete is érdekelt a tó használatának megtartásában és azt sem szabad elfeledni, hogy igen sok nem bicskei, fővárosi tagjuk is van - tehát ez egy önkormányzat által sokat kutatott pont van itt szép csöndben, ami vonzóvá teszi településünket.

Egy Bicskén még sosem járt barátommal kerékpároztunk városunkban és környékén tavaly nyáron. Azt mondta,  ez a legszebb rész. 

Kíváncsian várjuk, mit tudnak intézni a választottak a választóknak.  

A RTL hírével más baj nem volt. De azokban csak annyit közölt, amit már mindenki tudott. Újdonságot az addigi híradásokhoz képest nem hordozott.   

Hozzátesszük: természetesen lehetséges, hogy a beengedés csak a bicskeieknek szólt, de a sajtónak nem.   Ezért aztán érkezésük napjáról tudva őket nem engedték be. Előfordulhat. Kis valószínűséggel.  

De a terület a bicskeiek elől nincs és nem is volt lezárva az őszi tulajdonosváltás óta. Nem csak a cég képviseletében lehet bemenni. 

Reméljük, hogy nyitva marad. Reméljük, elérik a bicskei, érdekeink képviseletére választottak a felcsúti kollégájuknál.... 

 

ia       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása