Biatorbágyon is üzembe helyezték az új traffipaxokat.

A VÉDA nevezetű intelligens közúti rendszerhez csatlakozó mobil kamerák egyelőre négy alapfunkcióval rendelkeznek: haladási sebességmérés, forgalomszámlálás, torlódásfigyelés és rendszámfelismerés. A rendőrség tájékoztatása szerint városunkban elsősorban a főközlekedési útvonalakon – Nagy utca, Szabadság út, Ország út – valamint a lakó-pihenő övezetekben –Kossuth utcák, Rákóczi utca, Nyugati lakópark – várható ezentúl folyamatos ellenőrzés.

Minden gyorshajtás ügyében eljár a rendőrség, de a mérőrendszert úgy állítják be, hogy elsősorban azokat fülelhessék le, akik szabálysértési határon túli büntetőjogi felelősséggel járó sebességtúllépést követnek el. A rendszer bevezetésének célja, hogy a közlekedők tartsák be mind a sebességre vonatkozó, mind az egyéb közlekedési szabályokat. A kamerák adatait központi rendszer rögzíti, így senkinek nincs kegyelem a büntetések alól. Vezessenek a szabályokat betartva, óvatosan!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása