Áldás, békesség!

Címkék: református temető katolikus

2015.04.14. 13:15

Félszáz kovácsoltvas jellegű, színterezett kerítéselem behelyezése kezdődött meg ma délután a bicskei református temetőnél továbbá egy kapu.  Váradi József rozsdamentes gépgyártással és lemezmegmunkálással foglalkozó bicskei mester készítette saját műhelyében mindannyit.  A kerítés megépülése a bicskei reformátusok összefogásának köszönhetően teszi szerepéhez még méltóbbá a szépen rendben tartott temetőt, ahol más tervek is vannak még.

Ahogyan minden bicskei reménye szerint a szemben fekvő katolikus temető kerítése, kapuja, belső útja, kápolnái is megújulnak mielőbb - remélhetőleg nem vasbetonból, hanem hasonlóan egyszerű, szép megoldással akár ugyanettől a szakembertől, akinek műhelye pár utcával odébb működik. A Bicskei Plébániahivatalban ugyanúgy tervezik a felújítást, gondolkodnak felőle, keresik a megoldást  és összefogásra szólítanak.   

A hasonlóság a kerítések esetén stílusos, ízléses lenne, hiszen azt mondja: itt már egyek vagyunk mindkét oldalon.   

A katolikus temető oldalán egyébként ahogy azt már többször is végiggondoltuk a Bicskei Szó soraiban - van nagy hely és van nagy igény egy új és szélesebb járda megépítésére, hiszen a református oldal járdája csakis az úttest rovására lenne növelhető - vagyis nem szélesíthető. A katolikus oldalon a jelenlegi járdaszél és útpadka között földes terület áll, amiből könnyen elnyerhető szélesebb járdának egy jelentős rész.     

 

ia

 

fenykep0572.jpg

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása